Houtsoorten

Alle houtsoorten zorgen vanzelfsprekend voor stevigheid van de constructie, maar niet alle eigenschappen zijn hetzelfde. Hieronder kunt u bekijken waar de verschillende houtsoorten vandaan komen en over wat voor soort eigenschappen de houtsoort beschikt. Voor een goede indruk van onze houtsoort kun je langs komen in ons Experience Center in Nijkerk. Daar hebben wij namelijk alle houtsoorten staan!

Ducktub hottub productie

Thermohout

De officiële benaming van thermohout is thermisch gemodificeerd hout. Thermohout groeit namelijk niet vanzelf, maar is hout wat middels een gecontroleerd pyrolyseproces wordt vervaardigd. Tijdens dit proces wordt het hout verhit tot maximaal 180 graden in een zuurstofarme omgeving. Door dit proces wordt de duurzaamheidsklasse van het hout vergroot en krijgt het hout een hogere isolerende waarde.

Thermohout kan uit verschillende houtsoorten vervaardigd worden. Het thermohout dat wij aanbieden is thermisch behandeld grenen hout.

De botanische naam van het thermohout dat wij gebruiken is Pinus sylvestris L en deze houtsoort komt uit de familie van de Pinaceae. De duurzaamheidsklasse van deze houtsoort is 2 en dat betekend dat de houtsoort wel 15 tot 25 jaar lang mee gaat.

Waarom thermohout?

  • Lange levensduur wel 15 tot 25 jaar
  • Hoge duurzaamheidsklasse
  • Meest gekozen houtsoort bij Welvaere

Neem een kijkje in onze werkplaats

Iedere plank hout wordt door onze timmermannen met de hand gezaagd en met zorg geselecteerd voor jouw hottub. Benieuwd hoe dat allemaal in z’n werk gaat?

Kom bij ons langs!
Ducktub hottub productie