mountain

Ontspanning in de Ducktub Bjorn van Dee en Lars

Na een weekendje te hebben doorgebracht in een huisje met een jacuzzi, was Dee verkocht. Ze wilde ook een warm bad in de tuin, maar dan liever geen jacuzzi. Na online te hebben gezocht kwam ze bij Welvaere uit. Het moest een Ducktub worden.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Na veel te hebben geklust aan hun droomhuis, kregen Dee en haar vriend Lars in 2021 een houtgestookte Ducktub Bjorn, zodat zij heerlijk konden gaan genieten in hun mooie tuin. We spraken Dee over haar favoriete moment, wat er niet mag ontbreken en ze geeft je een tip voor als je ook overweegt om een hottub te kopen.

29 januari 2021: de dag dat de hottub kwam! 

Je kunt het leven van Dee volgen op YouTube. Ook de dag dat de hottub werd bezorgd heeft ze vastgelegd. Excited begon ze aan de dag en vertelt ze hoe ze bij Welvaere zijn uitgekomen (ook leuk is dat je hun bezoekje aan de showroom terug kunt kijken).  Daarna was het tijd voor de plaatsing en installatie van de hottub met een uitgebreide uitleg over het gebruik. 

Toen wij weer weg waren, begon Lars met stoken. Na 1.5 uur stoken was hij 30 graden en duurde het niet lang meer voor ze konden ontspannen. Toen ze er ‘s avonds voor het allereerst in gingen was hij nét iets te warm maar kon het ontspannen beginnen. Ook de volgende dag was hij nog lekker warm en hoefden ze nog maar een klein beetje bij te stoken.

De ervaring van Dee met de hottub zien? Bekijk de vlog hieronder.

Heerlijk badderen in de tuin

Dee en Lars zijn allebei gek op water en de Ducktub Bjorn was dus een perfecte toevoeging voor hun tuin. “Er was geen plek in de tuin voor een zwembad en een hottub was een goede vervanging. Het neemt niet zoveel ruimte in, maar je kunt er wel lekker in badderen. Dit model, de Ducktub Bjorn,  is voor ons niet te groot, maar ook niet te klein. Eigenlijk perfect. Zo konden we er ook lekker met vrienden in zitten, maar hij neemt niet onmogelijk veel ruimte in je tuin in.” 

“Welvaere is een super sfeervolle plek om je hottub uit te zoeken. Je krijgt meteen het gevoel wat een hottub kan brengen in je tuin.”

Borrelen in de hottub

“Toen we de hottub net hadden, gebruikte we hem 1 keer per maand en dan meestal een hele week. Een wijntje mocht niet ontbreken als we erin gingen. We maakten er dan een hele avond van. We hadden ook een badplank voor over de hottub, die stond dan vol met hapjes. Het was echt even een momentje. We gingen borrelen, maar dan in de hottub. Dan zaten we er ook wel drie uur in.”

“Een vriendin van me vond in de hottub gaan ook heel lekker vond en het was onze hobby om er zoveel mogelijk in te gaan. Maar ook bij feestjes zetten we hem aan, zodat iedereen er lekker in kon. Ook leuk was bijvoorbeeld toen we het EK keken vanuit de hottub”

Lievelingsmoment: als het contrast lekker groot is

Hoe kouder het is, hoe lekkerder Dee het vind om erin te gaan. “De winter en de herfst zijn dan ook mijn favoriete seizoenen om erin te gaan. Dan is het contrast zo lekker groot. Als het buiten koud is en dan lekker warm in het bad, dat is echt top.”

Lekker zen

Wij weten natuurlijk als geen ander hoe ontspannen je wordt van de hottub, ook Dee heeft die effecten van het warme water gemerkt. “Het geeft echt ontspanning om in de hottub te gaan. Ik ben daarna altijd lekker zen.” Ook het dochtertje van Dee en Lars is gek op zwemmen en geniet in het warme water in de hottub. 

Het perfecte plekje in de tuin

Dee gaat verhuizen, maar de hottub had een mooi plekje bij hun oude huis. “De hottub stond bij ons oude huis in een hoekje naast de olijfboom. Daar hadden we ook kerstlampjes in gehangen dus dat was super gezellig. Het was echt een goede plek, want hij stond niet pontificaal in de tuin, maar het was heel knus.”

Omgeruild voor een elektrische hottub

Na een tijd realiseerden Dee en Lars zich dat ze de hottub eigenlijk te weinig gebruikte. Een houtkachel was voor hen achteraf toch niet zo handig. Het houtstoken ging niet zo goed en daarnaast vonden de buren de houtgeur ook niet zo fijn. “Gelukkig konden we de Ducktub in november 2022 vervangen voor een volledig elektrische. Op deze manier kunnen we toch ontspannen in de Ducktub, hebben de buren geen last van houtrook en is hij eigenlijk altijd warm.” 

*Hebben jouw buren nou ook last van de rookgeur of ben je hier bang voor? Binnenkort hebben wij een houtrookfilter. Dit filter verwijdert voor een heel groot deel de geur, rook en fijnstof. 

Tip van Dee

“Ik zou altijd voor een filtersysteem gaan. Die hadden we eerst niet en nu wel. Het water gaat dan natuurlijk veel langer mee. We moesten het water eerst elke keer snel verversen omdat het water zonder filtersysteem snel vies wordt.”

Gerelateerd product
Ducktub Bjorn
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Heb jij ook een product van Welvaere en lijkt het je leuk om ons ook alles te vertellen over jouw ervaring met de Ducktub of Tønsauna? Stuur een mailtje naar [email protected], dan maken we een afspraak!

Ook zen worden in je eigen tuin?

Kom gerust eens langs in ons Experience Center en laat je informeren over onze verschillende modellen en mogelijkheden.

Meer informatie

Bekijk deze blogs ook

Zo geniet Carolien Spoor met het gezin van hun Ducktub Bjorn

Bekijken

Dagelijks ontspannen in je eigen wellnessparadijs

Bekijken

Ducktub hottub in de tuin van Marianne & Mike

Bekijken
Corner Icon