mountain

De perfecte temperatuur voor jouw hottub, spa of bubbelbad

Kun je het water in de hottub alleen maar warm gebruiken of is het ook mogelijk om er een zogeheten cooltub van te maken? Wij vertellen hieronder meer over de perfecte temperatuur voor het water in de hottub!

Arrow left
Arrow right
No items found.

Hottub temperatuur in de zomer

Wanneer het buiten warmer wordt, is er niets lekkerder dan een verfrissende duik en een koel drankje. Het laatste dat je je  misschien kunt voorstellen is het stappen in een hot tub of whirlpool van 40 graden. Daarom kun je tijdens de warme zomermaanden jouw hottub het beste verwarmen tot een temperatuur van 37 graden.

Omdat onze lichaamstemperatuur rond de 37 graden ligt vinden we alles lager dan deze temperatuur koud. Wanneer je tijdens de zomer af wilt koelen kun je ook gewoon in uw hottub of bubbelbad van 37 graden of warmer stappen, wanneer je hieruit stapt ervaar je de omgeving als koel.

Bij een temperatuur van 37 graden spreken we dus van een aangename temperatuur voor de zomer. Voor als je echt wilt afkoelen kun je ervoor kiezen om de hottub niet op te stoken en de hottub te gebruiken als ‘cooltub’ een heerlijk koude hottub om echt goed in af te koelen. Als je langer plaats wilt nemen in de cooltub zorg dan dat de temperatuur rond de 30 graden ligt, zo koel je heerlijk af, maar kun je toch langer genieten.

Je moet er wel op letten dat wanneer je in een koud bad plaats neemt de zweetklieren dicht trekken, stap je uit het bad dan is het temperatuurverschil zo groot dat je lichaam zich weer op gaat warmen en de zweetklieren gelijk zijn werk gaan doen. Het kan dus zijn dat je na een heerlijke avond in de koele hottub het nog net iets warmer hebt dan op het moment dat je hierin ging, maar dit zal iedereen anders ervaren.

Hottub in de winter

Een heerlijk frisse avond het vriest licht, de mooiste sterrenhemel en een heerlijk warm water om je heen. Op zulke avonden is een houtgestookte hot tub waarschijnlijk de beste plek om te ontspannen. Wanneer er een klein laagje sneeuw buiten ligt wordt het nog specialer! In de winter kun je het water van je hottub of bubbelbad het beste opwarmen tussen de 39 en 40 graden. Wanneer het water boven de 40 graden is, kan dat al leiden tot lichte brandwonden.

De hottub – sauna combinatie

Bij het gebruik van een sauna is koelen en opwarmen heel erg belangrijk. Een hottub kun je hier ook uitstekend voor gebruiken. De hottub kan namelijk ook perfect functioneren als een dompelbad. Het voordeel hiervan is dat het lichaam relatief snel afkoelt. Wanneer je een hottub gebruikt als dompelbad, moet het water een temperatuur hebben tussen de 10 en 15 graden.

Na het afkoelen in de hottub kun je het water verwarmen om zelf ook weer heerlijk uit te rusten na het saunabad en op te warmen. Op deze manier gebruik je in je eigen wellness paradijs de hottub op twee verschillende manieren!

Gerelateerd product
Ducktub Oval
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Sanne
Marketing - en Sales Manager

Werkt al 7 jaar bij Welvaere en weet alles van onze producten. Inmiddels manager van sales en marketing met een grote liefde voor schrijven. Oja, en ook voor pizza’s van onze eigen pizzaoven ☺️. 

Meer weten?

Heb je na het lezen van deze blog misschien nog meer vragen over de juiste temperatuur voor je hottub, of lukt het niet om de hot tub op de juiste temperatuur te krijgen? Lees dan meer informatie over stoken in onze andere blog. Je kunt uiteraard ook contact met een van onze adviseurs opnemen.

Kom langs

Bekijk deze blogs ook

Hoe regel je de temperatuur van een houtgestookte hottub?

Bekijken

Voordelen van een warm bad

Bekijken
Corner Icon