No items found.

Alles over het gebruik van je hottub

De hottub staat in jouw tuin, klaar voor heel veel ontspanning, spetterplezier voor de kids en fijne momenten. Maar op welke manier gebruik je de Ducktub nou optimaal? Een hottub is niet heel moeilijk in gebruik, er zijn alleen een aantal dingen waar je rekening mee moet houden én die je moet weten. Om er zo lang mogelijk van te genieten zijn er een paar dingetjes belangrijk!

Ducktub hottubs bekijken

De hottub in gebruik

Onze hottubs worden met materialen gemaakt waardoor ze jaren mee gaan. En uiteraard wil je de hottub ook zo lang mogelijk gebruiken. 

De hottub is ideaal om te gebruiken als zwembad voor de kinderen, deze hebben er met alle zekerheid plezier van. Als locatie voor een romantische date. Om even te ontsnappen aan een drukke werkweek of gewoon omdat het zo fijn is! 

Wil je de hottub op de juiste manier gebruiken en inzetten tijdens dit soort momenten zijn er uiteraard een aantal dingen waar je op moet letten. Denk aan het stoken, schoonhouden, onderhouden en het vullen van de hottub. 

Zo gebruik je de hottub

  • Pas stoken op het moment dat deze vol zit
  • Als perfecte plek voor een goed gesprek
  • Om op te warmen in de winter en af te koelen in de zomer

Volledig naar wens samen te stellen. Gratis geleverd in Nederland.

Volledig naar wens samen te stellen. Gratis geleverd in Nederland.

Volledig naar wens samen te stellen. Gratis geleverd in Nederland.

Volledig naar wens samen te stellen. Gratis geleverd in Nederland.

Vullen & legen; Easy peasy!

Je kunt de hottub vullen door de tuinslang in de hottub te hangen. Een normale tuinslang geeft bij een gemiddelde waterdruk zo’n 15 liter per minuut. Onze Ducktubs zijn standaard voorzien van een Gardena koppeling inclusief een kogelkraantje. Het voordeel hiervan is dat je de hottub hierdoor gemakkelijk kunt legen. De tuinslang koppel je aan en het kogelkraantje draai je open. Als je een houtgestookte hottub hebt, moet je bij het legen van de hottub, ook de kachel leeg laten lopen. Dit doe je door de kachelstop op de kachel open te draaien of eruit te trekken.

De beste temperatuur

Als het buiten warm is, is het lekker om een verfrissende duik te nemen. Het laatste dat je wil is stappen in een hottub van 40 graden. Daarom is de beste hottub temperatuur in de zomer zo’n 37 graden. In de winter kun je het water van je hottub of bubbelbad het beste opwarmen tussen de 39 en 40 graden. Wanneer het water boven de 40 graden is, kan dat al leiden tot lichte brandwonden.

Lees hier meer over

Ontspan met heerlijke geuren

Aroma’s en geurtjes van etherische oliën hebben een positieve werking op onze gesteldheid en worden al eeuwenlang gebruikt bij kwaaltjes, psychische klachten, verkoudheden en de zoektocht naar ontspanning. Etherische olie meng je in het water van je hottub. Je gooit een paar druppeltjes naar wens in het water en mengt dit goed met een peddel. Je kunt er ook voor kiezen om de etherische olie van te voren al met een beetje warm water te mengen.

De wellnessparadijsjes
van onze klanten

Manon & Kevin

Heerlijk knus met z'n tweeën de dag afsluiten in de Ducktub Ovalti; Manon en Kevin doen het bijna iedere dag. Wat er dan niet mag ontbreken lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Chris & Wilco
🇪🇸

In het mooie Spanje genieten Chris en Wilco van een Ducktub Hjorn op hun prachtige dakterras. Hoe zij die daar hebben gekregen en nu van het mooie uitzicht genieten vanuit de hottub lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Valerie

Valerie en haar gezin genieten samen van een Ducktub Bjorn in hun prachtige tuin. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun #withwelvaere klantverhaal.

Lees het hele verhaal
Vanessa

Vanessa en haar gezin hebben gekozen voor de hybride Ducktub Extern, met elektrische verwarming én houtkachel dus. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Suzan & Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis (foto 2) 😂💛

Lees het hele verhaal
Manouk & Michel

Toen ik aan het scrollen was door Instagram, kwam ik Welvaere tegen. Ik liet de hottubs aan mijn vriend zien en waren gelijk verkocht

Lees het hele verhaal
Jennie
Almere

Wat een droom dit ❤️✨🧖🏻‍♀️

Lees het hele verhaal
Suzan en Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis

Lees het hele verhaal
Volg ons op instagram

Hottub onderhoud; echt niet moeilijk

Na de warme zomer, regenachtige herfst, ijskoude winter en zonnige lente is het eigenlijk altijd een goed moment om de hottub te onderhouden. Wanneer je zo lang mogelijk van de hottub wilt genieten raden wij aan om de hottub iedere seizoenswisseling een grotere onderhoudsbeurt te geven.

Tijdens zo’n onderhoudsbeurt is het handig om het filtersysteem onder handen te nemen. De kuip goed schoon te maken. Het hout te checken en indien nodig te lakken en de kachel goed schoon te maken. Als je het goed doet, is het onderhouden van de hottub echt niet veel werk. Je moet het alleen wel doen.

Lees meer

Stoken zonder al te veel rook en een snelle verbranding

Begin pas met stoken als de hottub gevuld is, of als het water zo'n 10 cm onder de rand zit. Doe je dit namelijk niet, dan kan de kachel zijn warmte niet meer kwijt en gaat deze kapot.

De beste manier om je kachel te stoken is de Zwitserse manier. De Zwitserse manier zorgt voor de meest efficiënte manier van warmte en brandt het langste. Voor het stoken van de hottub is het belangrijk dat je goed stookhout gebruikt dat altijd onbewerkt is. Wanneer je een isolerende cover hebt is het handig om deze op de hottub te laten liggen. Zo verliest het water zijn warmte niet gelijk.

Meer over het stoken van de hottub

pH- en TA-waardes van het hottubwater

De optimale werking van desinfectiemiddelen – is afhankelijk van de juiste pH-waarde; welke weer afhankelijk is van de TA-waarde. Met de juiste TA-waarde kan de pH-waarde stabiel blijven en met de juiste pH-waarde kunnen desinfectiemiddelen goed tot hun recht komen. De pH-waarde geeft de zuurtegraad van het water aan. Ideaal is als deze tussen de 7.2 en 7.6 ligt.

Als de pH-waarde hieronder komt te liggen, wordt het toegevoegde desinfectiemiddel snel verbruikt. Bij een te hoge pH-waarde verminderd de werking van het middel aanzienlijk en kunnen er huid- en oogirritaties ontstaan. De TA-waarde staat voor de totale alkaliniteit (totale hoeveelheid aan Alkalische stoffen) van het water en verwijst naar de capaciteit van het water om de zuren te neutraliseren en de TA-waarde te stabiliseren. Het beste is als de TA-waarde tussen de 80 en 120 ppm (milligram per liter) ligt.

Lees meer over de juiste waardes

Veelgestelde vragen

Lees hieronder of kijk op help.welvaere.nl