No items found.

Hottub schoonmaken

Het schoonmaken van de hottub is heel simpel en kun je het beste iedere keer even doen als je het water ververst. Als je de verschillende onderdelen van de hottub regelmatig een schoonmaakbeurt geeft, kun je ook lang van het wellnessproduct genieten.

Schone hottubkuip

De kuipen van onze Ducktubs zijn allemaal glad en bestaan uit wel zeven lagen glasvezelsterkt kunststof met daarover drie verschillende coatings. Voor de liefhebber; MAXGUARD SW Gelcoat, AME VPRO Barrier coating, AROPOL M 105 & ENGUARD Topcoat. Hierdoor is jouw kuip beschermt tegen UV licht, chloor en corrosie. En gaat de hottub jaren mee!

En niet alleen heeft dat een groot voordeel voor de levensduur van de kuip; hij is ook nog eens gemakkelijk schoon te houden. Door de lichtgrijze kleur van de kuip zie je eventuele aanslag goed zitten en is het gemakkelijk weg te halen. Je maakt de kuip makkelijk schoon met een niet agressief schoonmaakmiddel als hij leeg is.

Schone buitenkant

Natuurlijk kan het zijn dat er wat vuil aan de buitenkant van de hottub komt te zitten. Hier heb je geen schoonmaakmiddel voor nodig. Vaak is dit wat opspattend water van bijvoorbeeld regen of modder of bladeren. Dit kun je gewoon tijdens je schoonmaakbeurt met de tuinslang van de houten omranding afspoelen. Wil je de buitenkant wel mooi en goed houden? Dan raden wij aan om deze regelmatig te onderhouden met tarolie voor het beste resultaat.

Schone houtkachel

Zorg ervoor dat als je de hottub schoonmaakt, je ook altijd de kachel meeneemt. De kachel maak je schoon door de kachelstop die aan de hottub zit los te draaien. Nu komt het water dat in de kachel staat er ook uit. De kachel kun je nu het beste nog even doorspuiten met de tuinslang of hoge drukspuit. Wanneer je de kachel niet leeg laat lopen gaan hier bacteriën in staan.

In de binnenkant van de kachel haal je even het as weg met een asschep, en ook dit kun je even schoonspuiten.

Welke onderdelen hebben een schoonmaakbeurt nodig?

  • De kuip
  • De houten omranding
  • De hottubkachel
  • Het filtersysteem (indien aanwezig)

Geschikte schoonmaakmiddelen

Je kunt kiezen voor een speciaal reinigingsmiddel voor hottub kuipen, allesreiniger of een sopje met afwasmiddel of groene zeep. Je hebt hier echt geen hardnekkige middelen voor nodig. Gewoon een huis-tuin-en-keuken sopje, een doekje en een tuinslang om het sop naderhand uit de hottub te spoelen. Je hebt zo weer een blinkende hottub.

Dit zijn onze luxe hottubs!

Volledig naar wens samen te stellen. Gratis geleverd in Nederland.

Onze direct leverbare hottubs

Geen lange wachttijden, gewoon direct genieten! Onze direct leverbare modellen staan te wachten op een nieuwe eigenaar.

No items found.
No items found.

De wellnessparadijsjes
van onze klanten

Manon & Kevin

Heerlijk knus met z'n tweeën de dag afsluiten in de Ducktub Ovalti; Manon en Kevin doen het bijna iedere dag. Wat er dan niet mag ontbreken lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Chris & Wilco
🇪🇸

In het mooie Spanje genieten Chris en Wilco van een Ducktub Hjorn op hun prachtige dakterras. Hoe zij die daar hebben gekregen en nu van het mooie uitzicht genieten vanuit de hottub lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Valerie

Valerie en haar gezin genieten samen van een Ducktub Bjorn in hun prachtige tuin. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun #withwelvaere klantverhaal.

Lees het hele verhaal
Vanessa

Vanessa en haar gezin hebben gekozen voor de hybride Ducktub Extern, met elektrische verwarming én houtkachel dus. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Suzan & Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis (foto 2) 😂💛

Lees het hele verhaal
Manouk & Michel

Toen ik aan het scrollen was door Instagram, kwam ik Welvaere tegen. Ik liet de hottubs aan mijn vriend zien en waren gelijk verkocht

Lees het hele verhaal
Jennie
Almere

Wat een droom dit ❤️✨🧖🏻‍♀️

Lees het hele verhaal
Suzan en Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis

Lees het hele verhaal
Volg ons op instagram

Veelgestelde vragen

Lees hieronder of kijk op help.welvaere.nl

Hoe lang blijft mijn hottub water schoon?

Wat voor onderhoud heeft de hottub nodig?

Hoe vaak moet het filter een backwash?