No items found.

Wat is een hottub?

Lang geleden werden er al houten baden gemaakt die verwarmd werden met een houtkachel. De hottub kent een lange geschiedenis en komt uit gebieden die dicht bij de Noordpool liggen zoals Scandinavië. Scandinavië is rijk aan natuurlijke warmwaterbronnen. Hier is het idee van de hottub dan ook uit voortgekomen.

Ducktub hottubs bekijken

Een warm bad

De naam hottub zegt al wat het product letterlijk inhoudt; een warm bad. Traditioneel gezien wordt het water in een hottub verwarmd met een houtvuur. Vroeger werden de hottubs enkel gemaakt van hout. Het probleem was alleen dat deze houten hottubs bijna nooit lekvrij waren. Daarom worden de meeste hottubs nu vervaardigd met een binnenkuip van kunststof en een houten omranding.

Sanne legt je in deze video uit wat een hottub van Welvaere nou precies is. ⤵️

De hottubs van tegenwoordig

  • Kwalitatief hoogstaand en lekvrij
  • Traditioneel houtgestookt, elektrisch of hybride
  • Uit te breiden met luxe opties zoals bubbels en jets

Een Ducktub van Welvaere

Omdat wij de productie van onze hottubs volledig in eigen hand hebben, kunnen wij een Ducktub helemaal naar jouw wens maken. De hot tub wordt gemaakt van verschillende lagen glasvezelversterkt kunststof en beschermende coatings. Materiaal waarmee zeilboten de grootste stormen overleven. Daarnaast gebruiken we natuurlijk FSC gecertificeerd milieuvriendelijk hout. Zo houden we de natuur ook in balans.

Ducktubs bekijken

Hottub verwarmen

Je kunt het water in de hottub op verschillende manieren verwarmen: houtgestookt, elektrisch of hybride. Kies je voor traditioneel houtgestookt, dan heb je de keuze uit drie verschillende externe houtkachels. Deze is met wanddoorvoeren, slangen en slangenklemmen bevestigd aan de hottub. Het water komt hierdoor in de dichte ruimte om de stookruimte heen in de externe kachel. Vervolgens wordt er een vuur gestookt in de kachel waardoor het water op een natuurlijke manier warm wordt.

Meer informatie

Zeer gemakkelijk in gebruik

Een hottub gebruiken is heel makkelijk. Bij een houtgestookte hottub is het belangrijk om de hottub te vullen met water voordat je begint met stoken. Vanaf het moment dat je begint met stoken is het water in de hottub gemiddeld met 2 uur op een aangename temperatuur. Wanneer het water op temperatuur is kun je plaatsnemen in de hottub en ontspannen. Dit kan ieder seizoen, op ieder gewenst moment! De elektrische hottub gebruik je net zo makkelijk. Als je de hottub constant aan laat staan, kun je ieder moment in heerlijk warm water stappen. Het Balboa systeem waarmee je de elektrische hot tub bedient, is makkelijk in het gebruik.

Soorten kunststof hottubs

Volledig naar wens samen te stellen. Gratis geleverd in Nederland.

Onze direct leverbare hottubs

Geen lange wachttijden, gewoon direct genieten! Onze direct leverbare modellen staan te wachten op een nieuwe eigenaar.

No items found.

Genieten met een hottub in je tuin

Naast dat een hottub niet alleen een prachtig pronkstuk in je eigen tuin is, biedt het nog veel en veel meer. Zo geeft het je de mogelijkheid om 365 dagen per jaar te kiezen voor de best mogelijke ontspanning. En dan ook nog op loopafstand van je woonkamer.

Het zorgt voor een betere mentale gezondheid want stress en angst verminderen aanzienlijk en je nachtrust wordt beter. Daarnaast geniet je in de hottub van gezellige momenten met je gezin, vrienden of je partner.

Benieuwd hoe wij onze producten maken?

Wij zijn de ontwerpers en makers van onze producten, producten waar we zelf helemaal fan van zijn. Bij Welvaere vind je meerdere productiehallen en fabrieken waar onze producten vorm krijgen, allemaal op Nederlandse bodem.

Wij vinden het fijn om zoveel mogelijk in eigen hand te hebben. Op deze manier zorgen wij voor producten van hoogstaande kwaliteit. In Nijkerk vind je de productiehal voor onze Ducktub hottubs en in Putten staat onze fabriek voor de Tønsauna’s. Sinds 2021 zijn we ook mede-eigenaar van een glasvezelbedrijf dat hottubs maakt in Estland.

Een kijkje nemen in de werkplaats?

Persoonlijk advies in ons Experience Center

Bij Welvaere in Nijkerk langskomen is altijd feest - als je van een leuk gesprek en goede koffie houdt tenminste. Iets anders mag ook, net waar jij zin in hebt. En het gesprek is niet alleen leuk, het is ook deskundig. Onze adviseurs Kevin, Sven, Bart & Joppe weten namelijk alles van onze producten.

En wil je even proefzitten of de kachel zelf aansteken? Ook dat is natuurlijk geen probleem. Wanneer je een hottub, sauna of spa koopt wil je natuurlijk precies weten waar je aan toe bent.

Kom naar ons Experience Center

De wellnessparadijsjes
van onze klanten

Manon & Kevin

Heerlijk knus met z'n tweeën de dag afsluiten in de Ducktub Ovalti; Manon en Kevin doen het bijna iedere dag. Wat er dan niet mag ontbreken lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Chris & Wilco
🇪🇸

In het mooie Spanje genieten Chris en Wilco van een Ducktub Hjorn op hun prachtige dakterras. Hoe zij die daar hebben gekregen en nu van het mooie uitzicht genieten vanuit de hottub lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Valerie

Valerie en haar gezin genieten samen van een Ducktub Bjorn in hun prachtige tuin. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun #withwelvaere klantverhaal.

Lees het hele verhaal
Vanessa

Vanessa en haar gezin hebben gekozen voor de hybride Ducktub Extern, met elektrische verwarming én houtkachel dus. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Suzan & Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis (foto 2) 😂💛

Lees het hele verhaal
Manouk & Michel

Toen ik aan het scrollen was door Instagram, kwam ik Welvaere tegen. Ik liet de hottubs aan mijn vriend zien en waren gelijk verkocht

Lees het hele verhaal
Jennie
Almere

Wat een droom dit ❤️✨🧖🏻‍♀️

Lees het hele verhaal
Suzan en Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis

Lees het hele verhaal
Volg ons op instagram

Veelgestelde vragen

Lees hieronder of kijk op help.welvaere.nl

Wat is belangrijk bij de aanschaf van een hottub?

Welke opties kan ik allemaal aan mijn hottub toevoegen?

Wat zit er bij de vanafprijs?