mountain

Ervaringsverhaal met Ducktub Bjorn van Lotte & Werner

#withwelvaere geeft je een kijkje in de wellnessparadijsjes van Welvaere’s klanten. Deze keer sprak ik met Lotte uit Helmond. Ze woont daar samen met haar man en sinds november 2020 hebben zij de Ducktub Bjorn in de tuin. Lotte vertelt over haar ervaring met de hottub, haar favoriete momenten en over de tuinstijl van hun prachtige nieuwbouw herenhuis!

Arrow left
Arrow right
No items found.

Model hottub: Ducktub Bjorn

Sinds wanneer: november 2020

Woonplaats: Helmond

Van plunge pool naar hottub

Lotte en Werner hebben samen een prachtig nieuwbouw herenhuis laten bouwen. Als je een volledig nieuwe woning laat bouwen liggen de mogelijkheden voor de invulling van het huis en de tuin natuurlijk helemaal open. Corona liet hen vorig jaar inzien dat als je nergens heen kunt, het wel heel fijn is als je dat stukje ontspanning ook thuis kunt pakken.

Lotte: “We hebben geen hele grote tuin, dus een zwembad paste niet. Toen dachten we aan plunge pool. Deze is op zichzelf niet zo duur, maar voor de aanleg ervan kun je flink je portemonnee trekken, dus dat werd ‘m ook niet. Toen ontdekte we de hottub. We gaan regelmatig weekendjes weg in Nederland, in een huisje op een bungalowpark bijvoorbeeld. Toen hadden we een keer een hottub bij een huisje. Mijn man vond het idee van het stoken wel heel leuk. Dat je in de winter lekker zelf het kacheltje aan kan zetten en daarmee het water warm kunt maken. En in de zomer kun je er net als een zwembad heerlijk verkoeling in zoeken.”

Dus toen ze thuiskwamen van hun weekendje weg, maakten ze een afspraak om de verschillende hottubs te bekijken  in het Experience Center in Nijkerk. “Er was op dat moment een hele goede vrijdagmiddagborrel aan de gang in de hottub, dus dat was een mooie bevestiging dat het een succes is. Zo konden we gelijk zien hoe het werkte, kregen we een uitleg en waren we eigenlijk gelijk verkocht,” vertelt Lotte.

De dag afsluiten in de hottub

In de winter vonden Lotte en haar man het heerlijk om in de hottub te zitten, zeker toen het sneeuwde. “Toen zaten we er zo’n 1 a 2 avonden per week in. Met het zomerse weer zitten we er elke dag in. Als we vrij zijn, lekker zonnen in de tuin en dan afkoelen in de hottub. Maar ook als we uit het werk komen, dan schijnt het avondzonnetje nog bij ons in de tuin, sluiten we lekker de dag af in de tuin. Heerlijk.”

Aan beide kanten buren; geen probleem met Zwitsers stoken

De tuin van Lotte en haar man is 11 meter diep en de hottub staat net voorbij het midden. Een mooi plekje, want zo staat hij, als de zon op z’n hoogste punt staat (en dat is deze periode van het jaar), de hele dag in de zon.

Ze waren eerst wel even bang dat ze de buren tot last zouden zijn met de rookontwikkeling. “We hebben aan beide kanten buren. Zeker toen het stoken nog niet helemaal goed ging, waren we wel bang dat de buren last zouden krijgen van de rook. Maar door de filmpjes over het Zwitsers stoken en het juiste hout hebben we daar helemaal geen last meer van. Eigenlijk merkt niemand er iets van dat we hem opstoken.”

Modern en industrieel

De tuin hebben ze helemaal zelf ontworpen. De vraag voor welke tuinstijl ze zijn gegaan vond Lotte best een moeilijke. “Ik denk een combinatie tussen modern en industrieel. We hebben bijvoorbeeld geoceramica qua tegels en gebruiken veel staal. Dat maakt het wel industrieel. Het hout van de hottub past er heel mooi bij.”

Ultiem ontspannen: barbecuen en in de hottub

De combinatie van een een gezellige bbq en de hottub geeft echt ontspanning, maar ook een avondje met z’n tweetjes is heerlijk; “Meestal gaan we er met z’n tweeën in. Bij ons geeft de combinatie van barbecuen en de hottub echt ontspanning. En dan niet alleen in de zomer, in de winter doen we ook vaak een winterbarbecue. En als we vrienden op bezoek krijgen, vooral met mooi weer, dan nemen ze de zwemkleding mee en springen ze er ook bij in.”

Als Lotte en haar man een avondje gaan ontspannen in de hottub steken ze de kaarsjes en fakkels aan en ‘s avonds gaat de verlichting in de tuin en onder de overkapping aan. “Samen met de onderwaterverlichting in de hottub, zorgt dit voor een hele goede sfeer. Voor mijn eigen ontspanning heb ik bewust voor de bubbelfunctie gekozen. Dan kan ik echt heel erg ontspannen. En een drankje is natuurlijk nooit verkeerd, dat maakt het helemaal compleet.”

Dromen van een nog mooier uitzicht

Op de vraag of Lotte nog iets mist of anders zou willen is haar antwoord: “Onze droom is, dat ons volgende huis weer een nieuwbouwhuis wordt, die we dan op een mooie rustige plek in de natuur kunnen ontwikkelen. Dan willen we heel graag een zwembad en achterin de tuin de hottub waarbij je uitkijkt op de weilanden. Dus als je vraagt wat ik mis ik nog: is dat toch wel het mooie uitzicht bij de hottub. Dan lijkt het me helemaal af.”

Hopelijk heb je wat inspiratie kunnen halen uit de #withwelvaere van deze keer. Ik in elk geval wel! Vind je het leuk als we ook eens een kijkje komen nemen in jouw Welvaere wellnessparadijs? Stuur een mailtje naar [email protected], dan maken we een afspraak!

Gerelateerd product
Ducktub Bjorn
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Heb jij ook een product van Welvaere en lijkt het je leuk om ons ook alles te vertellen over jouw ervaring met de Ducktub of Tønsauna? Stuur een mailtje naar [email protected], dan maken we een afspraak!

Bekijk deze blogs ook

#withwelvaere ervaringsverhaal van Valerie en haar gezin

Bekijken

Samen genieten van de Ducktub Bjorn

Bekijken

De Ducktub Bjorn van Manouk en Michiel

Bekijken
Corner Icon