Een perfecte combinatie tussen een hottub, spa & bubbelbad

De Balboa hottub

Een elektrische hottub is een beetje hetzelfde als een jacuzzi, spa of whirlpool. Maar dan met het uiterlijk en het design van een houtgestookte hottub. Dat is mogelijk vanwege het hoogstaande Balboa systeem dat wij in onze hottubs kunnen monteren. Dit systeem werkt in combinatie met, of zonder, houtgestookte kachel en heeft als resultaat dat wij als enige in Nederland een echte Balboa hottub voor jou kunnen maken. 

 • 365 dagen per jaar op temperatuur
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Altijd klaar voor een ontspannen hottubsessie

Het Balboa systeem

Voor de een is het stoken van hout ontspannend en plezierig en voor de ander voelt het als teveel moeite. Heb jij geen zin om iedere keer als je de hottub in wilt een vuurtje te moeten stoken? Speciaal voor jou hebben wij dan ook de mogelijkheid om het water in de hottub volledig elektrisch of hybride, in combinatie met een houtkachel, te verwarmen: het Balboa systeem. Balboa is een zeer bekende naam in de wereld van wellnessproducten. Veel jacuzzi’s zijn voorzien van een bedieningssysteem van het Amerikaanse Balboa. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van systemen en onderdelen voor jacuzzi’s en hottubs. Een perfecte toevoeging aan onze Ducktub hottubs. 

Makkelijk in gebruik

Een Balboa hottub is zeer gemakkelijk in gebruik. Aan de buitenzijde van de hottub wordt een display gemonteerd waarmee je gemakkelijk de temperatuur in kunt stellen. Het Balboa systeem staat volledig op zichzelf in tegenstelling tot veel andere elektrische verwarmingselementen. Deze worden vaak aangesloten op een filter- of circulatiepomp. De verwarming van Balboa is dus een ‘los’ en eigen systeem.

Mogelijk op al onze hottub modellen

Wil jij binnenkort ook in een echte Balboa hottub stappen? Kies het model dat het beste bij jouw wensen past. Het Balboa systeem is mogelijk op al onze Ducktub hottubs. Geniet 365 dagen in het jaar van heerlijk warm water en de frisse buitenlucht!

Hottubs bekijken
Ducktub extern bubble
Ontspannen in hottub

Op ieder moment genieten in de Balboa hottub

Een echte Balboa hottub die altijd 38 graden is, zo eentje waar je na een drukke dag werken zonder naar om te hoeven kijken in kan stappen. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf omkleden, een badjas en slippers aan te trekken. Je kunt de hottub namelijk het beste altijd op een bepaalde temperatuur laten staan, zo kun je op ieder moment genieten van het warme water.

Het Balboa systeem is zeer gemakkelijk te bedienen. Met één druk op de knop stel je de temperatuur in. En wil je jouw hottub nog luxer maken? Dan kun je er bij ons ook voor kiezen om een bubbelsysteem, jetsysteem en onderwaterverlichting toe te voegen. Op deze manier evenaar je het alom bekende spa gevoel in een hottub. Ook deze systemen kun je bedienen via het display aan de zijkant van de hottub.

Achthoekige hottub

Hybride hottub verwarming

Wil je naast het gemak van de elektrische verwarming, ook genieten van een houtvuurtje? Kies dan een Balboa hottub in combinatie met een houtgestookte kachel: een hybride hottub. Door een kachel en het Balboa systeem toe te voegen creëer je eigenlijk het beste van twee werelden. Een perfecte samenkomst van een jacuzzi en houtgestookte hottub. Zo kun je de temperatuur altijd op zo’n 25 graden te houden en voor de laatste paar graden nog hout in de kachel gooien. 

Waarom een hottub van Welvaere

 • Stel de hottub helemaal samen zoals jij het wilt
 • Jouw Balboa hottub wordt volledig gratis geleverd in Nederland
 • Keuze uit diverse modellen. Voor iedere tuin een passend ontwerp

Waarom een Balboa hottub?

Hot tubs, bubbelbaden en jacuzzi’s waren vroeger een luxe die veel mensen niet konden betalen. Vandaag de dag zijn de hottubs zo geoptimaliseerd dat de kosten enorm omlaag zijn gegaan!

De populariteit van de hot tub is hierdoor dan ook als een raket gestegen. Veel mensen nemen nu een hot tub voor de gezelligheid en zitten er wekelijks in om te ontspannen met vrienden of familie.

Daarnaast heeft de hottub nog andere voordelen die je zeker niet over het hoofd kunt zien!

Lees hier meer over waarom je een hottub moet kopen!

Veelgestelde vragen Balboa hottubs

 • Hoe duur zijn jullie hottubs?

  Onze hottubs zijn er in verschillende soorten en maten, variërend in prijs. Bij onze hottubs zit het verschil in prijs voornamelijk in de afmetingen, extra opties en het type kachel. De kosten voor een hottub zijn afhankelijk van het gekozen model en de daaraan toegevoegde opties.

  Om een goede prijsindicatie te kunnen geven, is het voor ons belangrijk om te weten wat jouw wensen zijn. Bijvoorbeeld; met hoeveel personen wil je in de hottub? Waarvoor wil je de hottub gebruiken? Mocht je hier nog niet helemaal uit zijn, wij helpen graag bij het vinden van jouw ideale hottub.

  Kom gerust langs in ons Experience Center om alle modellen te bekijken en te testen!

 • Heb ik krachtstroom nodig voor een Balboa hottub?

  Het is niet nodig om het verwarmingselement van Balboa op krachtstroom aan te sluiten. Dit kan gewoon op 230V. Wij bevelen wel aan om een aparte groep in de meterkast te maken omdat de verwarming zo’n 3000 watt trekt. 

   

 • Hoe snel is mijn hottub warm?

  De opwarmtijd van de hottub is afhankelijk van een aantal factoren; de grootte van de Ducktub, eventuele isolatie, de sterkte van de kachel, de buitentemperatuur en de houtsoort die gebruikt wordt voor het stoken.

  In onze kleinste hottub gaat 800 liter water en in onze grootste hottub gaat zo’n 1700 liter water. Gemiddeld genomen moet een hottub met zo’n twee uur al zeker wel een aardige temperatuur hebben. Onze grootste hottub is met 3 uurtjes heerlijk warm.

  Wanneer je de hottub verwarmd met het Balboa systeem, warmt het water 1 á 2 graden per uur op.

 • Wat is de ideale hottub temperatuur?

  De ideale hottub temperatuur ligt rond de 38 graden. In de zomer wellicht wat koeler dan in de winter. Let wel altijd goed op, wanneer het water warmer wordt dan 40 graden, kan dit al leiden tot lichte brandwonden. Houd altijd een thermometer in het water om de temperatuur in de gaten te houden.