Seizoenen

Wanneer je een hottub aanschaft zal deze buiten veel te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. De winter is het seizoen waar je goed op je hottub moet letten. We  vertellen  hier waarom, en waar je moet letten gedurende de winter.

De hottub kuip kan goed tegen lichte bevriezing, er kan zelfs een klein laagje ijs in de kuip staan. De kuip van de Hottubs zijn vervaardigd uit glasvezelversterkt kunststof zal deze ook niet gaan krimpen of uitzetten bij temperatuurwisselingen. Helaas geldt dit niet voor de kachels.

hottub in de winter

De kachel

De kachels zijn echter een ander verhaal: hier zal iets meer aandacht aan besteedt moeten worden willen ze een serieuze winter overleven. Als het water in de kachels bevriest, ontstaat er namelijk een kans dat de de kachel vervormd of dat er barsten ontstaan in de kachelwand.

Er zijn drie verschillende manieren om dit te voorkomen!

 

1. Alles leeg laten lopen

De meest voor de hand liggende manier is de volledige hottub, inclusief kachel en filterpomp, leeg te laten lopen. 

2. Kachel opstoken en filterpomp laten circuleren

Om te voorkomen dat je elke week kostbare tijd moet uitrekken – en natuurlijk om water te besparen – kun je er ook voor kiezen om het hottub water te laten staan. Door een aantal keren per week de kachel even licht op te stoken voorkom je dat het water bevroren raakt. Je moet hierbij wel af en toe even de temperatuur van het water meten, om er zeker van te zijn dat de temperatuur niet te snel afzakt tot het vriespunt!

Ook moet je, indien je deze optie op jouw hottub hebt,  de filterpomp laten circuleren. Hierbij moet de pomp 24/7 blijven draaien, de pomp zorgt ervoor dat het water in beweging blijft, waardoor de kans op bevriezing minder wordt. Ook hierbij is het belangrijk om de temperatuur van het water te blijven checken!

3. Kachel afsluiten van de hottub

Je kunt ook een vriesdop in de doorvoeren plaatsen. Hierdoor kun je de kachel afzonderlijk van de hottub laten leeglopen, waardoor je het hottub water spaart!

Hottub in de winter

Accessoires

Door het toevoegen van verschillende opties aan jouw hottub zoals een deksel en isolatie, is de kans op bevriezen minder. Wanneer je alleen isolatie hebt zal de warmte zonder deksel natuurlijk sneller verdwijnen dan wanneer je er wel een deksel bij hebt. Hierdoor kan de warmte niet weg uit de hottub en zal het langer duren voordat het water afkoelt en kan gaan bevriezen.