Aroma’s en geurtjes

Hottub geurtjes en aroma’s

Aroma’s en geurtjes van etherische oliën hebben een positieve werking op onze gesteldheid en worden al eeuwenlang gebruikt bij kwaaltjes, psychische klachten, verkoudheden en de zoektocht naar ontspanning. Het krachtige extract van een etherische olie wordt uit de betreffende plant gehaald, welke je vervolgens in minimale hoeveelheden kan gebruiken in het warme water van de hottub.

Elke aroma heeft haar eigen eigenschap en kan voor verschillende dingen ingezet worden. Zo helpt lavendel je om beter te slapen, kan eucalyptus je als geen ander helpen bij een verstopte neus en zal berk je ondersteunen wanneer je uiterste concentratie nodig hebt. 

De effecten van etherische oliën en aroma’s in de hottub

Tijdens een avondje in de hottub zijn aroma’s en natuurlijke geuren echt een verrijking voor jouw lichaam en geest. De geur mengt met het water en wordt door de hitte verdampt. Jouw lichaam neemt deze oliën op via de huid en tegelijkertijd inhaleer je de geuren. Hierdoor kan je lichaam zich ontspannen en je hoofd tot rust komen. De specifieke effecten zijn afhankelijk van welke olie je gebruikt! Bekijk hieronder welke oliën lekker zijn voor in een dampend hot tub bad. 

Hottub aroma

Sinaasappel

zoete aroma verminderd worden. De geur vrolijkt je op en helpt je om het gevoel van blijdschap te ervaren. Een fijne olie tijdens een bad met leuk gezelschap of wanneer je behoefte hebt aan positieve gevoelens! 

Berk

De etherische olie van de berk heeft een versterkende werking voor zowel het lichaam, als de geest. Zo helpt het om klachten van zere gewrichten en spierpijn te verminderen en versterkt het de huid. Daarnaast helpt deze verfrissende olie om je geest wakker en helder te maken. Na een bad in deze oppeppende olie kun je er weer even tegenaan!

Eucalyptus

Bij een griepje of verkoudheid helpen een paar druppels eucalyptusolie je om je luchtwegen weer vrij te maken. Maar ook wanneer je niet ziek bent kan deze verfrissende olie een positieve werking op je hebben. Zo helpt het je om beter te concentreren en werkt het zuiverend voor je huid.

 

Lavendel

De geur van lavendel heeft een kalmerend effect op je gemoedstoestand. Het helpt je om gevoelens en emoties in balans te zetten. Daarnaast stimuleert het een goede nachtrust!

Wanneer je stress hebt, of lastig in slaap komt, kan een kalmerend bad in de aroma van lavendel je goed helpen en ervoor zorgen dat je de volgende dag weer opgeladen wakker wordt. 

Ducktub Ovalti hottub

Hoe gebruik je een etherische olie in de hottub?

Het is belangrijk om de etherische olie eerst te mengen! Dit kan met een basisolie (bijvoorbeeld jojoba-olie of amandelolie), neutrale douchegel, honing of melk. Pure olie blijft namelijk drijven en hierdoor kan het in direct contact komen met jouw huid, wat voor vervelende irritaties kan zorgen. Gebruik hiervoor maximaal 10-15 druppels om op te lossen in 10 ml basisolie/douchegel/honing/melk. 

Wanneer je de etherische olie van te voren mengt, en het vervolgens ook goed met het water in de hottub mengt, zal de olie ook makkelijker verdampen en haal je het meeste uit de positieve werking ervan.  

Met een paar geur druppeltjes kan jouw hottub ervaring extra bijzonder worden. Door je ogen te sluiten en de aroma’s diep te inhaleren voel jij je na een avondje in de hottub weer helemaal herboren. 

Sanne
13 nov 2020
Geschreven door Sanne
Wellness Expert