mountain

Thuis floaten met je baby in de hottub

Floaten, iets dat je steeds vaker hoort. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor baby’s. De babyspa’s vind je tegenwoordig bijna wel in iedere grote stad en het is echt leuk om te doen met je kleintje. Maar wist je dat ook thuis floaten met je baby in de hottub ook een mogelijkheid is?

Arrow left
Arrow right
No items found.

Wat is floaten?

Floaten is eigenlijk gewichtloos drijven op een laag zout en verwarmd water. Floaten zorgt voor veel ontspanning. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Je hersenen denken namelijk dat je ‘zweeft’ en hierdoor kan elke spier in je lichaam volledig ontspannen. Het idee van floaten komt eigenlijk bij de dode zee vandaan. Hier drijf je door de hoeveelheid zout ook gewichtloos op het water, wat er dus voor zorgt dat je volledig ontspant.

Floaten met je baby

Wanneer je wilt floaten met je baby kun je dit natuurlijk doen in een babyspa. Maar wist je dat je dit ook gewoon thuis kunt doen? Babyfloaten gaat wel net iets anders dan bij volwassenen, omdat er niet een grote hoeveelheid zout in het water zit.

Wanneer je naar een babyspa gaat, gaat jouw baby heerlijk ontspannen in een whirlpool. Het warme water heeft veel positieve effecten op de ontwikkeling van jouw kleintje. Door de bewegingsvrijheid in het water is het een unieke vorm van hydrotherapie. Hij of zij krijgt een nek drijfring om en hiermee kunnen ze veilig bewegen in het water, net zoals ze gewend waren in de baarmoeder.

Thuis floaten met je baby in de hottub met een drijfmaatje

Wanneer je een hottub in je tuin hebt staan kun je iedere dag floaten met je baby’tje. Drijfmaatje maakt dit namelijk allemaal mogelijk. Zij hebben een babyfloat ontworpen waarmee jij met je baby’tje de mogelijkheid hebt om overal te floaten waar jij wilt. De babyfloats van Drijfmaatje zijn ontwikkeld voor baby’s van 0 tot en met 12 maanden.

Ze hebben geen last van de babyfloat om hun nek omdat je natuurlijk in het water zo goed als gewichtloos bent. De drijfring ondersteunt de baby bij het kinnetje en het onderste gedeelte van het achterhoofdje. Het drijfmaatje zit los om de nek en wanneer de baby in het water zit kan hij/zij helemaal vrij bewegen. En dat is heerlijk voor je baby’tje!

Voordelen van floaten met je baby in de hottub

Wanneer je gaat floaten met je baby’tje in de hottub heb je het geluk dat je zelf ook nog in het water kunt ontspannen. Dat is een uniek punt ten opzichte van de babyspa, waarbij je toch altijd naast het bad staat waar je kindje in dobbert. De mogelijkheid om dit thuis te kunnen doen biedt toch een uniek momentje van Quality Time met je kleintje.

Naast dat het bijzonder is om dit samen te doen is floaten ook nog eens goed voor je baby. Het draagt namelijk bij aan:

  • Versterking van de spieren;
  • De longcapaciteit;
  • De mentale ontwikkeling;
  • Helpt tegen krampjes en constipatie;
  • Verbetert de motoriek, balans en coördinatie;
  • Verbetert het slapen;
  • Vermindering van stress bij pasgeborenen.
Gerelateerd product
Ducktub Oval
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Sanne
Marketing - en Sales Manager

Werkt al 7 jaar bij Welvaere en weet alles van onze producten. Inmiddels manager van sales en marketing met een grote liefde voor schrijven. Oja, en ook voor pizza’s van onze eigen pizzaoven ☺️. 

Bekijk deze blogs ook

De hottub voor het hele gezin

Bekijken

Ervaring met een hottub van Welvaere - Annemarie Geerts

5/8/2021
Bekijken
Corner Icon