mountain

Wat zijn de tuintrends voor 2023?

Het is bijna lente! Is je tuin aan een opknapbeurt toe of moet je nog beginnen met de aanleg? Dan zijn er een paar trends die je dit jaar niet wil missen. Jan Temmermans, tuindesigner en mede-eigenaar van Temm & Tuin vertelt ons alles over de tuintrends voor 2023.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Bruintinten maken het verschil

“Wat we dit jaar meer zullen zien zijn rechthoekige tegels in plaats van de vierkante tegel van voorgaande jaren. Ook de kleur zal hierbij anders zijn. Denk daarbij aan bruintinten; donkerbruin, crème en misschien een beetje terracotta.” Fijn is dat de donkerbruine kleur van het thermohout van de hottubs en sauna's hier perfect op aansluit.

Leuk is dat deze trend helemaal aansluit op de Warm ton sur interieurtrend van dit moment. Op elle.nl lees je het volgende over deze trend: “Krijg jij het benauwd van al die uitgesproken kleuren en ga je liever voor een rustigere interieur? Dan heb je mazzel, want het warme en natuurlijke kleurenpalet gaat voorlopig nog nergens heen. Aardetinten als zandkleur, taupe en beige zien we hier het meeste terug. Opvallend bij deze trend is de combinatie met warme houtsoorten. De combinatie met warme houtkleuren zorgt voor veel warmte in een verder neutraal interieur.”

Blenden maar

Ook de schutting gaat van zwart wat we vaak hebben gezien de afgelopen jaren naar donkerbruin vertelt Jan. Daarbij kun je dan een crème tegel kiezen en misschien een beetje grind. “Een belangrijke tip is om kleuren te kiezen die goed bij elkaar passen. Kies je dus voor een bruine schutting en crème tegels, dan is het goed om grind te kiezen waar die kleuren allebei in zitten, zodat het goed met elkaar blend.

Lush living trend

Op Elle staat ook een trend die helemaal aansluit bij het creëren van een wellness tuin: de Lush living Trend. “De Lush Living trend staat in het teken van het vinden van die rust, balans en ontspanning. Verwacht een natuurlijke buitenruimte die luxe en ontspannen aanvoelt.” 

“De trend wordt gekenmerkt door minimalistische tuinmeubelen en accessoires in rustgevende vormen gemaakt van natuurlijke, luxe en verfijnde materialen. De kleuren zijn evenwichtig en lopen in elkaar over. Elegant bruin – van licht tot donker – vormt de basis en wordt aangevuld met pasteltinten zoals (vergrijsd-) groen.”

In onderstaande video legt Jan Temmermans van Temm & Tuin het nog eens uit!

Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Melany vertelt de verhalen van onze klanten en stuurt wekelijks nieuwsbrieven. Zet alles wat jij wil weten op papier (eigenlijk beeldscherm ☺️), zodat jij optimaal geniet van jouw Welvaere product!

Thermohout past perfect bij de trend van nu

Bij de trends die Jan omschrijft past het thermohout van de hottubs en sauna natuurlijk perfect. Ben jij er klaar voor om van jouw tuin een wellnessparadijs te maken?

Kom langs

Bekijk deze blogs ook

No items found.
Corner Icon