mountain

Met één druk op de knop genieten in de Ducktub

Waar een houtgestookte, elektrische en zelfs hybride hottub inmiddels wel bekend zijn, zullen veel mensen niet weten dat een Ducktub met een biobrandstofkachel ook tot de mogelijkheden behoort. Bibi heeft er een staan en had ook gelijk de primeur: ze was Welvaere’s eerste klant met de Rexener biodieselkachel. En ze is fan!

Arrow left
Arrow right
No items found.

We spraken Bibi over haar keuze, haar favoriete momenten en hoe zij ervoor zorgt dat de hottub járen mee zal gaan! (Ben je benieuwd hoe een biodieselkachel precies werkt? Bekijk de video hier.)

Van elektrisch naar biobrandstof

“Ik was al een tijdje geïnteresseerd in een hottub. Ik heb toen een afspraak gemaakt om langs te komen in de showroom en te kijken naar een volledig elektrische hottub. Ik houd namelijk niet van vuurtje stoken, barbecueën is bijvoorbeeld ook niet mijn ding. Maar voordat de afspraak stond, schoot de energieprijs omhoog. Toen heb ik gebeld en vertelden ze me dat Welvaere iets nieuws had: de biobrandstofkachel. Ik dacht meteen, dit is echt wat voor mij."

Bibi liet haar afspraak staan, kwam langs in het Experience Center in Nijkerk en werd de eerste klant die een hottub met biodieselkachel kocht. “Ik ben super goed geholpen door verschillende medewerkers. Er waren wat dingetjes waardoor ik een nieuwe tank moest, maar dit werd allemaal heel goed en snel geregeld.”

Tot in de puntjes uitgedacht

“Ik heb in de tuin twee terrassen, boven en beneden aan het water. De hottub staat boven. Vanuit de woonkamer kijk ik erop uit. Van tevoren had ik al helemaal bedacht hoe ik het wilde hebben, zodat het optisch ook mooi in de tuin zou staan. Doordat ik tegels heb van 60 x 60 cm kon ik precies uitrekenen wat op welke plek zou komen. De hottub met de diameter van 1.75 m, de filterkist, trapje, etcetera.”

“Om de hottub heen heb ik plantenpotten geplaatst, die zijn hysterisch groot geworden, maar zo heb ik wel mooi privacy in de hottub. Het is een prachtige plek geworden. Een hottub is echt een aanwinst voor je tuin.”

Met 1 druk op de knop zorgen voor heerlijk warm water

“Het is echt heel makkelijk om het water te verwarmen met de Rexener. Je doet het klepje omhoog, drukt op de powerknop en geeft aan hoe warm het water moet worden. Hij staat nu nog op 33 graden en ik ben er 1.5 week geleden in geweest. Hij staat hier veel in de zon, maar houdt ook veel warmte vast door de isolatie en de cover.”

“Ik zet hem altijd op 39 graden en dan is hij binnen een half uur op temperatuur. Dan zet ik hem uit als ik erin ga, want ik vind het lekker als hij dan een beetje afkoelt als je erin zit. Maar als ik ‘m toch warmer wil, kan ik er precies bij zonder dat ik eruit hoef te stappen. ”

Hélemaal ontspannen

“Ik heb de hottub echt aangeschaft voor de ontspanning. Toen ik twee jaar terug de badkamer heb laten verbouwen heb ik niet gekozen voor een bad, maar ik vind het wel lekker om in een bad te ontspannen. Ik ben erg van het poetsen en de badkamer moet je natuurlijk elke keer weer helemaal droog maken. Bij de hottub is het een doekje langs de rand en de cover kan er weer op.”

“In de wintermaanden ging ik er 4 à 5 keer in de week in. Echt heerlijk. Als mijn zoontje - die 5 is en het ook geweldig vindt - dan op bed lag deed ik hem aan en ging er lekker in ontspannen. Op dit moment is het iets minder, omdat ik ook veel bij mijn vriendin ben, maar nog steeds ga ik er 1 tot 2 keer per week in. Ik vind het ook het lekkerst als het buiten koud is.”

Even helemaal niks

Bibi gaat soms met haar zoontje, vriendin of vrienden in de hottub, maar meestal geniet ze gewoon lekker alleen. “Dat is ook wel mijn favoriete moment. Ik ga er dan zo’n 20 minuutjes in, ‘s avonds voordat ik naar bed ga. Zo ben ik helemaal ontspannen als ik ga slapen.”

“Als ik alleen ben, hoef ik er helemaal niks naast. Geen muziek, bubbels en geen telefoon. Ik ben al continue aan en gaan, dus als ik dan in de hottub zit, doe ik mijn ogen dicht en is er even helemaal niks. Wanneer ik er wel met anderen in ga, nemen we wel een drankje mee en zet ik soms de bubbels aan. ”

Zuinig genieten

“Omdat ik de hottub vaak gebruik, is hij ook sneller warm. Ik denk dat ik in al die tijd maar één keer een uur heb moeten wachten tot ik erin kon. Ik heb altijd twee jerrycans van 20 liter in de schuur staan en heb in de zeven maanden dat ik de hottub heb, zo’n 60 liter gebruikt. Dat is als je het uitrekent zo’n € 2,- per keer dat ik erin ga. Het filtersysteem staat wel 24/7 aan, maar ik heb inmiddels zonnepanelen en hiermee kan ik dit helemaal opvangen.”

Dat wordt jaren genieten

De hottub van Bibi zal vast en zeker heel wat jaren mee gaan. “Ik ben echt van het onderhouden: ik heb ‘m gelijk in de tar olie gezet, de Ph-waarde check ik regelmatig, ik zorg voor voldoende chloor en ik maak de cover elke dag schoon met een doekje. Ik wil dat hij zo lang mogelijk mooi en goed blijft natuurlijk.” 

“Na 4 maanden heb ik het water voor het eerst ververst, maar eigenlijk was dit nog niet eens nodig. Ik doe elke 3 à 4 weken een backwash op het filtersysteem (hier zet ik trouw een herinnering voor in mijn agenda) en de waardes waren nog goed, zelfs na zo’n lange tijd.” 

Tip van Bibi

Je hebt inmiddels vast al begrepen dat Bibi fan is van haar biodiesel hottub. “Iedereen die van gemakzucht houdt, zou ik zeggen: kies voor een biodieselkachel. Ook zou ik altijd voor een filterpomp kiezen*. De bezorgers vertelden dat er ook mensen zijn die dat niet doen, waarbij het water er gewoon groen uitziet. Dat is echt zonde. 

Een andere tip van Bibi is: lees je goed in. “Ik houd er echt van om dingen goed te onderhouden. Hier moet je je even goed voor inlezen: hoe je met teststripjes het water kunt checken, hoe je chloor daarna moet toevoegen etc. Als je het eenmaal weet is het heel makkelijk allemaal.”

Gerelateerd product
Ducktub Bjorn
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Heb jij ook een product van Welvaere en lijkt het je leuk om ons ook alles te vertellen over jouw ervaring met de Ducktub of Tønsauna? Stuur een mailtje naar [email protected], dan maken we een afspraak!

Ook ontspannen in eigen tuin?

Kom gerust eens langs in ons Experience Center en laat je informeren over onze verschillende modellen en mogelijkheden.

Meer informatie

Bekijk deze blogs ook

Hottub verwarmen met biodiesel. Al eens aan gedacht?

Bekijken

Genieten van de Ducktub Ovalti

Bekijken

Ontspanning in de Ducktub Bjorn van Dee en Lars

Bekijken
Corner Icon