mountain

Het verschil tussen een barrelsauna en infraroodcabine

Tijdens een koude winterdag is het heerlijk om even te ontsnappen aan de kou. En hoe fijn is het als je daarvoor de deur niet uit hoeft, maar gewoon in jouw eigen sauna kunt stappen. Maar welke soort sauna past het beste bij jou? In deze blog lees je over het verschil tussen een barrelsauna en infraroodcabine.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Onze Tønsauna’s zijn er in verschillende soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld keuze uit houtgestookte of elektrische kachels en de maten variëren van 1.60 tot 4 meter. Maar er bestaan ook andere soorten sauna’s, denk bijvoorbeeld aan een infraroodsauna. Dat is weer een hele andere soort warmte dan wat je ervaart in de barrelsauna’s. Ik onderzocht de belangrijkste verschillen tussen deze soorten sauna’s.

Hete lucht vs. infraroodstralen

Het grootste verschil tussen een infraroodcabine en een traditionele sauna zit ‘m in de manier van verwarmen. Waar je bij onze buitensauna’s de ruimte verwarmt met een kachel, verwarmen infraroodstralen jouw lichaam in een infraroodcabine.

Je merkt het gelijk als je de sauna binnenloopt. Bij een Tønsauna valt de warmte direct als een warme deken over je heen. De temperatuur verschilt meestal tussen de 75 en de 100 graden. Daarbij bepaal je zelf of je de luchtvochtigheid omhoog wil brengen door middel van een opgieting. Hierbij gooi je water, eventueel gemengd met een aroma, op de saunastenen. De temperatuur stijgt op deze manier niet, maar door de stoom die ontstaat voelt het wel warmer aan.

Bij een infraroodsauna is dat anders. Sowieso is de temperatuur een stuk lager, gemiddeld tussen de 35 en de 60 graden. Maar ook is de ruimte waar je instapt een stuk koeler en de lucht droog, omdat de warmtestralen jouw lichaam opwarmen in plaats van de cabine zelf.

Gezondheidsvoordelen barrelsauna en infraroodcabine

Aan een sessie in beide soorten sauna’s zitten gezondheidsvoordelen. De hoge temperaturen in een barrelsauna laten je niet alleen echt ontspannen, je gaat er ook een goed potje van zweten. En dat is heel gezond! Het is goed voor je bloedsomloop, je verliest hierdoor afvalstoffen en het verbetert je weerstand. Daarnaast zul je merken dat je huid en haar zichtbaar mooier worden en je ‘s nachts beter slaapt. De warmte laat jou helemaal tot rust komen en dat is heerlijk na een lange, drukke dag.

De warmtestralen in een infraroodsauna werken goed bij spier- en gewrichtspijn. Het helpt om de spieren soepeler te maken en de bloedcirculatie te stimuleren. Daarnaast helpt het je lichaam te ontgiften.

De ervaring eromheen

Onze Tønsauna’s zijn buitensauna’s. Dat maakt dat je tijdens een saunasessie even weg bent van alle geluiden en activiteiten die zich in huis afspelen. Zodra je de sauna uitstapt sta je in de buitenlucht en kun je genieten van een luchtbad, gewoon bij jou in de tuin. Het helpt je om je meer bewust te zijn van wat er om je heen gebeurt, even weg van de muren en schermen.

Een infraroodcabine kun je in veel gevallen alleen binnen gebruiken. Afhankelijk van de ruimte die je hebt, en de ontspanning die je wel of niet ervaart met een sauna in huis, is dat iets om mee te nemen in jouw keuze.

Wat is nou beter?

Als je het aan ons vraagt, gaan we natuurlijk gelijk voor de traditionele buitensauna. Niet alleen om de vele gezondheidsvoordelen en de ruime keuze aan mogelijkheden, ook is het een prachtige blikvanger in jouw achtertuin. Toch is het natuurlijk belangrijk dat jij bij jezelf nagaat waar jij meer behoefte aan hebt, om zo een goede keuze te maken. Je wil bovendien jaren genieten van deze aankoop. Succes met jouw zoektocht!

Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Melany vertelt de verhalen van onze klanten en stuurt wekelijks nieuwsbrieven. Zet alles wat jij wil weten op papier (eigenlijk beeldscherm ☺️), zodat jij optimaal geniet van jouw Welvaere product!

Bekijk deze blogs ook

De perfecte sauna temperatuur

Bekijken
Corner Icon