Wat kost een hottub per maand?

Heerlijk toch, in de avond of het weekend stap je in een warm gestookte hottub van 37 graden om even te ontspannen. Een wens die veel levensgenieters hebben; een eigen hottub in de achtertuin. Een veelgestelde vraag is dan ook wat ben ik kwijt voor een hottub? In dit blog geven wij je antwoord op de vragen; wat kost een hottub en wat kost een hottub per maand?

Wat kost een hot tub in aanschaf?

De kosten om een hot tub aan te schaffen zijn erg variërend. Bij Welvaere worden de hottubs gemiddeld verkocht voor zo’n 6000 euro, dit is wel altijd een basisprijs + een aantal opties en mogelijkheden. Je hebt altijd de mogelijkheid om een hottub te upgraden met luxe opties of door te kiezen voor een groter formaat. Je kunt de aanschaf van een hot tub dus net zo duur maken als jij zelf wilt.

Ducktub Extern hottub

De kosten van een hottub aan stroom

Traditioneel gezien verbruikt een hottub geen stroom. Je gebruikt pas stroom wanneer je luxe opties laat inbouwen in je hottub zoals een bubbelsysteem of een filterpomp. Deze onderdelen kosten wel stroom. De kosten hiervan hangen echt af van het gebruik. 

We zien uiteraard graag dat je iedere avond in een warme hottub stapt om even uit de dagelijkse sleur te komen, maar snappen ook dat dit niet altijd het geval is. Wanneer je echter iedere dag gebruik maakt van je zandfilterpomp, bubbelsysteem of andere installaties zijn de kosten natuurlijk iets hoger dan wanneer deze installaties niet iedere dag aan staan. 

Geen krachtstroom nodig

In tegenstelling tot een bubbelbad/whirlpool heb je voor een hottub geen krachtstroom nodig. Een hottub hoeft ook zeker geen 24 uur op stroom aangesloten te zijn. Een filterpomp doet zijn werk al door zo’n 6 uur op een dag aan te staan. Denk bij een bubbelbad aan de kosten van 3 euro gemiddeld terwijl dit bij een hot tub onder de 1 euro zit op een dag. Let er wel op dit is tijdens een ‘normale’ temperatuur. Tijdens strenge vorst is dit bij een hottub en sauna veel meer! 

Wat kost het verversen van het water van een hottub?

Het water van de hottub moet uiteraard regelmatig vervangen worden. Wanneer dit gebeuren moet, hangt af van verschillende factoren; heb je een filterpomp, gebruik je etherische oliën, staat de hottub onder een boom en hoe vaak maak je gebruik van de hottub. 

De waterprijs verschilt per gemeente. Op de website van Vitens staat een handige tool waar je de prijs voor het water in jouw gemeente kunt berekenen. Zij geven zelf al aan dat de kosten voor 1000 liter water onder de 1 euro liggen. 

Hottub Ducktubs

Welstove Large

Wat kost het stookhout voor mijn hottub?

Wanneer je een hottub van 1000 liter warm wilt stoken dan gebruik je gemiddeld zo’n 2/3 zakjes hout. Een zakje hout kost zo’n 4 euro, ook dit verschilt natuurlijk per leverancier. Wanneer je zelf veel stookhout hebt liggen, hoef je dit natuurlijk niet aan te schaffen. Wanneer je een hottub een aantal dagen achter elkaar warm stookt, heb je de volgende dag ook minder hout nodig. 

De kosten van een hottub per maand

De kosten van een hottub per maand kunnen dus heel erg verschillen. Je hebt een aantal terugkerende kosten en periodieke kosten zoals het onderhoud van de hottub wat gemiddeld een keer per jaar gedaan moet worden

De vaste kosten van een hottub per maand zitten dus in het water, eventueel stroom en stookhout. Dit hangt allemaal af van het gebruik. Wanneer je twee volle weekenden gebruik maakt van je hottub ben je tussen de 20 en 30 euro kwijt per maand.

Meer weten over de kosten van een hottub?

Wil je meer weten over de kosten van een hottub of een hottub in het echt bekijken? Neem dan contact op met een van onze hottub adviseurs of kom langs in onze showroom.

Showroom in Nijkerk

Onze adviseurs staan 5 dagen per week voor jou klaar om alle vragen te beantwoorden.

Bekijk openingstijden
Sanne
07 feb 2020
Geschreven door Sanne
Wellness Expert