mountain

Hottub verwarmen met biodiesel. Al eens aan gedacht?

Naast het verwarmen van de hottub met hout, elektrisch of hybride kan dit ook met biodiesel. Ben je op zoek naar een andere manier van verwarmen? Dan is de Rexener biobrandstof kachel wellicht een goed alternatief!

Arrow left
Arrow right
No items found.

De biodiesel kachel maakt gebruik van een aantal circuits om een vlekkeloze werking te garanderen. Dit zorgt er niet alleen voor dat hij efficiënt werkt, heel erg stil is een er geen rookvorming ontstaat. 

Daarnaast is de Rexener kachel ontworpen met in het achterhoofd gemak voorop. Hij is zeer gemakkelijk in te stellen en te bedienen door middel van het display. Het verbruikt weinig stroom en is de ideale verwarmingsoplossing om de traditionele houtgestookte kachel te vervangen. De diesel boiler vul je met biodiesel, bio ethanol of andere biobrandstof. 

Verwarmen met 1 druk op de knop

Warm hottubwater met om en nabij 2 uurtjes en gewoon door op een knop te drukken. Zo makkelijk is de Rexener biodiesel kachel. Wanneer je de kachel voor de eerste keer gebruikt stel je de kachel helemaal in. Wanneer je dit een keer gedaan hebt, hoef je de keren daarna echt maar 1x de knop in te drukken op de ingestelde temperatuur. Easy peasy!

3 voordelen van de bio brandstof kachel

  1. Bij het verwarmen met biodiesel heb je geen last van rook of een hout- of brandgeur zoals bij een houtkachel
  2. In gebruik voordeliger dan een elektrische kachel. Gebruikt minder dan 2 liter per uur (door de thermostaat is het gebruik nog minder dan dit). 
  1. Ideaal voor een tuin grenzend aan buren of op vakantieparken. Dit omdat je eigenlijk geen rook en geur hebt met deze kachel.
  2. Ontzettend makkelijk in gebruik. Oftewel een kind kan de was doen. 

3 nadelen van de bio brandstof kachel

Zoals alles is het niet alleen rozengeur en maneschijn. Ook de biodiesel kachel heeft een aantal nadelen. 

  1. De schoorsteen van de kachel moet regelmatig schoongemaakt worden. Je kunt dit door een schoorsteenveger laten doen of zelf. Als je merkt dat er meer rook uit de kachelpijp komt moet je dit ook doen;
  2. 1 keer in het jaar moeten er onderdelen vervangen worden. Hiervoor komt een service kit beschikbaar in onze webshop;
  1. Alleen mogelijk in combinatie met een filtersysteem inclusief filterkist. De bio brandstof kachel wordt gemonteerd aan de linkerzijde van dit systeem. Maar, ook dan heb je lekker schoon water. 

Beveiliging bij oververhitting

De Rexener heeft een speciaal systeem waardoor je gemakkelijk ziet of het water of het systeem te warm zijn. Dit overhittings systeem kent twee meldingen. Een waarschuwingslampje voor te warm water of een sensor voor de oververhitting in het verwarmingselement zelf. Deze melding komt naar voren als het warme water warmer is dan 50 graden of als de sensor in de verwarming hoger is dan 75 graden.

Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Daan
Content creator

Daan is de man achter de camera. Duikt helemaal in onze producten zodat er goede content van gemaakt wordt. Ook is hij regelmatig te vinden als grillmaster. Hij bakt altijd de lekkerste pizza’s en biefstukjes 😉

Jouw hottub verwarmen met biobrandstof?

Gemak, geen rook en toch snel de hottub in? Klinkt dat als muziek in je oren? Dat snappen wij. Wanneer je een Ducktub aanschaft heb je de mogelijkheid om te kiezen voor het type verwarming dat past bij jouw wensen. In de configurator stel je de hottub van je dromen samen.

hottubs bekijken

Bekijk deze blogs ook

De perfecte temperatuur voor jouw hottub, spa of bubbelbad

Bekijken

Een Ducktub voor Suzan & Freek

Bekijken

Hoe maak je de hottubkachel schoon?

Bekijken
Corner Icon