Cozy Festive Season by Welvaere

Het is mistig. Kleine zwevende waterdruppeltjes vormen een koude waas over je gezicht, terwijl je een vroege wandeling maakt op eerste kerstdag. Een rilling trekt zich over je rug omhoog en dat komt niet alleen door de kou. Het is een dubieuze tijd. Traditie is vervangen door onzekerheid. Onzekerheid die zich als een dichte nevel over de afgelopen dagen heeft verspreid, net zo mistig als deze kerstochtend.

Welvaere kerst en oud en nieuw

Je denkt terug aan al die knusse avonden onder een versierde kerstboom. Aan weelderig versierde tafels gevuld met geliefde mensen, lekker eten en flikkerende kaarslichtjes. Chique uitgedoste familieleden en warme omhelzingen…

Wacht”. Opschrikkend uit je nostalgische gedachten kijk je om. “Wacht” hoor je nogmaals. Parallel, op anderhalve meter afstand, zoeft er een slee aan je voorbij. Een oude man met een witte baard roept: “is dat wat je het afgelopen jaar geleerd hebt? Wegzinken in gedachten van dat wat niet kan? Ik dacht dat dit het jaar was van extreme oplossingen. Aanpassen en zo goed als kan doorgaan. Van veerkracht en flexibiliteit. Strijden voor dat wat wel kan. Het is kerst. Wát is de essentie?”

Verdwaasd kijk je ‘m na.

Dan begint er een lichtje in je te branden. Je loopt zo snel mogelijk naar huis. Koud is het niet meer. Je bent te opgewonden. Je roept je kinderen uit bed. Dit wordt een kerst als geen ander. Een kerst gebouwd op oplossingen en omdenken. Traditie eruit, essentie erin. We gaan voor sprankeling, magie, liefde, warmte en gezelligheid. Niet binnen maar buiten. Letterlijk buiten.

Je trekt de tuindeur open, haalt een verstofte prikkabel uit de schuur en begint de tuin te versieren. Marshmallows! Een onmisbaar item voor een kerst in de buitenlucht. Terwijl je kinderen in een dikke badjas beginnen met hout te verzamelen, sjeest je partner nog even naar de supermarkt om die onmisbare, zoete schuimwolken in te slaan. De vuurkorf wordt aangestoken en de barbeque klaargezet. Dit jaar geen weelderig versierde keukentafel gevuld met geliefde mensen, maar een sprankelende picknicktafel met een aantal dierbaren. Warm gehouden door een knapperend vuur en zachte dekentjes.

Welvaere kerst en oud en nieuw

De zon zakt en de met lichtjes versierde tuin laat haar volle potentie zien. Jullie zijn klaar om je meest dierbaren te ontvangen, in jullie zelf gecreëerde sprookjeswereld. Dikke kersttruien komen tevoorschijn en al snel zweeft de onweerstaanbare geur van smeltende marshmallows voorbij. Die winterbarbecue blijkt niet eens zo’n gek idee te zijn. 

Terwijl je een arm om je partner slaat, geniet je van de lachende mensen om je heen. Je denkt terug aan vanochtend. Aan die mistige ontmoeting met de kerstman. Of misschien de buurman op zijn elektrische scootmobiel. Of waren het je eigen hersenspinsels? Wat maakt het ook uit. Sommige dingen hoeven niet opgeklaard te worden. De essentie, daar draait het om. Je trekt je partner dicht tegen je aan. Ja, kerst is dit jaar anders. Dit jaar dansen we onderen een twinkelende sterrenhemel. Verwarmd door dikke truien en knapperend vuur. 

Sanne
22 dec 2020
Geschreven door Sanne
Wellness Expert