mountain

3 tips voor het gebruik van de houtgestookte pizzaoven

De Utenovn is een onmisbaar buitenkookproduct voor in de tuin. Met deze compacte allrounder is buitenkoken altijd een feestje. In deze blog delen we 3 tips zodat je maximaal kan genieten van jouw Utenovn.

Arrow left
Arrow right
No items found.

1. Maak optimaal gebruik van deze allrounder

Met de Utenovn maak je de lekkerste authentieke pizza’s, maar hier blijft het niet bij. In een pizzaoven kan je namelijk veel meer bereiden dan alleen pizza’s. Gebruik de oven ook eens om bijvoorbeeld brood af te bakken of om heerlijke ovenschotels te maken. En wist je dat er zich boven de pizzaoven ook een bakplaat bevindt? Hierop kan je eindeloos veel gerechten maken, van gegrilde groenten tot sappige steaks. Met de Utenovn heb je dus meer dan genoeg maaltijdkeuzes.Is iedereen uitgegeten? Ook dan is de Utenovn nog een echte toevoeging aan de avond. Zo geniet je met z’n allen van het sfeervolle houtvuur. De Utenovn is dus een echte onmisbare allrounder voor in de tuin.

2. Gebruik de Zwitserse Methode voor deze houtgestookte pizzaoven

Wanneer je de Utenovn opstookt, wil je natuurlijk dat deze snel opwarmt en geen overlast veroorzaakt, zowel voor de buren als voor het milieu. Zwitsers stoken, ook wel omgekeerd stoken, zorgt voor snelle verbranding van het hout en voor de minste rookvorming. Bij deze techniek leg je verschillende houtblokken kruislings op elkaar. Je begint met de grotere blokken en eindigt met de kleinere. Het vuur steek je boven op de toren aan.Op deze manier heb je minder overlast van rook, is je houtgestookte pizzaoven snel en gelijkmatig op temperatuur en is je verbranding efficiënter en schoner. En dit alles zonder de rokerige smaak en sfeer van koken op een houtvuur mis te lopen.

3. Genieten met de hele familie

Het belangrijkste van koken in de buitenlucht op de houtgestookte pizzaoven is natuurlijk de gezelligheid die dit met zich meebrengt. Gezellig bijkletsen met vrienden rondom het houtvuur terwijl je samen geniet van lekker eten. De Utenovn is ook enorm geschikt voor avonden met de hele familie. Pizza’s beleggen is een leuke activiteit voor jong en oud. Door ook de kinderen te betrekken bij het koken creëer je echt quality time met familie. Lees hier hoe je in drie stappen de perfecte avond met het hele gezin organiseert.

Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Utenovn - Pizzaoven
Bekijken
Geschreven door
Babette
Stagiaire Marketing

Babette ✨onze marketingstagiaire✨ schrijft de handigste blogs die jou helpen bij het maken van een keuze voor wellness in eigen tuin!

Binnenkort koken op jouw eigen Utenovn?

Wil je ook genieten van de veelzijdigheid van de Utenovn? Kom langs in ons Experience Center of bezoek onze webshop.

Shop de Utenovn

Bekijk deze blogs ook

6 tips om hout stoken minder schadelijk te maken

Bekijken

De vijf voordelen van de Utenflåmm

Bekijken

De perfecte temperatuur voor jouw pizzaoven buiten

Bekijken
Corner Icon