Hoe kies ik een hottub uit?

Welke hottub past bij jou? Doe de quiz!

0%

Wat is jouw ideale hottub sessie?

Welvaere hottub met vrienden

Met hoeveel mensen wil je minimaal in de hottub kunnen zitten?

Kunststof hottub

Hoeveel ruimte mag de hottub in beslag nemen?

Ducktub Oval kunststof hottub

Welke hottub past bij jou?
Ducktub Bjorn

Kunststof hottub 5 personen

Kom tot rust in de traditioneel ronde Ducktub Bjorn. Dankzij de lage bank zit u in de traditionele houding, waarbij uw knieën iets hoger komen te staan. Hierdoor ontspant uw onderrug, worden de heupen geopend en de enkels gestretcht. Niet alleen de lage instap maakt deze hottub makkelijk toegankelijk, de aangename “starters prijs” maakt de hottub ook voor de kleine portemonnees aantrekkelijk en begaanbaar.


Bekijk de Ducktub Bjorn nu

Ducktub Bjornstor

Ducktub Bjornstor

De Ducktub Bjornstor de de perfecte hottub voor het hele gezin! Overdag kunnen de kinderen spetteren in hun privé-zwembad en ‘s avonds staat hij klaar voor een romantische, ontspannen hottub-sessie. De lage instap maakt de hottub gemakkelijk toegankelijk. Dankzij de grote ruimte ligt u al snel languit in uw hottub of geniet u juist met z’n allen van de rustgevende werking die de Ducktub Bjornstor heeft.


Bekijk de Ducktub Bjornstor nu

Ducktub Oval

Ovale houtgestookte hottub

Creeër een comfortabele plek in de tuin met de Ducktub Oval en geniet met het hele gezin. Dankzij de extra verhoogde zitting kunt u ook half in het water plaatsnemen. Dit maakt de Ducktub Oval ideaal voor de ukkies, de iets minder grote volwassenen onder ons en voor mensen die het snel warm hebben.


Bekijk de Ducktub Oval nu

Ducktub Extern

Hottub houtgestookt

Aanschouw het spetterende schouwspel van knetterend vuur door het grote raam van de unieke kachel en ontdek hoe elke spier zich langzaam ontspant door het warme water van de Ducktub Extern.


Bekijk de Ducktub Extern nu

Ducktub Hjorn

Ducktub Hjorn

De Ducktub Hjorn is een hottub die zijn ruimte efficiënt gebruikt. Nodig al uw vrienden uit voor een gezellige hottub-sessie of geniet met het hele gezin van een warm bad in de avondschemering. De acht hoeken zorgen ervoor dat elk een eigen zitplek heeft met een rechte leuning. Zo heeft iedereen het beste plekje!


Bekijk de Ducktub Hjorn nu

Share your Results:

Wij helpen je graag bij het vinden van de beste hottub voor jou. Onze adviseurs staan klaar in onze showroom om al jouw vragen te beantwoorden en om samen het proces van een hottub kiezen te doorlopen.

Natuurlijk kun je ook informatie inwinnen door het lezen van onze website of door contact op te nemen met één van onze adviseurs. Op deze pagina vind je alvast de benodigde basis informatie waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een hottub.

5 vragen je jezelf kunt stellen als je een hottub wil kopen

Ducktub Bjorn hottub

1. Afmetingen en ruimte

Vind je het lastig om te bepalen wat handig is voor jouw situatie? Onze adviseurs kunnen altijd meedenken.
Je kunt een plattegrond of tekening van jouw tuin meenemen of opsturen, zodat wij je kunnen adviseren over een geschikte hottub. Voel je absoluut niet bezwaard om hier informatie over in te winnen! Zelfs voor de kleinste tuinen hebben wij een oplossing 🙂

 

Hoe groot moet de hottub worden?

Een van de belangrijkste dingen waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een hout gestookte hottub zijn de afmetingen. De gewenste afmetingen van de hottub zullen niet alleen afhangen van de hoeveelheid personen waarmee je in de hottub wilt, maar ook van de ruimte in jouw tuin.

Kies je voor een knusse, romantische hottub of een hottub waar de hele familie in past? Komt de hottub als pronkstuk in het midden van de tuin te staan, of staat hij beschut achterin een hoekje?

De afmetingen van onze hottubs zijn gemakkelijk terug te vinden op de productpagina's

2. Soorten kachels

Er zijn over het algemeen drie verschillende hottubkachels te vinden. De interne, externe en geïntegreerde. Bij Welvaere hebben wij alleen hottubs met een externe hottubkachel. De Externe kachel staat, zoals de naam al verteld, extern bij de hottub. Ernaast dus. Deze is vrijwel altijd verbonden met de hottub door middel van tules waardoor er water bij de kachel komt. Het grootste voordeel van een externe hottub kachel is dat deze geen ruimte in neemt in de hottub en je van iedere plek gebruik kunt maken om te zitten. Daarnaast is het gebruik van deze kachel ook zeer praktisch. Je maakt gemakkelijk een vuurtje in de kachel, kan het vuile as er gemakkelijk uithalen en deze type kachel heeft vaak een aslade.

Materiaal

Naast de verschillende type hottubkachels zijn er ook verschillende materialen die gebruikt worden voor de kachels. Zo zijn er kachels die gemaakt zijn van aluminium, RVS 304 en RVS 316. Daarbij is aluminium een zeer goede warmtegeleider, maar is dit materiaal veel minder sterk dan RVS. Al onze hottubkachels zijn gemaakt van RVS 316. Dit is een RVS soort van een erg hoge kwaliteit en zeer geschikt voor het gebruik buiten. Het verschil tussen RVS 304 en 316 is dat 304 een veel gevoeliger materiaal is. Zo is RVS 304 gevoelig voor chloriden en zuren waardoor er sneller corrosievorming kan ontstaan dan bij RVS 316.

Waarom een hottub van Welvaere?

  • Grote showroom en werkplaats waar je je droomhottub kunt bekijken
  • Ultieme ontspanning bij huis wanneer jij wilt
  • Gratis bezorgd in Nederland door onze eigen bezorgdienst

3. Materialen

De glasvezelversterkte kunststof kuip

De evolutie van de hottub kent vele verschillende materialen. Begonnen als traditionele houten hottub, kwamen er later plastic, LDPE en HDPE hottubs bij.

De laatste ontwikkeling in de hottub wereld is de glasvezelversterkte kunststof hottub. Dit materiaal is het stevigst, het beste bestand tegen temperatuurverschillen en is zeer eenvoudig schoon te maken. Alle binnenkuipen bij Welvaere zijn gemaakt van glasvezelversterkt kunststof.

Voor de buitenkant kan er gekozen worden voor verschillende houtsoorten. Elk met zijn eigen voordelen!

Houtsoort

Voor de omranding van onze hottubs hebben we gekozen voor duurzaam thermohout. Thermohout is een houtsoort dat niet aan de bomen groeit maar thermisch gemodificeerd is. Dat betekent dat het hout voor een lange tijd in de oven gaat en hier eigenlijk wordt ‘gebakken’. Door deze manier verliest het hout al het vocht, krijgt het een mooie donkerbruine kleur en verlengt het de levensduur. Ons FSC gekeurde thermohout gaat daarom zo’n 15 tot 25 jaar mee. En heeft dezelfde kenmerken als Red Cedar hout.

Kunststof hottub bubbels

4. Accessoires

Naast het kiezen van de grootte van de hottub, de soort hottubkachel en het materiaal, kun je ook kiezen voor verschillende accessoires. Hiermee kun je jouw hottub personaliseren en volledig maken naar jouw wensen. Denk bijvoorbeeld aan een isolatiedeksel, een extra meter kachelbuis, maar ook bubbels en verlichting. Bekijk hieronder alle opties en accessoires van onze hottubs.