Houtgestookte bbq

Een mooi gedekte tafel tijdens een zwoele zomeravond waar het hele gezin of de vriendengroep geniet van het samenzijn, heerlijk eten en elkaar. Een schaterlach hier en daar en dan opeens een fijne stilte omdat iedereen geniet van het heerlijke eten dat vers van de bbq komt. 

De Utenflåmm is houtgestookt, het kan ook niet anders. De cortenstalen barbecue kan worden gebruikt voor warmte en sfeer, maar ook om te koken. Ieder stuk vlees, groente of pizza smaakt nog lekkerder als je het bereidt op deze uitgebreide en geavanceerde buitenkeuken.

Liefde gaat door de maag, met onze Utenflåmm is dat zeker zo! De perfecte combinatie van een haard en een veelzijdige buitenkeuken. Gecreëerd voor momenten om te genieten van een voortreffelijk vuur, heerlijk eten en een fijne ontmoetingsplek.
 • 146x56x229
 • Houtgestookt
 • Spiecesrek
 • Pizza oven
 • Grill
 • Compleet geleverd
vanaf 2.995,00 Bekijken
buitenkoken op vuur

Houtgestookte grill

Vlees, vis of groente bereidt op een houtgestookte barbecue is het allerlekkerst. Daar zijn menig BBQ-fanaten het wel over eens. De geur en de smaak van rook is een echte beleving en culinaire toevoeging aan het eten en je kunt er eindeloos mee variëren. In onze houtgestookte BBQ maak je je eigen kooltjes in het midden compartiment en deze schuif je zelf onder de grill of de oven. Je maakt met deze design bbq gegarandeerd indruk op jouw tafelgenoten. 

buitenkoken op vuur

De houtgestookte pizza oven

Haal een stukje uit Italië naar je eigen achtertuin. Want met de houtgestookte pizzaoven kan jouw avond echt niet meer stuk! Jij maakt namelijk een pizza Margherita zoals je die ook in Italië kent. Een smaaksensatie gegarandeerd! Jouw eigen creatie lijkt precies op die van dat kleine knusse tentje aan het Piazza Santo Spirito in Florence. 

Kom naar Nijkerk

Het fijne, luxe en ontspannen buitenleven proef je pas echt in ons Experience Center. Voel, beleef en ervaar de warmte. Bekijk onze hottubs, buitensauna’s en buitenproducten in alle rust en stel al jouw vragen aan onze adviseurs.

Bezoek ons Experience Center
Experience center Welvaere
Welvaere buitenkeuken

Buitenkoken op houtvuur

Avontuurlijk buitenkoken op houtvuur dat doe je samen met Welvaere. Buiten koken, buiten zijn, dat brengt echt iets betoverends in jouw achtertuin. En buitenkeuken hoeft niet alleen als het warm is, als je eenmaal geproefd hebt aan deze manier van eten bereiden wil je eigenlijk niet meer anders. Iedere dag wordt een moment om te genieten van jouw eigen creaties. Zomer en winter. Regen en zonneschijn.

De meestgestelde vragen over de Cortenstaal BBQ

 • Van welk materiaal is de houtgestookte buitenkeuken gemaakt?

  De barbecue is gemaakt van Cortenstaal. Cortenstaal is een samenspel van verschillende materialen zoals koper, fosfor, nikkel en chroom. Een ontzettend sterk materiaal waar je jaren van kunt genieten.

  De grill en bakplaten zijn van RVS 316. Een uitstekend materiaal om te verwarmen en op te koken.

 • Hoe werkt de eigen houtskool bbq?

  In het midden compartiment zit een rek waarop je een vuurtje stookt. Brokken houtskool vallen daarvan naar beneden. Die kun je dan naar links onder de pizzasteen en rechts onder de grill schuiven met de speciaal bijgeleverde schuif. Als je zorgt dat er constant een vuurtje in de middelste module van de cortenstaal buitenkeuken brandt, kun je de pizzasteen en grill continue blijven verwarmen. De eerste kolen vallen na 20-30 minuten uit het vuur. Je hebt dus geen briketten nodig.

 • Hoe lang duurt het voordat de houtgestookte vuurschaal bbq warm is?

  Je maakt de houtskool voor de pizzaoven en grill zelf. Dit doe je door in het middelste gedeelte vuur te stoken. Na ongeveer 20-30 minuten vallen de eerste kolen van het vuur. 

  Voor het bereiden van jouw pizza of stukje vlees, heb je ongeveer 200-250 graden nodig. Dit duurt ongeveer drie kwartier. Als je de deksels dichtdoet zie je op de thermometer de temperatuur stijgen.

  Aan de onder- en bovenkant zitten schuiven waarmee je de temperatuur van de modules kunt regelen.

 • Waar kan ik de bbq in Cortenstaal bekijken?

  Je kunt de Cortenstaal bbq kopen en in het echt bekijken in ons Experience Center in Nijkerk. Kom je tijdens een van onze demodagen? Dan bereiden wij lekkere gerechten en krijg je alvast een voorproefje van jouw toekomstige houtgestookte barbecue.