mountain

Een Tønsauna 400 bij Harry in de tuin

De #withwelvaere klantverhalen geven je een kijkje in de wellnessparadijsjes van Welvaere’s klanten. Dit keer sprak ik met Harry die een Tønsauna in zijn prachtige tuin heeft staan. Hij doet samen met zijn vrouw verschillende saunasessies per week en daarna koelen ze af in hun natuurlijke zwemvijver. Perfect als je het ons vraagt!

Arrow left
Arrow right
No items found.

Model: Tønsauna 400, houtgestookt

Sinds: november 2021

Sinds een paar maanden genieten Harry en zijn vrouw van de Tønsauna 400 met kleedkamertje en veranda in hun tuin. Harry: “We hebben gekozen voor het grootste formaat omdat hij een eindje achter ons huis staat. Dan is het toch wel heel prettig om er een kleedkamer bij te hebben. Dat is heel praktisch en het is net even wat ruimer.”

De zoektocht naar de perfecte sauna

Toen ze hadden besloten dat er een sauna in de tuin moest komen, startte de zoektocht naar de perfecte sauna. “We hebben een natuurlijke zwemvijver. Die wilden we optimaal gebruiken. Dus toen dachten we, dan moet er eigenlijk ook een sauna komen.”

“We zijn ons eerst online gaan oriënteren. Toen we wisten dat we wilden gaan voor een barrelsauna, zijn we gaan kijken welke opties en mogelijkheden er waren. We zijn bij verschillende bedrijven geweest, waaronder bij Welvaere. Daar hadden we een goed gevoel bij, dus hebben we bij jullie voor de Tønsauna 400 gekozen.”

En dat bevalt perfect!

“We zeggen nu zelfs, eigenlijk hadden we dat eerder moeten doen. We doen meestal drie rondes per keer. Eerst een kwartier en dan twee keer 12 minuten ongeveer. Dat doen we 1 á 2 keer per week. Zeker in dit jaargetijde is dat heel lekker. We gebruiken de zwemvijver als afkoeling.

Eerst doe ik altijd een rustige opwarmronde, zonder het koude water. Maar dan de tweede en derde ronde ga ik zeker ook het water in om af te koelen. Met name na het fitnessen of een rondje golfen, als het echt koud is buiten of als we met onze hond door het bos hebben gewandeld, kun je daarna lekker in de sauna opwarmen en heerlijk genieten.”

Een droomtuin vol groen en ontspanning

De tuin van Harry zouden we graag kopiëren en plakken achter ons eigen huis. “Achter het huis is het vooral gefocust op de natuurlijke zwemvijver. Daarnaast hebben we een grote treurwilg en er staan wat fruitboompjes aan de andere kant. De stijl is een beetje parkachtig.

Vlakbij het huis hebben we nog een zitje met een haard. In de zomer kunnen we daar lekker lang buiten zitten. We houden sowieso heel erg van buiten zijn en in de tuin bezig te zijn. We hebben onlangs helaas onze grote kastanjeboom moeten kappen, dus ik ben nu ongeveer 10 kuub hout voor de open haard en sauna aan het kloven.”

Complete saunagang = pure ontspanning

Ze hebben gekozen voor de houtgestookte kachel. Voor de beleving, omdat het meer natuurlijk is. En dat past perfect bij de natuurlijke zwemvijver! “Het stoken gaat erg goed. Ook het doseren is goed te doen, met de aslade open en dicht of ik zet de deur even open. Een half uur á drie kwartier van te voren steken we kachel aan, dan is hij na een half uur al op zo’n 50°C.”

“We gooien er dan nog wat extra hout en wat vocht op en dan doen we de eerste opwarmronde. Daarna gaat hij al snel door naar de 80°C/90°C. Dat vinden we een lekkere temperatuur. Soms gaan we zelfs nog een paar graden warmer.”

Het gevoel van de spa, gewoon in de tuin

Om de saunagang helemaal compleet te maken, doen Harry en zijn vrouw ook regelmatig een opgieting en zorgen ze voor goede ontspanning tussen de saunasessies door. “Meestal doen we aan het einde van de sessie nog wat vocht op de stenen en gaan we nog even staan, dan voelt het echt heel warm. We zijn nog een beetje aan het experimenteren met de verschillende geuren. Ik vind eucalyptus altijd lekker, maar we proberen nu ook de berkengeur bijvoorbeeld.”

Een licht biertje en sigaartje voor tussendoor mogen ook niet ontbreken. “Het biertje zetten we dan lekker  in de vijver om koud te worden. En tussendoor zitten we dan gewoon heerlijk buiten af te koelen. We leggen de schapenvachtjes in de stoelen en zetten een muziekje erbij aan. Het is heel ontspannen.”

Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Tønsauna 400
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Heb jij ook een product van Welvaere en lijkt het je leuk om ons ook alles te vertellen over jouw ervaring met de Ducktub of Tønsauna? Stuur een mailtje naar [email protected], dan maken we een afspraak!

Ook een Tønsauna in jouw tuin?

Hopelijk heb je wat inspiratie kunnen halen uit het #withwelvaere klantverhaal van dit keer. Wil jij ook genieten van een wellnessproduct bij jouw accommodatie of in de tuin? Wij geven je graag meer informatie over onze Ducktubs en Tønsauna’s. Neem contact op of kom langs in de showroom!

Langskomen

Bekijk deze blogs ook

De perfecte sauna temperatuur

Bekijken

🇳🇱 Hottub en Sauna bij Huize Druivelaar

Bekijken
Corner Icon