mountain

De tuin als verlengstuk van de woonkamer

Yes! de zomer is begonnen. Wat ons betreft de tijd om de tuin klaar te maken en te gebruiken als woonkamer 2.0. De plek waar je anderen ontmoet, plezier maakt en kunt lachen. De plek waar jij deze zomer tijd door gaat brengen. Ik vertel je graag hoe jij een fijne tuin creëert. De tuin als verlengstuk van je woonkamer.

Arrow left
Arrow right
No items found.

De tuin als verlengstuk van je woonkamer

Zo moeilijk is dat eigenlijk helemaal niet om je tuin als tweede woonkamer te zien. Met een paar kleine of grote aanpassingen creëer je dat fijne, knusse gevoel dat jouw woonkamer heeft ook in de tuin.

  • Zorg voor een fijne plek om te zitten en te eten
  • Maak gebruik van dezelfde materialen als in huis
  • Maak het gezellig
  • Creëer een plek om echt tot rust te komen

Zorg voor een fijne plek om te zitten en te eten

De woonkamer is de plek waar je graag wegkruipt op de bank na een lange dag werken. Waar je de tv aanzet voor het laatste nieuws, waar je je gedachten de vrije loop laat gaan of een fijn gesprek voert. Zorg ervoor dat je dit ook kunt doen in jouw tuin. De een creëert dat gevoel door een fijne loungeset neer te zetten. Terwijl de ander geniet van een goede plek om te eten. Een grote picknicktafel met aan het hoofd een fijne BBQ bijvoorbeeld.

Maak gebruik van dezelfde materialen en kleuren in huis

Voor een echte tuinkamer, zo kunnen we de tuin als verlengstuk van de woonkamer best noemen, is het fijn dat deze twee bij elkaar passen. Heb je in de woonkamer een houten vloer? Leg dit dan in het verlengde ‘door’ met een vlonder terras in de tuin. Zo verleng je de woonkamer echt.

Is je woonkamer vooral ingericht met lichte tinten? Gebruik deze kleuren dan ook in jouw tuin. Denk bijvoorbeeld aan lichte kussentjes op de bank of stoelen en een licht kleed op de tafel.

Maak het gezellig

Het gezellig maken, dat klinkt misschien logisch maar dat is het niet. We kunnen de tuin namelijk net zo gezellig maken als de woonkamer. En dat doe je met de juiste decoratie items. Denk bijvoorbeeld aan leuke spiegels om aan de schutting of muur te hangen of een mooi buitenkleed bij je tuinset.

De planten zet je in de mooiste bloempotten die je kunt vinden. In de hoogte gaan werken maakt het ook altijd extra gezellig. Hang plantjes op aan een pergola of gebruik een prikkabel met gezellige lampjes. Wel is het belangrijk om het altijd in een bepaalde sfeer te houden. Zorg ervoor dat alles bij elkaar past. Want, ook dat creëert rust en eenheid.

Creëer een plek om echt tot rust te komen

Wist je al dat een groene omgeving zorgt voor meer ontspanning? Anette Lavrijsen geeft aan dat mensen die veel in een groene omgeving komen zich vaak gelukkiger en meer ontspannen voelen dan mensen die in een grote stad wonen en op zoek moeten gaan naar die groene omgeving. Zorg er dan ook voor dat je genoeg groen in je tuin hebt. Het hoeft echt geen jungle te worden maar een paar bomen en planten zorgen ervoor dat jij, en insecten en vogeltjes, een fijne plek hebben om je terug te trekken. En tuinieren helpt ook nog eens om je hoofd leeg te maken. Alleen maar pluspunten toch?

Wil je helemaal los gaan? Plaats dan een hottub of sauna in jouw tuin. Dit is de plek waar je echt even alles om je heen kunt vergeten, je spieren volledig kunt laten ontspannen en opladen voor de volgende dag. Maar ook de plek voor een leuk feestje, een romantische avond of gewoon om even bij te kletsen. Past dit dan wel in de tuin als verlengstuk van de woonkamer? Want een hottub of sauna zet je toch niet binnen? Nee, zeker niet. Maar ontspannen, een drankje doen of een romantische avond. Dat doe je toch ook in je woonkamer?  

Kijk naar de momenten die je wilt beleven

Voor de ideale tuin als verlengstuk van de woonkamer of de tuinkamer, kijk je niet naar de spullen die je ervoor nodig hebt. Maar kijk naar de momenten die je daar wilt beleven en richt het naar aanleiding van die wensen in. Zet het moment op de eerste plek, de invulling komt vanzelf. En past bij een van die momenten nou toevallig een hottub of sauna? Dan helpen wij jou daar graag bij! Vijf dagen in de week ben je van harte welkom in ons grote Experience Center in Nijkerk waar jouw tuinmomenten voor deze zomer pas echt tot leven komen!

Gerelateerd product
Ducktub Extern
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Sanne
Marketing - en Sales Manager

Al zeven jaar werkzaam bij Welvaere en weet echt alles van onze producten. Van de kleinste schroefjes tot de gebruikte materialen. Niets is voor haar onbekend. Inmiddels de manager van de sales en marketing afdelingen me

Bekijk deze blogs ook

Houten elementen toevoegen in de tuin

Bekijken

Waar moet je op letten bij het kopen van een hottub?

Bekijken

Een Tønsauna 400 bij Harry in de tuin

Bekijken
Corner Icon