Elektrische buitensauna

Met één druk op de knop waan je je in een dromerig wellness paradijs. De elektrische verwarmde barrelsauna is dat plekje in je tuin waar je naartoe gaat om alle zorgen van de dag te vergeten, je ogen te sluiten en je te laten omhelzen door een deken van warme lucht. 

Er zijn veel redenen om een elektrische sauna te nemen, maar het overkoepelende voordeel is dat het zowel het lichaam, als de geest verrijkt. De sauna laat je spieren ontspannen, je mentaal rustiger voelen en de hitte geeft je immuunsysteem een boost. Hierdoor ervaar je minders stress, meer kalmte en ben je minder vaak verkouden.

De elektrische barrelsauna

De barrelsauna is eigenlijk een grote ton, omgebouwd tot sauna. Door de ronde vormen van de traditionele barrel sauna wordt de warmte beter gecirculeerd. In tegenstelling tot een hoekige sauna, waar de warmte vaak in bepaalde hoeken blijft hangen, zorgt deze circulatie ervoor dat de temperatuur in de sauna overal gelijk is. Dit voelt een stuk aangenamer en kost minder energie!

Bekijk onze buitensauna's
Sauna ontspannen

Voordelen elektrisch verwarmde barrelsauna

 • Stijlvol en modern
 • Snel en gemakkelijk op temperatuur
 • Temperatuur is gemakkelijk te regelen
 • Constante temperatuur
 • Opgietingen zijn ook mogelijk met een elektrische sauna
Buitensauna rond

Transformeer je tuin tot een plek van rust en ontspanning

Met de elektrische buitensauna transformeer je jouw tuin tot een plek van rust en ontspanning. Een oase van warmte, stilte en stoom. Of de zon nu schijnt, het water uit de lucht stroomt of tientallen sneeuwvlokjes je voetpad bedekken: elke dag wordt een dag om te genieten. Open de deur van je buitensauna, zet je verstand op nul en laat alle spanning uit je lijf vervagen.

Waarom een elektrische barrelsauna in jouw tuin?

 • Geniet op loopafstand van je woonkamer
 • Ontsnap uit het dagelijkse leven
 • Beter afweersysteem, gezondere huid en betere doorbloeding
 • Reconnect met de natuur en jezelf in je eigen tuin

Geef je gezondheid een boost met jouw elektrische barrelsauna.

 • Verbeter je mentale gezondheid. De sauna geeft je een algeheel gevoel van ontspanning en vermindert stress gevoelens.
 • Maak je immuunsysteem sterker met behulp van de sauna. Een rondje van 15 minuten verhoogt al het aantal witte bloedcellen in je lichaam, welke je lichaam beschermen tegen o.a. bacteriën, virussen en schimmels.
 • Neem sneller afscheid van spierpijn en stijfheid. De warmte helpt om je bloedcirculatie te versnellen. Daardoor kunnen spier- en gewrichtspijn verlicht worden en sneller herstellen.
 • Verminder het risico op hart- en vaatziektes. Je hart sneller gaat kloppen dankzij een rondje in de sauna en verlaagt je bloeddruk doordat je bloedvaten zich verwijden. Hierdoor versnelt en verbetert je doorbloeding.

Waarom een elektrische buitensauna bij Welvaere?

 • Jouw buitensauna wordt volledig naar jouw wens - en op maat - gemaakt.
 • Opgebouwd bij jou in de achtertuin. Alles geregeld voor een vaste prijs!
 • Met 42mm dik sparrenhout of thermohout is jouw sauna optimaal geïsoleerd.
 • Keuze uit verschillende maten. Zo weten we zeker dat er voor jouw tuin ook een passende sauna is.
 • Grote showroom in Nijkerk waarin je jouw toekomstige sauna kan voelen, ruiken en testen!

Bekijk onze buitensauna's

Welvaere heeft een breed assortiment aan buitensauna’s. Onze meest verkochte sauna’s zijn de Tønsauna’s. Dit zijn ronde sauna’s die extra snel zijn opgewarmd!

Buitensauna's bekijken
Buitensauna rond

Wees verzekerd van kwaliteit en comfort.

Jouw elektrische barrelsauna is met veel liefde ontwikkeld, met de hand gemaakt en wordt met enthousiasme verkocht. Allemaal op Nederlandse bodem. Een combinatie van traditioneel Scandinavische materialen en hoogstaande Nederlandse kwaliteit uiten zich in subliem comfort, onverwoestbaar design en eenvoudige luxe.

De elektrische sauna wordt volledig naar jouw wens gebouwd. Dankzij een range van verschillende maten en de mogelijkheid tot aanpassingen, is er voor elke tuin een bijpassende sauna. Daarbij gebruiken we materialen die generaties overleven en natuurlijk FSC gecertificeerd milieuvriendelijk hout. Zo houden we de natuur ook in balans. Wees verzekerd van kwaliteit en comfort!

Hoe gaan we te werk?
1. Onze ervaren adviseurs helpen je bij het proces van het vinden van de juiste sauna. Samen bespreken jullie specifieke wensen en komen jullie erachter welke sauna voor jou het beste werkt.
2. Vervolgens wordt jouw sauna met de hand gemaakt door onze gespecialiseerde timmermannen. Kleine aanpassingen zijn daardoor gemakkelijk door te voeren.
3. Jouw buitensauna wordt voor een vaste prijs opgebouwd in je tuin. Daarin is Welvaere uniek. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent!
4. We verlaten je tuin met een volledig naar jouw wensen opgebouwde sauna, die klaar is om verwarmd te worden.

Veelgestelde vragen over elektrische sauna's

 • Hoelang duurt het opbouwen van de sauna?

  Over het algemeen bouwt ons team van gespecialiseerde timmermannen de sauna in 1 dag op bij jou thuis!

 • Kan ik water gieten op de kachel?

  Bij alle kachels zijn stenen inbegrepen en hier kan je water opgieten.

 • Hoe maak ik mijn sauna schoon?

  De buitenkant van de sauna kun je gewoon afspoelen met de tuinslang, hier kun je eventueel gewoon een sopje voor gebruiken. De binnenkant kun je het beste schoonvegen door het eventuele vloertje eruit te halen. De bankjes kun je het beste afnemen met een vochtig doekje zonder sop.

Zo werkt een sessie met een sauna die elektrisch verwarmd is

Verwarmen
Voordat je je kan onderdompelen in een warme deken van hete lucht, moet de sauna natuurlijk eerst opgewarmd worden. Dit wordt gedaan door middel van de elektrische kachel. Deze is erg gemakkelijk te bedienen met een aantal knoppen die op de kachel zijn geplaatst. Afhankelijk van de grootte van de sauna en de gewenste warmte duurt het opwarmen circa 25 minuten.


Douchen en afdrogen
Tijdens het opwarmen kun je een korte douche nemen om de saunasessie fris te beginnen. Hierbij is het belangrijk om je vervolgens goed af te drogen. Wanneer je nat in de sauna gaat, wordt het zweet namelijk tegengehouden.


Start de saunasessie
Neem kort een warm voetenbad om je lichaam voor te bereiden op de hete sauna. Wanneer je er helemaal klaar voor bent stap je de sauna in voor zo’n 6 tot 15 minuten. Je kunt tijdens de sessie liggen op het bankje en de laatste 2 minuten even zitten, om te voorkomen dat je duizelig de sauna uitstapt.


Afkoelen
Na de saunasessie kan je rustig afkoelen in de buitenlucht door eventjes te zitten of een stukje te lopen. Vervolgens kan je een koude douche nemen om volledig af te koelen. Eventueel kan er een plons in het dompelbad opgevolgd worden. Op het allerlaatst neem je nog een keer een warm voetenbad om je lichaam weer op te warmen.