Vuurkorf BBQ vierkant en rond

Samenkomen, verwarmen, praten en genieten rondom een warm vuurtje? Iemand die gitaar speelt, zijn leukste grappen vertelt of gewoon opgaan in een fijn gesprek. De warmte van vuur brengt ons samen en dat is niet iets van dit moment. Dat gaat al jaren terug. 

Ook onze voorouders zaten met elkaar rondom een vuurtje om elkaar verhalen te vertellen. In de wereld van tegenwoordig waarin we ons af en toe willen verbinden met de ander is dit de plek om dat te creëren. Datzelfde sfeertje als honderden jaren geleden creëer je nu gemakkelijk zelf in een vuurkorf van Cortenstaal.

Samenkomen onder een heldere sterrenhemel en genieten rondom een warme vuurplek? Iemand die gitaar speelt, jezelf in een kleedje wikkelen en genieten van heerlijk eten. Deze magische ervaring creëer je met de Utenfyr.
 • 61 cm
 • 125 cm
 • Houtgestookt
 • Grill
 • Bakplaat
 • Compleet geleverd
vanaf 3.245,00 Bekijken
Quality time met je favoriete mensen om je heen terwijl je kijkt naar de vlammen die dansen in de Utenkorv. Een vuurkorf met eindeloze mogelijkheden die gegarandeerd zorgt voor fijne momenten in de buitenlucht.
 • 98x98x40
 • Houtgestookt
 • Bakplaat/grill
 • DIY pakket
vanaf 695,00 Bekijken

BBQ en vuurkorf ineen 

Onze Firepits, vuurkorven of vuurschalen zijn er niet alleen om te genieten van een lekker warm vuurtje. Neem je kunt er nog veel meer mee. Zie het als een vuurkorf barbecue; een vuurkorf met bbq rooster. Ontzettend veelzijdig. 

Je maakt er namelijk ook heerlijk eten op. De grill- of bakplaten zijn van RVS 316 en daardoor uitermate geschikt om eten op te bereiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke burger als late night snack? En wij beloven je, als je eenmaal een burger van een houtgestookt vuur hebt gegeten, wil je nooit meer anders.

Vuurkorf in Cortenstaal

De buitenkook oftewel ‘Uten’ serie is ontworpen door onze eigen R&D afdeling. Alle producten zijn voornamelijk van Cortenstaal. Cortenstaal is de trend voor buitenhaarden en buiten bbq’s van dit moment.

Door zijn roestige kleur lijkt het oud, maar niets is minder waar. Cortenstaal is een samenspel van verschillende materialen zoals koper, fosfor, nikkel en chroom. Een ontzettend sterk materiaal waar je jaren van kunt genieten.

Vuurkorf BBQ vierkant of rond

Wij hebben twee unieke vuurkorven. Voor ieder wat wils. Namelijk een ronde vuurkorf maar ook een vierkante vuurkorf. De ronde is onze grote en robuuste firepit terwijl de vierkante wat fijner is. Beide producten om van te genieten van dansende vlammen. Maar ook van lekker eten bijvoorbeeld. Je kunt er alle kanten mee op.

buitenkoken op vuur

Buitenkoken op houtvuur

Avontuurlijk buitenkoken op houtvuur dat doe je samen met Welvaere. Buiten koken, buiten zijn, dat brengt echt iets betoverends in jouw achtertuin. En buitenkeuken hoeft niet alleen als het warm is, als je eenmaal geproefd hebt aan deze manier van eten bereiden wil je eigenlijk niet meer anders. Iedere dag wordt een moment om te genieten van jouw eigen creaties. Zomer en winter. Regen en zonneschijn.

Bekijk de vuurkorven in Nijkerk

Het fijne, luxe en ontspannen buitenleven proef je pas echt in ons Experience Center. Voel, beleef en ervaar de warmte. Bekijk onze hottubs, buitensauna’s en buitenproducten in alle rust en stel al jouw vragen aan onze adviseurs.

Veelgestelde vragen vuurkorf van Cortenstaal

 • Wat is het materiaal van de Utenfyr en Utenkorv?

  De producten zijn gemaakt van Cortenstaal. Cortenstaal is een samenspel van verschillende materialen zoals koper, fosfor, nikkel en chroom. Een ontzettend sterk materiaal waar je jaren van kunt genieten.

  De grill en bakplaten zijn van RVS 316. Een uitstekend materiaal om te verwarmen en op te koken.

 • Wat kan ik allemaal op een vuurkorf maken?

  Uiteraard kun je beginnen met bijvoorbeeld marshmellows. Dat past perfect bij een avondje om het vuur. Maar ook kun je er voor kiezen om op de platen bijvoorbeeld wat groenten te grillen of bakken of juist wat vlees. Ook kun je een gietijzeren pan (bijvoorbeeld Dutch Oven) in het vuur of op de grillplaten zetten met bijvoorbeeld een brood, soep of stoofvlees. Ook met een bbq en vuurkorf ineen kun je dus alle kanten op!

 • Hoe gebruik ik een vuurkorf bbq?

  De vuurkorf BBQ gebruik je eigenlijk als vuurkorf in combinatie met een BBQ. Je zorgt er dan ook eerst voor dat er vuur brandt. Daarna kun je ervoor kiezen om op de grill/bakplaten wat olie te smeren en te bakken. Zorg er wel atijd voor dat deze platen warm genoeg zijn. Hoe de vuurkorf en firepit gebruikt hebben we voor je uitgelegs op ons YouTube kanaal.

 • Kan ik de vuurkorf zelf maken?

  We hebben twee verschillende vuurkorf modellen namelijk de Utenkorv en Utenfyr. De eerste bouw je zelf. De tweede wordt volledig geleverd. 

  De Utenkorv wordt als flatpack geleverd. Dit betekent dat je alle onderdelen en materialen thuis geleverd krijgt en hem zelf in elkaar zet. Eigenlijk ‘bouw’ je op deze manier je eigen pizzaoven. Hoe je dat doet lees je op onze kennisbank.