mountain

Ultiem genieten bij Boerderij de Grote Liefde

Ultiem, dat is een woord dat we zouden gebruiken om Boerderij de Grote Liefde te beschrijven. Een boerderij op een prachtige locatie mét een buitensauna en hottubs van Welvaere. We spraken Lotte en Philip over hun keuzes, ervaring en tips voor als je ook wellness wil toevoegen aan jouw accommodatie.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Boerderij de Grote Liefde is een plek die Philip Lamers en Lotte Bronsveld hebben omgetoverd tot iets waar je het liefst nooit meer weg wil. En dit weten we uit eigen ervaring, want we zijn er zelf geweest. Het is groots, prachtig en van alle luxe en gemakken voorzien. Zo ook van een Tønsauna en maar liefst twee Ducktubs in de tuin.

Kopen zonder te kijken: zo is Boerderij de Grote Liefde ontstaan

Na een verblijf in Frankrijk dachten Philip en Lotte, hoe lekker is het om een tweede plek te hebben om tot rust te komen? En dan liever niet op 16 uur heen en weer rijden, maar binnen 1.5 uur van Amsterdam. Daar gingen ze werk van maken. “Toen kwamen de eisen: dan willen we een woonboerderij met een rieten kap, aan het water, geen N-weg horen, wel met een dorpje in de buurt maar niet dat je omringd bent door huizen. Gewoon een hele chille plek. Nou dan valt eigenlijk 99,99% van de accommodaties af.” 

Na een half jaar kwam deze boerderij op Philips pad. “De boerderij was toen een klein beetje in verval, zat houtje-touwtje aan elkaar, maar ik was gelijk helemaal verliefd op de plek. Lot had de plek toen nog niet eens gezien, maar ik zei gelijk dit moeten we doen. Kopen zonder kijken was het, ze zei: als jij het gelooft, geloof ik het ook. Dus toen hebben we een bod gedaan en zo is het ontstaan.” 

“Vanuit daar zijn we gaan kijken; we zijn er niet altijd, dus hoe gaan we ervoor zorgen dat meer mensen hiervan kunnen genieten en de boerderij ook zakelijk ingezet kan worden. We zijn ook nu nog veel in Amsterdam en soms op vakantie, dus ontvangen we regelmatig gasten die in het huis verblijven.”

“Er is ruimte voor maximaal 16 personen en we zien dat er meestal families, zakelijke partners of vriendengroepen komen die lekker komen genieten van onze boerderij en dus ook van de hottubs en sauna die we hebben staan.”

Het héle plaatje 

Philip heeft naast de boerderij ook een hotel in Hilversum en dus enige ervaring in de branche. “Je merkt dat mensen als ze op zoek gaan naar een accommodatie vaak ook gericht zoeken op wellness. We wilden bij de boerderij dat alles helemaal perfect zou zijn. Eigenlijk zo dat als je álle mogelijke opties aanvinkt, wij nog steeds naar boven komen.” Nou dat is Lotte en Philip goed gelukt, de boerderij is letterlijk van alle gemakken voorzien en dat op een toplocatie.

Complete wellnesstuin om te ontspannen 

Bij Boerderij de Grote Liefde kun je genieten in een Tønsauna 330 en maar liefst 2 Ducktubs Extern. “In eerste instantie wilden we een sauna, hottub en zwembad in de tuin, maar omdat we aan de Dokkumer Ee zitten, vonden we een zwembad toch niet helemaal passend. We wilden wel iets creëren waarbij je met z’n allen lekker kunt bubbelen en chillen. Dat doe je niet echt in een sauna, dus daarom hebben we gekozen voor twee hottubs, zodat iedereen er in principe tegelijk kan.” 

Achteraf hadden Philip en Lotte de Ducktub Furo, waar je met 12 personen in kunt, ook fijn gevonden, maar het heeft ook voordelen om twee kleinere te hebben. “We zijn ook regelmatig met z’n drietjes thuis en als er dan wat vrienden komen, hebben we niet zo’n grote nodig en hoeven we minder water te verwarmen.”

Elektrisch, hybride of toch houtgestookt? 

De twee hottubs bij de boerderij zijn volledig elektrisch. “We hebben hiervoor gekozen zodat je er gewoon altijd in kan wanneer je dit wil en je er niet ver van tevoren over hoeft na te denken. Maar als we het nu opnieuw zouden doen, zouden we kiezen voor hybride hottubs. Dan kun je zelf kiezen op welke manier je het water wil verwarmen en kun je bijvoorbeeld eerst de houtkachel gebruiken om het water op te warmen en het dan elektrisch warm houden. Dat is met de huidige energieprijzen natuurlijk iets interessanter.”

“Nu ik het zo heb ervaren denk ik dat je het beste kunt kiezen voor houtgestookt als je niet van plan bent de hottub vaker te gebruiken dan 1 keer per week. Hybride is denk ik de beste optie als je ‘m vaker gebruikt en de elektrische opstookkosten wilt vermijden. Elektrisch zou ik kiezen als je je huis vol hebt liggen met zonnepanelen en je op die manier kunt zorgen voor elektriciteit. Het is namelijk wel een extra kostenpost.” 

De Tønsauna is ook elektrisch, en ook al is het natuurlijk wel een grotere krachtbron, valt dit in het verbruik heel erg mee, geeft Philip aan. “De sauna hoeft maar heel kort aan te staan om ‘m op temperatuur te krijgen. Je kunt met de timer ook gemakkelijk aangeven dat hij altijd binnen een uur of twee uur uit moet gaan.”

Alle gasten genieten optimaal van de wellness 

“De sauna en de hottub worden allebei eigenlijk altijd gebruikt door onze gasten. Je ziet dat overdag de hottub vaak gebruikt wordt en de sauna vooral ‘s avonds. Dit kunnen we zien op de elektriciteitsmeter die we eraan hebben gehangen.” 

- Wij kunnen uit onze eigen ervaring zeggen we dat deze plek nog magischer is tijdens de zonsondergang. We zijn er namelijk vorig jaar geweest voor een shoot van onze producten. En we kunnen je verzekeren, het is de moeite waard om even je wekkertje te zetten en te genieten van dit uitzicht (zie de foto’s 🌄).

Instappen en genieten maar

“Als er gasten komen doen we het altijd zo dat één van de hottubs echt klaar is om erin te gaan, dus die staat altijd op 38 °C. De ander laten we dan op ongeveer 26 °C staan. Ze worden natuurlijk niet altijd allebei gebruikt, dus dan hoeft de tweede niet onnodig een hoge temperatuur te hebben, maar kunnen ze hier wel zelf voor zorgen.”

“Gasten gaan altijd heel goed om met de producten. De sauna zetten ze altijd netjes uit. Het voordeel is dat gasten niet zoveel hoeven te doen. Ze zetten de sauna of hottub aan en stappen erin. Ze hoeven het niet zelf schoon te maken of iets dergelijks.”

“Een dingetje waar wij wel mee te maken hebben is dat zowel wij als de gasten vaak ook gaan zwemmen in de Dokkumer Ee en dan alg via hun zwemkleding meenemen in de hottub. Dus na het gebruik wordt het water soms groen. We hebben een filtersysteem en voegen dan wat extra chloor toe om het water weer schoon te krijgen.”

Grote liefde voor de wellness 💘

“We krijgen heel veel positieve reacties van onze gasten. Het is dan vaak de totaalbeleving; dat ze lekker in de hottub hebben gezeten met een glas champagne bijvoorbeeld. Ze vinden het ook altijd heel mooi, we krijgen regelmatig foto’s doorgestuurd. Dat het altijd gebruikt wordt zegt ook wel veel denk ik.”

Ook wellness toevoegen aan jouw accommodatie? Deze tips hebben Philip en Lotte voor jou

“Niet iedereen gaat in de hottub. Dus heb je net zoals ons een huis voor 16 personen, dan is een hottub voor 12 personen bijvoorbeeld groot genoeg. En zoals ik al eerder aangaf; kijk naar wat je hebt. Heb je heel veel zonnepanelen, dan zou ik kiezen voor een volledig elektrische hottub. Heb je die niet of worden die al benut voor het huis, kies dan voor hybride of houtgestookt.” 

Naast dat het zakelijk gezien interessant is, geeft Lotte ook een goede tip als je zelf regelmatig thuis bent: kijk naar wat je zelf lekker vindt. “Wij genieten zelf ook heel erg van de hottub en de sauna. Dus naast zakelijk, is het ook goed om het persoonlijk te bekijken.” Daar zijn wij het hélemaal mee eens!

Gerelateerd product
Ducktub Extern
Bekijken
Gerelateerd product
Tønsauna 330
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Heb jij ook een product van Welvaere en lijkt het je leuk om ons ook alles te vertellen over jouw ervaring met de Ducktub of Tønsauna? Stuur een mailtje naar [email protected], dan maken we een afspraak!

Ook wellness aanbieden bij jouw accommodatie?

Welvaere is of wordt jouw zakelijke partner als het gaat om wellness. Kwaliteit van de bovenste plank en een fijne sparringpartner, met producten gewoon van eigen bodem. We denken graag met je mee en staan open voor leuke samenwerkingen.

Meer informatie

Bekijk deze blogs ook

Genieten in de Ducktub Bjorn bij boshuisje Eden van Jennie

29/8/2023
Bekijken

Zwieren aan de Vinkeveense plassen

Bekijken

Genieten van een Ducktub Extern bij B&B Chambre d’Amis

Bekijken
Corner Icon