mountain

Meer boekingen door Tønsauna bij Cuber Suites

Cuber suites; een bijzondere en unieke plek op de Veluwe in Hoenderloo. Het is een kleinschalig park met 28 accommodaties, waarvan er bij 3 suites een Tønsauna 400 van Welvaere. We spraken mede-eigenaar Edwin over wat Cuber zo bijzonder maakt, hun keuze voor drie suites met een Tønsauna van Welvaere, wat dit betekent voor hun bezettingsgraad en hoe gasten hierop reageren.

Arrow left
Arrow right
No items found.

De Cuber Suites hebben allemaal een donker interieur en hebben heel veel glas, zodat je blik meteen naar buiten getrokken wordt. Je staat niet op een open grasveld zoals je vaak ziet, maar je kijkt echt uit op de ongerepte natuur. De prachtige natuur waar je op uitkijkt is je bioscoop.

Ultieme beleving van rust in de sauna

Van de 28 suites zijn er 22 zonder wellness, 3 met een sauna en 3 met een hottub. “We hebben ervoor gekozen om 3 barrelsauna’s toe te voegen, specifiek met panoramaglas. Je zit hier zo ontzettend mooi in de Veluwe en die natuur is onze belangrijkste USP, dus we wilden dat ze vanuit de sauna zo naar buiten kunnen kijken.”

“We hebben voor de Tønsauna 400, die is wat ruimer en heeft een verkleedruimte. De sauna staat naast de suite, gasten gaan met een badjas daar naartoe, dus vonden we het wel fijn dat ze daar wat ruimte en luxe hebben. Hij is eigenlijk wel groter dan nodig, want de doelgroep komt altijd met z’n tweeën. Maar juist omdat luxe hier een belangrijk thema is, wilden we die ruimte bieden en hebben we voor dit model gekozen.”

“Wij zijn Welvaere tegengekomen tijdens ons concurrentieonderzoek waarbij we kijken naar frontrunners in de industrie. Toen we hier Welvaere tegenkwamen zijn we getriggerd en zijn we eens gaan praten en eigenlijk was het toen meteen 1 en 1 is 3.”

Met oog op de toekomst

“We hebben ook gekozen voor de variant met de wifi module omdat we het op termijn willen integreren in de Cuber app, zodat de gasten de sauna aan kunnen zetten vanaf de bank en ze als hij warm is een seintje krijgen en erheen kunnen gaan. Dat staat nog op onze agenda voor de toekomst.”

Meer boekingen door wellness

“De suites met sauna en met hottub, verhuren we meer, dus de bezettingsgraad is hoger en daarnaast ligt ook het dagtarief hoger. We zien dat er een enorme markt voor is, dat mensen vaker komen en dat ze er dus iets meer voor betalen. Wat bij ons ook meewerkt is de schaarste, het zijn er maar 3. Bij vervolglocaties zullen we ook zeker weer varianten met een sauna toevoegen.”

Lovende reacties

De gemiddelde tevredenheidsscore van Cuber zit op een 9.0, daar is Edwin natuurlijk super trots op. “De suite met sauna krijgen we ook alleen maar complimenten over. hij wordt ook altijd gebruikt omdat mensen hem natuurlijk specifiek boeken. Niks dan lof tot nu toe.”

“Wat je ziet bij onze doelgroep, is dat het een echte last minute boeker is. We richten ons op jonge stellen en die boeken niet al voor de zomervakantie. Meestal is het twee weken of zelfs een dag van te voren.  De suites met sauna worden alleen wel al verder vooruit geboekt, lijkt erop dat mensen niet het risico willen lopen dat die misschien al weg is.”

Een tip van Edwin voor het aanbieden van wellness

“Een les wat betreft het aanbieden van wellness, die wel met anderen kunnen delen is, zorg voor schaarste. Dat maakt het luxer en meer bijzonder. Dat zorgt voor betere cijfers dan als elke gast het heeft.”

En zorg daarnaast ook dat je het in de exploitatie makkelijk voor jezelf maakt; zeker met een sauna is dat heel goed te doen als je je gasten goed instrueert. We hebben een handige flyer met uitleg  gemaakt en een videotutorial. En zo heb je weinig vragen vanuit gasten en we hebben er weinig onderhoud aan.

Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Tønsauna 400
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Heb jij ook een product van Welvaere en lijkt het je leuk om ons ook alles te vertellen over jouw ervaring met de Ducktub of Tønsauna? Stuur een mailtje naar [email protected], dan maken we een afspraak!

Ook een sauna bij jouw accommodatie of park?

Welvaere is of wordt jouw zakelijke partner als het gaat om wellness. Kwaliteit van de bovenste plank en een fijne sparringpartner, met producten gewoon van eigen bodem. We denken graag met je mee en staan open voor leuke samenwerkingen.

Lees hier meer

Bekijk deze blogs ook

Tot rust komen in een hottub Oan't Wetter

Bekijken

Genieten in de Ducktub Bjorn bij boshuisje Eden van Jennie

29/8/2023
Bekijken

Zwieren aan de Vinkeveense plassen

Bekijken
Corner Icon