mountain

Genieten van een Ducktub Extern bij het prachtige Chambre d’Amis

Bij B&B Chambre d'Amis in België kom je helemaal tot rust. Je geniet er in een zwembad, sauna én een Ducktub hottub van Welvaere. We spraken host Faat over hun heerlijke plek, de keuze voor de hybride Ducktub Extern en Faat geeft je tips voor als je een hottub wil aanbieden bij jouw accommodatie.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Als je de mooie steden in België wilt bezoeken, dan is B&B Chambre d'Amis de plek waar je wil zijn. Het ligt centraal tussen Antwerpen, Gent, Brussel en Brugge en is daardoor de perfecte uitvalsbasis waar je helemaal tot rust kunt komen na een dag slenteren. Maar ook als je gewoon even lekker wilt bijkomen en genieten van wellness is het een bezoekje waard. Met buiten een zwembad, sauna én een Ducktub hottub en daarnaast een prachtig interieur, ga je zeker blij en opgeladen weer naar huis.

Van kantoor naar prachtig chambre d’amis (wat logeerkamer betekent 🇫🇷) 

In eerste instantie was het idee voor B&B Chambre d’Amis er nog niet toen Faat en haar man Roland het vertrek op de begane grond maakten. “We waren van plan om een kamer voor onszelf te maken. Die zouden we eerst gebruiken als kantoor en later als dit nodig zou zijn als slaapkamer voor onszelf. We hebben een tuin die zo’n 2000 m2 groot is, dus ruimte was er genoeg. Maar vanwege gezondheidsproblemen heb ik vorig jaar moeten stoppen met mijn werk. Hierdoor veranderden de plannen.”

“Eigenlijk was alles al voorzien om er een gastenvertrek van te kunnen maken. Er zat een badkamer in en we hebben er een keukentje in gemaakt. En zo zijn we eigenlijk begonnen op Airbnb.” 

En dat was gelijk een succes. Zondag zetten Faat en Roland Chambre d’Amis online en maandag hadden ze de eerste boeking binnen. “Ineens kwamen mensen vanuit alle windstreken bij ons. Wij zijn zelf heel sociaal, dus vonden we dit super leuk! Van mei tot eind september zaten we al snel volledig volgeboekt.” 

“Onze gasten zijn wat jonger: tussen de 20 en 40, waarvan het grootste deel tussen de 20 en 30 jaar is en een klein percentage boven de 50.”

“Een zwembad voor in de zomer, maar wat bieden we aan in de winter?”

In de eerste maanden na opening konden de gasten van Faat al genieten van een zwembad en een sauna in de tuin. Met de koude maanden die in aantocht waren, gingen ze op zoek naar nog iets wat ze ook in de winter konden aanbieden. 

“Je kunt in de winter natuurlijk in de sauna, maar het water in het zwembad is te koud. Omdat we het ecologisch niet verantwoord vinden om het hele zwembad op te warmen in de koudere maanden zijn we gaan kijken naar hottubopties. Toen kwam ik vrij snel bij Welvaere uit.” 

“Wat voor mij belangrijk was, was dat het niet alleen een bad in de tuin was. Er moest nog wel wat animatie bij; bubbels en jets bijvoorbeeld. Maar ik wilde wel dat het eruit ziet als een hottub en niet als een jacuzzi, want dat is niet mijn ding. Toen zijn we bij de toonzaal in Deinze geweest en daarna heb ik ook niet meer verder gezocht. We waren snel overtuigd van de kwaliteit en het aanbod sloot gewoon heel goed aan bij wat we in gedachte hadden.”

“De toonzaal was een geweldig gebouw, echt super mooi. Als iemand het hier niet vindt, dan ga je het nergens vinden. Er stonden zoveel mooie dingen.”

De boekingen stroomden binnen

“We zagen in oktober dat de boekingen iets terugliepen. We hadden nog wel wat reserveringen, maar een stukje minder. We hebben de hottub eind september besteld en die werd in november bezorgd. Vanaf 1 november ben ik toen de hottub aan gaan bieden. Daarna hebben we de hele winter een bezetting van 70-90% gehad. Ik ben ervan overtuigd dat dit door de hottub komt. Het is met de sauna een hele goede combinatie.”

“Ook in de zomer blijven we de hottub gewoon aanbieden. Het kan perfect naast het zwembad en zo kunnen de gasten zelf beslissen waar ze zin in hebben.”

Hottub met de perfecte combinatie: elektrisch en houtgestookt 

“We hebben gekozen voor een hybride hottub met een filtersysteem, bubbels en jets. Eigenlijk het complete plaatje. We hebben bewust gekozen voor de hybride variant. We hebben namelijk ook gasten die voor één nacht komen. Ze komen dan rond 15.00 uur en als ze dan nog moeten beginnen met stoken omdat je alleen een houtkachel hebt, zijn ze zo 2 à 3 uur bezig om het water te verwarmen, dat is zonde van de tijd die ze ook lekker kunnen genieten. En daarnaast is het gewoon even wennen om de juiste temperatuur te vinden, dat weet je niet bij een eerste keer.”

“Omdat we alle dagen gasten hebben, laten wij de hottub met de elektrische verwarming op temperatuur (zo’n 39 C°) staan, maar als we een paar dagen geen gasten hebben zetten we het lager en verwarmen we het water met de houtkachel als er weer mensen komen. Daarna  laten we hem dan weer op temperatuur blijven met de elektrische verwarming. We merken echt dat gasten het leuk vinden dat het klaar staat en ze er direct in kunnen als ze dat willen.”

Onderhoud snel onder de knie

Door het filtersysteem hoeft Faat het water niet vaak te verversen. “Dit doen we om de twee maanden ongeveer. We meten regelmatig de waarden en zelfs na die 2 maanden is het water nog goed. Hier gebruiken we ook chloor voor. In het begin probeerden we wel zonder, maar ik denk dat als je verschillende gasten ontvangt, het wel nodig is. Het was met onderhoud heel even zoeken, maar nu zijn we er helemaal uit en gaat het goed.”

Gasten komen speciaal voor wellness

Op een uitzondering na maakt iedereen gebruik van de hottub, vertelt Faat. “We horen ook altijd terug dat ze er erg van hebben genoten. We merken ook dat de boekingen die we binnenkrijgen ook expliciet daarvoor geboekt worden.”

Een greep uit de mooie reviews op Airbnb✨:

  • Bij Faat en Roland voel je je meteen welkom. Na een korte rondleiding kan je je meteen in alle rust terugtrekken in de super gezellige kamer, de hottub, sauna of lounge onder het afdak. Wij hebben enorm genoten van ons weekendje onder vriendinnen en onze batterijtjes zijn helemaal opgeladen.
  • We hebben enorm genoten van ons verblijf bij Faat en Roland. We werden enorm warm en vriendelijk onthaald en konden daarna intrekken in onze prachtige en schone kamer. De mooie, groene omgeving en de hottub hebben ons helemaal tot rust doen komen.
  • We hebben een fantastisch verblijf gehad bij Faat en Roland. De kamer was brandschoon en leuk ingericht. Alsook in een super goed bed geslapen..de sauna, hottub én zwembad zijn de kerst op de taart. Faat en Roland zijn heel hartige, joviale warme mensen en nodigde ons ook uit om met hen ad bar iets te drinken en verhalen uit te wisselen..
  • Wij hadden een heel fijne avond in het verblijf van Faat en Roland. We werden heel vriendelijk en uitgebreid onthaal en hebben enorm genoten van een avond in de sauna en hottub. Onthaasten vlakbij de stad!

Een tip van Faat

“Ik ben echt van het hybride systeem. Ik vind het zo’n toegevoegde waarde dat je elektrisch kunt verwarmen zoals ik eerder al zei, voor de gasten die er maar kort zijn, maar dat je ook kunt kiezen voor het verwarmen met houtvuur. Als je altijd boekingen hebt voor langere tijd dan is het misschien een ander verhaal, maar bij nachtjes en weekendjes zou ik dit wel aanraden. Ook denk ik dat een filtersysteem onmisbaar is bij een accommodatie.”

Dat wellness toevoegen bij je accommodatie een goed idee is, daar is Chambre d’Amis het perfecte voorbeeld van. Wil je het zelf ervaren? Kijken of een Ducktub ook iets is voor jouw accommodatie én dan ook nog genieten van de mooie omgeving en een heerlijk verblijf? Dan is een overnachting bij Faat en Roland, zeker aan te raden!

Gerelateerd product
Ducktub Extern
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Heb jij ook een product van Welvaere en lijkt het je leuk om ons ook alles te vertellen over jouw ervaring met de Ducktub of Tønsauna? Stuur een mailtje naar [email protected], dan maken we een afspraak!

Ook wellness aanbieden bij jouw accommodatie?

Welvaere is of wordt jouw zakelijke partner als het gaat om wellness. Kwaliteit van de bovenste plank en een fijne sparringpartner, met producten gewoon van eigen bodem. We denken graag met je mee en staan open voor leuke samenwerkingen.

Meer informatie

Bekijk deze blogs ook

Tot rust komen in een hottub Oan't Wetter

Bekijken

Zwieren aan de Vinkeveense plassen

Bekijken

Genieten in de Ducktub Bjorn bij boshuisje Eden van Jennie

29/8/2023
Bekijken
Corner Icon