mountain

Genieten van de Ducktub Ovalti

De #withwelvaere klantverhalen geven je een kijkje in de wellnessparadijsjes van Welvaere’s klanten. Deze keer sprak ik met Yves uit België die sinds het begin van 2021 de tweepersoons Ducktub Ovalti heeft. Yves vertelt over zijn ervaringen met de hottub, zijn tuin en zijn favoriete momenten in de hottub.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Model hottub: Ducktub Ovalti

Sinds: februari 2021

Woont in: Maldegem, België

Heerlijk genieten in de Ducktub Ovalti

Yves heeft gekozen voor de Ducktub Ovalti. De kleinste hottub in ons assortiment, perfect voor één of twee personen. Yves: “De hottub is meestal voor mij alleen. Mijn vriendin heeft last van migraine.De warmte in combinatie met de wind kan migraine opwekken. De hottub staat wel onder een overkapping, maar om het condens weg te krijgen zit er ruimte tussen de latjes. En in de zomer is het lekker, want dan komt daar een windje tussendoor.

Na een online zoektocht, afgereisd naar Welvaere

Het idee om een hottub aan te schaffen, begon bij Yves twee jaar geleden. Zijn vriendin heeft bij haar thuis een jacuzzi staan, maar daar kon hij door zijn rugklachten niet lekker in zitten. “Ik kan niet goed tegen de jets*. Ik heb een slechte rug en door de jets krijg ik juist nog meer last van mijn rugspieren. Bij mij werken de massagestralen dus averechts helaas. Toen ben ik verder gaan kijken. Ik was echt in de ban van de Scandinavische hottubs. Na online te hebben gezocht, kwam ik terecht bij Welvaere.”

Nijkerk ligt voor Yves niet om de hoek. “Ik ben toen in de showroom geweest, dat ligt op 3 uur rijden van mijn huis. Ik heb er toen een klein tripje van gemaakt met een hotelovernachting. Dit doe ik een paar keer per jaar en was nu mooi te combineren. Ik was even verbaasd dat alle producten in de showroom pasten, maar ik kon de hottubs goed bekijken. Als ik ergens naar toe ga, bedenk ik altijd van te voren wat ik wil. En dan ga ik dit in het echt bekijken om te kijken of het product dat ik in gedachte heb echt het beste is, of dat er nog iets beters is. Ik bleef bij mijn eerste keuze!”

*Jets zijn massagestralen die je in jacuzzi’s ziet, maar die je ook kunt toevoegen aan een Ducktub hottub. De waterstralen geven je rug een massage.

7 dagen per week ontspannen in de hottub

Hoe vaak Yves in de hottub gaat, hangt ervan af in welke week je het vraagt. “Ik werk in een ploegensysteem, waarbij ik de ene week 7 dagen werk en daarna 7 dagen vrij ben. In de week dat ik dan vrij ben, ga ik bijna elke dag in de hottub. Meestal ga ik er dan aan het einde van de middag in. Voor mijn rug is het ideaal om vooral in de winter regelmatig een heet bad te nemen. Dan ga ik in de hottub en kijk ik een serietje of lees ik een boek. Als ik vroeger in bad ging, begon het na een half uur af te koelen. Daar heb ik nu met de hottub gelukkig geen last meer van. Het is gemakkelijk, je kunt er uren in zitten en je zit lekker buiten in de frisse lucht.”

Vanaf zijn woonkamer heeft Yves mooi uitzicht op de hottub en kan hij goed zien of de kachel nog brandt of dat er nog een blokje bij moet als het water aan het opwarmen is. Ideaal!

Weer of geen weer, altijd in de hottub

De hottub staat onder een prachtige overkapping. “Ik wilde de hottub elke dag van het jaar kunnen gebruiken, dus ook in de sneeuw of bij regen. Mijn eerste optie was om er een doek boven te hangen, maar blijkbaar kan dit niet tegen sneeuw. Toen kwam ik terecht bij een bedrijf dat overkappingen in verschillende soorten, maten en kleuren maakt van het materiaal polycarbonaat. Dat werkt goed in elke weersomstandigheid. Het laat geen regen of sneeuw door en het dak is mat, dus ook als de zon in de zomer fel schijnt, wordt het niet bloedheet onder de overkapping.”

De hottub op een paar stappen van huis

Yves omschrijft zijn tuinstijl als ‘aan de moderne kant’. “De vijver, mijn moestuin en een serre zijn in een moderne stijl aangelegd. Waar nu de hottub staat, was vroeger een kruidentuin. Ik wilde de hottub een beetje dichtbij de achterdeur hebben, zodat ik in de winter, als het erg koud is, niet zo ver hoef te lopen. Erg makkelijk is het nu."

Dit seizoen wordt het weer volop genieten

Het favoriete seizoen om in de hottub te gaan is voor Yves de winter. “Als het buiten vriest en het water in de hottub verwarmd is op 39 graden, vind ik dat zalig. De stoom die dan van het warme bad af komt, is prachtig en heeft vaak ook een lekkere geur. Ik gebruik de aroma’s dennegeur of munt. Meestal heb ik dan mijn e-reader mee, staat de radio aan en heb ik een aperitiefje of een blikje frisdrank bij de hand.”

“Als mijn dochter komt met haar vriend, dan zetten we de barbecue aan als het mooi weer is en gaan zij lekker in de hottub. Daar ben ik erg makkelijk in, ik kan er vaak genoeg in. Deze hottub is natuurlijk niet gemaakt voor grote groepen, met z’n tweeën past het perfect.”

Een tip van Yves: een digitale thermometer

“Ik vond het altijd erg vervelend als de hottub aan het opwarmen was, ik de cover deels moest verwijderen om te kijken hoe warm het water is. Daarom heb ik er een digitale thermometer op gemaakt, met een ontvanger aan de wand. Dat is heel handig. De thermometer ligt dan in het water en die stuurt de temperatuur door naar de ontvanger aan de wand. Daar zie ik dan de temperatuur van het water en de temperatuur van de omgeving. Een tip voor anderen met een hottub.”

Gerelateerd product
Ducktub Ovalti
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Heb jij ook een product van Welvaere en lijkt het je leuk om ons ook alles te vertellen over jouw ervaring met de Ducktub of Tønsauna? Stuur een mailtje naar [email protected], dan maken we een afspraak!

Ook genieten in eigen tuin?

Hopelijk heb je inspiratie kunnen halen uit het verhaal van Yves! Wil jij ook genieten van een wellnessproduct in jouw tuin? Wij geven je graag meer informatie over onze Ducktubs en Tønsauna’s. Kom vrijblijvend langs in ons Experience Center. Wij helpen je graag!

Showroom bekijken

Bekijk deze blogs ook

Met z'n tweeën genieten in de Ducktub Ovalti

Bekijken

Met de Ducktub naar Frankrijk!

Bekijken

Weer even licht zijn in de Ducktub Extern

Bekijken
Corner Icon