mountain

Zo geniet Carolien Spoor met het gezin van hun Ducktub Bjorn

Samen met haar man Jon en kinderen Otis & Elias geniet actrice en onderneemster Carolien Karthaus - Spoor van een Ducktub Bjorn. Sinds begin vorig jaar staat de hottub in hun tuin en ze hebben er al veel fijne momentjes in doorgebracht. We spraken Carolien over haar favoriete momenten, wat er niet mag ontbreken in de hottub en haar tips als je ook overweegt om er een aan te schaffen.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Een heerlijke tuin om te genieten in een hottub (met uitzicht!)

Carolien en Jon hebben een tuin met een prachtig uitzicht op het water. “Het is zo’n fijne plek, dat we meteen voelden dat daar iets moest komen waar je lekker kunt chillen. Mijn droom was altijd al om wellness in mijn tuin te hebben. Toen we gingen verbouwen hebben we eigenlijk eerst al ons geld besteed aan het huis en de binnenkant. Vervolgens zijn we echt gaan sparen om die wellness, met een hottub te realiseren.”

“We zijn toen gaan Googlen en kwamen vrij snel terecht bij Welvaere. Ik vond een houtkachel heel erg leuk en het design sprak me gelijk aan. Alsof Jon het zelf had gebouwd, dat vonden we heel charmant.”

Boven verwachting vaak genoten in de nieuwe Ducktub

Carolien: “De hottub bevalt ongelofelijk goed. Toen we hem begin vorig jaar kregen, hebben we er tijdens de winterdagen meteen heel veel gebruik van gemaakt. In het begin is het natuurlijk eventjes aanvoelen hoeveel hout je bijvoorbeeld nodig hebt om hem warm te stoken. Maar inmiddels zitten we daar zo goed in, dat je precies weet hoeveel uur je er van te voren wat hout op moet gooien om hem lekker warm te hebben.”

“Ik heb de hottub ook veel meer gebruikt dan ik had verwacht. Veel mensen zeiden toen, zo’n hottub gebruik je niet zo snel, maar wij hebben hem echt veel gebruikt. Ook in de zomertijd, toen was het een perfect zwembadje voor de kinderen.”

Spelen, ontspannen en bijkletsen in het warme óf koele water

“We gebruiken hem nu nog steeds vaak, in verschillende samenstellingen. We zitten er regelmatig met het hele gezin gezellig in. Inmiddels kan Otis vrij goed zwemmen en heeft Elias altijd bandjes om, dus zij kunnen er ook met z’n tweetjes in en dan zit ik er gewoon lekker bij. Dat vond ik aan het begin spannend, maar nu is het echt een feest. Ook de buurtkindjes vinden het heel leuk, regelmatig zit de hottub vol met kindjes die lekker aan het spelen zijn.” 

“Jon en ik gaan er ook wel eens met z’n tweeën in met een lekker glas wijn. Maar we gaan er ook zeker met vrienden in. Er zijn inmiddels vrienden die dan lekker komen eten en dan hun badpak meenemen om daarna in de hottub te kunnen chillen.”

Opwarmen op koude dagen

Genieten in de hottub kun je op elk moment natuurlijk, maar iedereen heeft wel een favoriet moment. “Mijn favoriete moment in de hottub is toch wel tijdens de koude wintermaanden. Dat je ‘s avonds lekker de warme hottub in gaat en je de gezellige lichtjes ziet branden. Dan is het ijskoud, maar je kunt wel heerlijk warm genieten in de tuin. Dat vind ik een ultiem geluksgevoel. ” 

Echt ontspannen en daarna heerlijk slapen

Als actrice en co-founder van verschillende bedrijven, kun je natuurlijk in je vrije tijd best wat ontspanning gebruiken. Dat zit wel goed met de hottub vertelt Carolien. “Je wordt er sowieso super rozig en ontspannen van, dus daarna kun je heerlijk je bed in. We gaan er ook meestal wel einde van de dag in, zodat je daarna lekker kunt relaxen en gaan slapen. Maar in de zomertijd werkt het juist andersom. Dan is het lekker verkoelend en ga je er even in zitten om daarna weer lekker de zon in te kunnen.”

Een paar essentials voor in de hottub

“Als we er met z’n tweeën of met vrienden in gaan nemen we graag een lekker wijntje mee. Voor de kinderen mag een duikbril niet ontbreken als ze de hottub in gaan. Ook het badeendje met de thermometer is wel echt fijn, zodat je de temperatuur in de gaten kunt houden. Hij kan zo maar snel te heet zijn, dan moet je echt even wachten tot hij is afgekoeld. Verder houd ik de hottub het liefst zo clean mogelijk.”

Tips van Carolien

“Het is dus goed om je te bedenken dat de hottub niet alleen voor koud weer lekker is om op te warmen, maar eigenlijk iets is wat je het hele jaar door kunt gebruiken. In de zomer heb je dan eigenlijk een soort minipool.” 

“Ook goed om te weten is dat de hottub is erg makkelijk in onderhoud is. We hebben een filtersysteem (wat ik echt een aanrader vind) dus ik laat hem één keer in de zoveel tijd leeglopen en maak de kuip dan met een doekje schoon. Het legen en vullen gaat heel makkelijk met je tuinslang.”

Gerelateerd product
Ducktub Bjorn
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Heb jij ook een product van Welvaere en lijkt het je leuk om ons ook alles te vertellen over jouw ervaring met de Ducktub of Tønsauna? Stuur een mailtje naar [email protected], dan maken we een afspraak!

Ook ultiem genieten in eigen tuin?

Ultiem gebruik maken en genieten van de hottub doen ze bij Carolien thuis zeker. Lijkt jou dit ook fijn? Kom gerust eens langs in ons Experience Center en laat je informeren over de mogelijkheden!

Plan je bezoek

Bekijk deze blogs ook

Een Ducktub voor Suzan & Freek

Bekijken

Dagelijks ontspannen in je eigen wellnessparadijs

Bekijken

#withwelvaere ervaringsverhaal van Valerie en haar gezin

Bekijken
Corner Icon