No items found.

Hoe snel is een hottub warm?

Dit is een vraag die wij veel krijgen van mensen die onze showroom bezoeken. Niet geheel onbelangrijk als je graag een hottub aan wilt schaffen. Wat hierbij opvalt is dat dit veel mensen denken dat het veel langer duurt om een hottub op de juiste temperatuur te krijgen. Maar dit valt reuze mee!

Ducktub hottubs bekijken

Het water verwarmen met een houtkachel

Gemiddeld is een hottub met een goede houtkachel en stookhout al met 2 uur klaar voor gebruik. Maar hier moet je ook op de juiste manier stoken. Wij gebruiken altijd de Zwitserse manier om te stoken. Dit gaat niet alleen snel maar zorgt ook voor de minste rookontwikkeling! Hier lees je meer over deze stookmethode.

Het water elektrisch verwarmen

Een hottub elektrisch verwarmen duurt langer dan verwarmen met een houtkachel, zo’n 1 a 2 graden per uur. Hierdoor kun je het element het beste continu aan laten staan. Een groot voordeel van een hottub die altijd warm is, is dat je er op ieder gewenst moment in kunt stappen.

Afhankelijk van verschillende factoren

  • Hoe je het water verwarmt, houtgestookt of elektrisch
  • De grootte van de Ducktub
  • De buitentemperatuur en die van het water
  • Hoeveel vermogen de kachel heeft
  • Welke houtsoort je gebruikt
  • Op welke manier je stookt
  • Of de kachel genoeg trek heeft

Verschillende houtkachels

Bij ons heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende sterktes van de kachel: Welstove Medium, Large en Pro. Deze kachels zijn hartstikke geschikt om alle hottubs mee te verwarmen tot een heerlijke temperatuur.

Meer informatie

Soorten kunststof hottubs

Volledig naar wens samen te stellen. Gratis geleverd in Nederland.

Onze direct leverbare hottubs

Geen lange wachttijden, gewoon direct genieten! Onze direct leverbare modellen staan te wachten op een nieuwe eigenaar.

No items found.

De hottube met houtkachel

Bij een echte traditionele hottub wordt het water altijd verwarmd met een houtkachel. Bij deze hottubs zat de kachel zelfs altijd in het water. Dat is bij onze houtgestookte hottubs niet het geval.

Bij een Ducktub van Welvaere krijg je de houtkachel, of Welstove zoals wij ze noemen, altijd extern. Aan de buitenkant van de hottub. Verbonden met een aantal hittebestendige slangen. Zo heb je meer ruimte én zo'n externe hottubkachel is veel gebruiksvriendelijker. Zo gaat het stoken een stuk gemakkelijker.

Hottub met houtkachel bekijken

Elektrische hottub

Welvaere is dé enige plek in Nederland waar je de mogelijkheid hebt om te kiezen voor een volledig elektrische hottub die verwarmd wordt met een Balboa systeem. Balboa is de grootste speler op het gebied van systemen voor spa's, jacuzzi's én hottubs.

Door te kiezen voor een elektrische hottub is het water altijd op temperatuur. Voordeel hiervan is dat je er op ieder gewenst moment zo in kan stappen. Je kunt onze elektrische hottubs ook combineren met een houtkachel!

Elektrische hottub bekijken

De wellnessparadijsjes
van onze klanten

Manon & Kevin

Heerlijk knus met z'n tweeën de dag afsluiten in de Ducktub Ovalti; Manon en Kevin doen het bijna iedere dag. Wat er dan niet mag ontbreken lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Chris & Wilco
🇪🇸

In het mooie Spanje genieten Chris en Wilco van een Ducktub Hjorn op hun prachtige dakterras. Hoe zij die daar hebben gekregen en nu van het mooie uitzicht genieten vanuit de hottub lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Valerie

Valerie en haar gezin genieten samen van een Ducktub Bjorn in hun prachtige tuin. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun #withwelvaere klantverhaal.

Lees het hele verhaal
Vanessa

Vanessa en haar gezin hebben gekozen voor de hybride Ducktub Extern, met elektrische verwarming én houtkachel dus. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Suzan & Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis (foto 2) 😂💛

Lees het hele verhaal
Manouk & Michel

Toen ik aan het scrollen was door Instagram, kwam ik Welvaere tegen. Ik liet de hottubs aan mijn vriend zien en waren gelijk verkocht

Lees het hele verhaal
Jennie
Almere

Wat een droom dit ❤️✨🧖🏻‍♀️

Lees het hele verhaal
Suzan en Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis

Lees het hele verhaal
Volg ons op instagram

Veelgestelde vragen

Lees hieronder of kijk op help.welvaere.nl

Hoe gebruik ik de houtkachel?

Hoe zorg ik voor genoeg trek in de hottubkachel

Wat is de ideale hottub temperatuur?

Van welk materiaal zijn de Welstove kachels gemaakt?