mountain

De vijf voordelen van de Utenflåmm

Onze BBQ, de Utenflåmm, is zeker niet zomaar een BBQ. Met zijn vele functies en duurzame bouw is het een echte must-have voor iedereen die van buiten koken houdt. Wil je meer te weten komen over dit veelzijdige buitenkookproduct? In deze blog delen we de vijf grootste voordelen van de Utenflåmm.

Arrow left
Arrow right
No items found.

1. De Utenflåmm is ontzettend veelzijdig 

Deze BBQ heeft een grill-/bakfunctie, een eigen vuurplaats en zelfs een pizzaoven. Zo kan je met de Utenflåmm echt elk gerecht maken. Een lekker stuk vlees of groentes grillen op de grillplaat, spiesjes op het spiesrek en een heerlijk zelfgemaakte pizza in de pizzaoven. 

Maar daar blijft het niet bij. Probeer eens een lekker ovenschaal gerecht in de oven of rooster marshmallows boven de vuurplaats. Met de Utenflåmm zijn de opties eindeloos. Een enorm veelzijdig buitenkookproduct dus!

2. Duurzame materialen

De Utenflåmm is gemaakt van duurzame materialen. Het grootste deel van de BBQ bestaat uit cortenstaal. Dit is een combinatie van verschillende materialen zoals koper. fosfor, nikkel en chroom. Dit materiaal is ontzettend sterk, waardoor je er jaren van kan genieten. Wanneer cortenstaal blootgesteld wordt aan vuur, gaat het roesten. Dit zorgt niet alleen voor een mooie, robuuste look, maar zorgt er ook nog voor dat het materiaal langer meegaat. Roest werkt namelijk als een beschermer van cortenstaal.

Voor de houten onderdelen wordt er gebruik gemaakt van thermohout. Thermohout heeft een lange levensduur, is vormvast, hittebestendig en ook nog eens milieuvriendelijk.

Ook de rest van de onderdelen zijn van hoge kwaliteit. Zo is de pizzasteen van chamotte, de grillplaat van RVS en de verdeelplaat in de oven van gietijzer. Zo kun je jaren genieten van jouw Utenflåmm!

3. Praktisch in gebruik

De Utenflåmm is makkelijk en snel te verwarmen door vuur te stoken in de vuurplaats in het midden. Hierdoor valt er houtskool naar beneden. Met de speciale tool kan je de houtskool verplaatsen naar de oven of naar de grill. Zo kan je zowel de grill als de oven gemakkelijk individueel verwarmen. Als je dus alleen maar gebruik wilt maken van de pizzaoven, is dat ook mogelijk. 

4. Breng extra gezelligheid de tuin in 

Bij een BBQ met vrienden en familie staat gezelligheid natuurlijk voorop. Is iedereen uitgegeten? Ook dan is de Utenflåmm nog een echte toevoeging. Door het vuur in het midden te laten branden, kan je samen genieten van een gezellig knisperend houtvuur.

5. Koken op een houtvuur

Door te koken op een houtvuur krijgt het eten een lekkere en authentieke houtsmaak. In combinatie met de barbecue trekt de smaak van hout in de ingrediënten. Dit geeft een unieke rooksmaak aan je gerecht. 

Met koken op houtvuur kan je gebruik maken van veel verschillende kookmethoden. Van roken en grillen tot stoven en bakken. Alles is mogelijk! Ook ben je met een houtgestookte BBQ onafhankelijk van gas en elektriciteit, zo kan je de Utenflåmm op elke plek in jouw tuin gebruiken.

Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Utenflåmm - BBQ
Bekijken
Geschreven door
Babette
Stagiaire Marketing

Babette ✨onze marketingstagiaire✨ schrijft de handigste blogs die jou helpen bij het maken van een keuze voor wellness in eigen tuin!

Ook genieten van heerlijk eten van jouw eigen BBQ?

Laat de heerlijke lente en zomeravondjes met heerlijk eten in de hoofdrol maar komen! Kom langs in ons Experience Center om de Utenflåmm of een van onze andere buitenkookproducten in het echt te bekijken of bestel ze gemakkelijk via onze webshop.

Plan je bezoek

Bekijk deze blogs ook

Getest door Foodies Magazine: onze Utenovn!

Bekijken

Houtsoort om te BBQ’en? Deze kun je het beste gebruiken

Bekijken

Getest door Smaakvol NH: onze pizzaoven

Bekijken
Corner Icon