mountain

Zo geniet je van jouw hottub in de herfst!

Herfst. De één vindt het verschrikkelijk dat de dagen steeds korter worden, de bladeren van de boom vallen en er meer regen dan zon is. Terwijl de ander er juist heel blij van wordt en zin heeft om ‘s avonds knus onder een dekentje te kruipen en wandelingen te maken door het bos in herfstkleuren. Dat de zomer voorbij is, betekent in ieder geval niet dat je niet meer kunt genieten van de hottub.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Tip 1: Geniet van de regen op het dak of doek

Als jij je hottub onder een overkapping hebt staan, kun jij in wat voor weer dan ook genieten in de hottub. Nat van de regen of misschien zelfs natte sneeuw wordt je niet. Hoe knus is dat? Samen in de hottub, luisterend naar de regendruppels die op het dak vallen. Heb je geen overkapping of pergola waar de hottub onder staat? Je kunt er ook een speciaal doek voor buiten overheen spannen. Zo zit je droog en kun je extra genieten van het tikken van de regen! Let er bij een houtgestookte kachel wel op even op dat de kachelbuis niet onder het doek staat.

Tip 2: Maak het gezellig met kaarsjes, lampjes of fakkels

Dat het ‘s avonds vroeger donker is, betekent ook dat je het eerder gezellig kunt maken met kaarsjes, lampjes en fakkels. Flikkerende lichtjes zijn er in heel veel verschillende soorten en maten en geven een warme, gezellige sfeer. Heb je bijvoorbeeld een zijtafeltje waar je wat kaarsjes op kunt zetten? Een mooie prikkabel met lampjes die je boven de hottub kunt spannen? Of kun je langs de route naar de hottub toe wat fakkels plaatsen? Dat geeft een prachtig uitzicht vanuit de hottub!

Tip 3: Organiseer een herfstbarbecue & hottubavond

Hoewel de herfstmaanden meestal ook de natste maanden van het jaar zijn, regent het natuurlijk niet elke dag en avond. Staat er een droge dag op de planning? Nodig je vrienden of familie uit voor een gezellige herfstbarbecue en hottubavond. Maak een gezellig sfeertje (tip 2) en ga voor heerlijke gerechten die passen bij het seizoen. Wat dacht je bijvoorbeeld van gepofte kastanjes van de barbecue?

Hoe je dit maakt? Dat is heel simpel:

  • Ga op zoek naar tamme kastanjes (of koop ze in de winkel).
  • Verwijder thuis de stekelige schil en was ze goed.
  • Gooi de slechte kastanjes die hol zijn of gaatjes hebben weg. Deze kan je niet poffen.
  • Leg ze met de platte kant naar beneden op de snijplank en snijd er met een mes een kruisje in aan de bovenkant. Als je dat niet doet, vliegen ze straks in het rond.
  • Leg ze op een aluminium schaal op de hete kolen van de barbecue.
  • Binnen een paar minuten staan ze allemaal open en dan laat je ze nog 15 tot 20 minuten liggen. Als ze beginnen te verbranden, haal ze dan eerder van de kolen af.
  • Wanneer ze gepoft zijn, haal je de hard geworden schil eraf en kun je de vrucht lekker opeten!

(bron)

Na (en/of voor en/of tijdens) de barbecue is het tijd om de badkleding aan te trekken en heerlijk bij te praten in de hottub. Als dat geen fijn vooruitzicht is!

Tip 4: Somber door het donkere weer? Plan een avondje me-time in

Een avondje voor jezelf in de hottub is altijd een goed idee. Maar als je je somber voelt door het omgeslagen weer, is het helemaal aan te raden wat me-time in te plannen. Je in alle rust laten omarmen door het warme water en weer even helemaal zen worden met jezelf! Een extra herfsttip: neem een lekker warm drankje mee, zoals een grote kop kaneelthee of een heerlijke pumpkin spice latte. Genieten maar!

Tip 5: Haal Halloween naar jouw achtertuin en organiseer een griezelige avond

In Amerika staan de winkels, huizen en restaurants alweer helemaal in het teken van Halloween. Een feestdag waar veel mensen lang naar uitkijken. In Nederland zie je hier en daar ook steeds wat vaker Halloween party’s voorbij komen. En hoe leuk is dat! Je tuin ombouwen tot een griezelige plek, met de stomende hottub in de hoofdrol.

Jezelf verkleden en schminken tot een groen monster en daarna in de hottub stappen, is natuurlijk niet zo’n goed idee. Maar er zijn genoeg andere dingen die je kunt doen om het helemaal Halloween te maken. Denk aan het decor; er horen natuurlijk enge pompoenen met een kaarsje of lampje en spinnenwebben bij. Hapjes en snacks in de vorm van spoken en spinnen. Creepy geluidjes en muziekjes op de achtergrond. En wie weet heb je nog een eng verhaal dat je kunt vertellen terwijl jullie in de hottub zitten. Op Pinterest vind je meer dan genoeg inspiratie voor een toffe Halloweenavond!

Gerelateerd product
Ducktub Extern
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Sanne
Marketing - en Sales Manager

Werkt al 7 jaar bij Welvaere en weet alles van onze producten. Inmiddels manager van sales en marketing met een grote liefde voor schrijven. Oja, en ook voor pizza’s van onze eigen pizzaoven ☺️. 

Bekijk deze blogs ook

De perfecte temperatuur voor jouw hottub, spa of bubbelbad

Bekijken

Hoe maak je jouw hottub klaar voor de winter?

Bekijken

De tuin als verlengstuk van de woonkamer

Bekijken
Corner Icon