No items found.

Het verschil tussen een hottub en zwembad

Een hottub en een zwembad bieden allebei de mogelijkheid om te genieten van water en de kalmerende werking ervan, maar er zijn natuurlijk wel een aantal verschillen die de twee van elkaar onderscheiden.

Grootte van een zwembad vs. hottub

Een zwembad is over het algemeen wat groter en uitgestrekt en kan een aanzienlijke hoeveelheid ruimte innemen in de tuin. Dit maakt het ideaal voor sport en beweging omdat je er natuurlijk echt in kunt zwemmen. 

 

Hottubs zijn meestal compacter en kunnen hierdoor gemakkelijker worden geplaatst op verschillende plekken, ook in de kleinere tuin en zelfs op een balkon of dakterras. Een hottub is meer voor de ontspanning, zwemmen gaat hier niet in. Het warme water van een hottub kan spierspanning verminderen, de bloedsomloop bevorderen en stress verminderen. Dit maakt het tot een ideale plek om te ontspannen na een zware werkdag of een intensieve sportsessie. Het kalmerende effect van het warme water kan bijdragen aan een betere nachtrust en algeheel welzijn.

Temperatuur van een hottub en zwembad

Een van de grootste verschillen tussen zwembaden en hottubs is de temperatuur van het water. Zwembaden worden vaak op een relatief koele temperatuur gehouden, om verkoeling te bieden tijdens het zwemmen. 

Hottubs staan bekend om hun verwarmde water, dat zorgt voor een ontspannende en therapeutische werking. De warmte van een hottub is vooral in de koudere maanden onmiskenbaar aantrekkelijk, waardoor het een knus toevluchtsoord wordt waarin je kunt ontspannen terwijl je omringd bent door dampend water. Een volledig zwembad verwarmen tot de temperatuur van een hottub is natuurlijk mogelijk, maar is door de omvang en hoeveelheid water erg kostbaar. Daarom wordt een zwembad meestal alleen gebruikt in de warmere maanden van het jaar.

Onderhoud en kosten van een hottub en zwembad

Hoewel een hottub natuurlijk wel onderhouden moet worden, zijn ze over het algemeen gemakkelijker te onderhouden dan zwembaden. De kleinere omvang en het verwarmde water in hottubs verminderen de kans op algen en andere waterproblemen. Bovendien zijn de kosten voor het verwarmen van een hottub vaak lager dan het onderhouden van een groot zwembad.

Voordelen van een hottub

  • Minder onderhoud
  • Lagere kosten
  • Minder ruimte nodig
  • Ook in de winter genieten
  • Knus, intiem

Soorten kunststof hottubs

Volledig naar wens samen te stellen. Gratis geleverd in Nederland.

Onze direct leverbare hottubs

Geen lange wachttijden, gewoon direct genieten! Onze direct leverbare modellen staan te wachten op een nieuwe eigenaar.

No items found.

Hottub onderhoud; echt niet moeilijk

Na de warme zomer, regenachtige herfst, ijskoude winter en zonnige lente is het eigenlijk altijd een goed moment om de hottub te onderhouden. Wanneer je zo lang mogelijk van de hottub wilt genieten raden wij aan om de hottub iedere seizoenswisseling een grotere onderhoudsbeurt te geven.

Tijdens zo’n onderhoudsbeurt is het handig om het filtersysteem onder handen te nemen. De kuip goed schoon te maken. Het hout te checken en indien nodig te lakken en de kachel goed schoon te maken. Als je het goed doet, is het onderhouden van de hottub echt niet veel werk. Je moet het alleen wel doen.

Lees meer

Wij kiezen voor hoogwaardige materialen

Wij kiezen ervoor om gebruik te maken van materialen met hoogwaardige kwaliteit zodat jij jaren achter elkaar kunt genieten van jouw Ducktub.

  • De houten omranding is gemaakt van Thermohout;
  • De binnenkuip is gemaakt van sterk glasvezelversterkt kunststof;
  • Onze houtkachels zijn gemaakt van RVS 304 & RVS 316;
  • Onze inbouwsystemen zijn van het Amerikaanse merk Balboa, een toonaangevend merk in de wellness wereld.

Persoonlijk advies in ons Experience Center

Bij Welvaere in Nijkerk langskomen is altijd feest - als je van een leuk gesprek en goede koffie houdt tenminste. Iets anders mag ook, net waar jij zin in hebt. En het gesprek is niet alleen leuk, het is ook deskundig. Onze adviseurs Kevin, Sven, Bart & Joppe weten namelijk alles van onze producten.

En wil je even proefzitten of de kachel zelf aansteken? Ook dat is natuurlijk geen probleem. Wanneer je een hottub, sauna of spa koopt wil je natuurlijk precies weten waar je aan toe bent.

Kom naar ons Experience Center

De wellnessparadijsjes
van onze klanten

Manon & Kevin

Heerlijk knus met z'n tweeën de dag afsluiten in de Ducktub Ovalti; Manon en Kevin doen het bijna iedere dag. Wat er dan niet mag ontbreken lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Chris & Wilco
🇪🇸

In het mooie Spanje genieten Chris en Wilco van een Ducktub Hjorn op hun prachtige dakterras. Hoe zij die daar hebben gekregen en nu van het mooie uitzicht genieten vanuit de hottub lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Valerie

Valerie en haar gezin genieten samen van een Ducktub Bjorn in hun prachtige tuin. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun #withwelvaere klantverhaal.

Lees het hele verhaal
Vanessa

Vanessa en haar gezin hebben gekozen voor de hybride Ducktub Extern, met elektrische verwarming én houtkachel dus. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Suzan & Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis (foto 2) 😂💛

Lees het hele verhaal
Manouk & Michel

Toen ik aan het scrollen was door Instagram, kwam ik Welvaere tegen. Ik liet de hottubs aan mijn vriend zien en waren gelijk verkocht

Lees het hele verhaal
Jennie
Almere

Wat een droom dit ❤️✨🧖🏻‍♀️

Lees het hele verhaal
Suzan en Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis

Lees het hele verhaal
Volg ons op instagram

Veelgestelde vragen

Lees hieronder of kijk op help.welvaere.nl

Wat is belangrijk bij de aanschaf van een hottub?

Wat zit er bij de vanafprijs?

Hoe lang blijft mijn hottub water schoon?