mountain

Runderstoofvlees bereiden op de houtgestookte bbq

Samen met Peter van Smaakvol catering hebben wij verschillende gerechten bereid op onze bbq’s. In deze blog vertellen wij jullie hoe je een runderstoofvlees kunt bereiden op de Utenfyr, de houtgestookte bbq & fire pit. Onze Utenfyr is een prachtige ronde fire pit met veel mogelijkheden. Naast een klassieke vuurkorf, is de Utenfyr ook zeer geschikt voor het bereiden van maaltijden.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Op een zonnige lentedag sta je liever niet binnen in de keuken, maar wil je genieten van het zonnetje en het buitenleven. Onze buitenkooklijn brengt jouw keuken naar buiten en binnen een handomdraai maak je de lekkerste maaltijden. Voor het bereiden van Runderstoofvlees hebben wij gekozen voor onze houtgestookte Utenfyr fire pit. De Utenfyr is voor de helft bedekt met een grill/bakplaat. Deze plaat is zeer goed te gebruiken voor grillen, bakken en sudderen. Voor het maken van een Runderstoofvlees raden wij aan een Dutch Oven of gietijzeren pan te gebruiken. Deze pan behoudt lang zijn warmte, dus gebruik altijd een barbecue handschoen om de pan te verplaatsen.

Ingrediënten & benodigdheden Runderstoofvlees

 • 1 kg runder- of sucadelappen, in blokjes gesneden
 • 3 knoflooktenen
 • 1 ui, in grove ringen
 • 1 fles rode wijn
 • 400 ml tomatensaus
 • 250 gr. zilverui
 • Klontje roomboter
 • Peper & zout
 • Gietijzeren pan (bv. Dutch oven)
 • Hout
 • BBQ handschoenen

Bereiding Runderstoofvlees op de houtgestookte bbq

1. Snijd het vlees in blokjes. Voor de runderstoofvlees kun je gebruik maken van runder- of sucadelappen. Pers de knoflooktenen en snijd de ui in grove ringen.

2. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en stook ondertussen de Utenfyr op (of je eigen houtgestookte bbq).

Wij raden aan om de Utenfyr op te stoken door middel van de Zwitserse stookmethode. Je stapelt in het open gedeelte van de kolenbak naast de grill/bakplaat hout kruislings op elkaar. Je begint met wat grote stukken hout onderop en kruislings daar bovenop leg je steeds kleinere stukken. Je steekt het vuurtje van bovenaf aan met biologische aanmaakblokjes of aanmaakhout. Let op! Gebruik geen chemische witte aanmaakblokjes.

3. Zodra het vuurtje goed brandt en de plaat is opgewarmd plaats je de gietijzeren pan op de grillplaat van de Utenfyr en laat je deze goed heet worden.

4. Als de pan goed heet is verplaats je deze naar de bakplaat.

5. Verhit het klontje roomboter in de pan en voeg het vlees toe. Roer het vlees regelmatig om en bak het rondom bruin.

6. Voeg de ui en knoflook toe en laat even meebakken. Voeg daarna ook de 400 ml tomatensaus toe aan de pan en roer goed door.

7. Voeg vervolgens de rode wijn toe. Zorg ervoor dat al het vlees in de pan net ondergedompeld in rode wijn is.

8. Laat de pan met vlees pruttelen op de bakplaat. Roer af en toe door. Hoe langer je het vlees laat stoven, hoe malser het wordt. Wij houden een suddertijd van ongeveer 2 á 3 uur aan. Zorg ervoor dat het vuurtje blijft branden in de Utenfyr.

Ondertussen kan je natuurlijk heerlijk ontspannen in de hottub of sauna, terwijl het vlees aan het sudderen is op de bakplaat.

9. Breng op smaak met peper en zout en voeg de zilveruien toe. Roer dit goed door het vlees heen.

Dan is het nu tijd om de tafel te dekken en te genieten van de zelfgemaakte Runderstoofvlees. Het vlees is goed te combineren met frietjes of rijst. Eetsmakelijk!

Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Utenflåmm - BBQ
Bekijken
Geschreven door
Daan
Content creator

Daan is de man achter de camera. Duikt helemaal in onze producten zodat er goede content van gemaakt wordt. Ook is hij regelmatig te vinden als grillmaster. Hij bakt altijd de lekkerste pizza’s en biefstukjes 😉

Bekijk deze blogs ook

Houtsoort om te BBQ’en? Deze kun je het beste gebruiken

Bekijken
Corner Icon