No items found.

Het verschil tussen de jacuzzi en een hottub

Bij Welvaere verkopen we de originele hottubs, zoals deze van oudsher in Scandinavië zijn bedacht alleen wat moderner. Maar wat maakt nou het verschil tussen de hottub en de Jacuzzi?

Hottubs bekijken

De hottub

Allereerst de hottub; ons eigen product. Een hottub is een traditioneel Scandinavisch product en bestond uit een houten ton gevuld met water. De houten ton werd opgewarmd door middel van een houtvuur. Vandaag de dag heeft de hottub een upgrade ondergaan, de houten ton heeft een kunststof binnenkuip gekregen. De hottub is de meest klassieke vorm van een spabad en wordt soms ook als de voorloper van de nieuwerwetse spa gezien. Een hottub kun je zo modern maken als je zelf wilt. Denk hierbij aan het toevoegen van een bubbel-, jet- en ledsysteem. Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor een elektrische, hybride of biobrandstof variant.

De Jacuzzi

De jacuzzi is eigenlijk geen categorie onder de spabaden. Jacuzzi is eigenlijk gewoon een merknaam van een bedrijf dat bubbelbaden maakt. Het spabad dat wordt aangeduid met Jacuzzi is dus gewoon een bubbelbad. De naam is zo bekend geworden dat het te pas en te onpas wordt gebruikt voor bijna elk warm bad.

Ook heb je daarnaast nog de Whirlpool, ook dit is een soort bubbelbad. Whirlpool betekent letterlijk: draaikolk. Het bad wordt gekarakteriseerd door de waterstralen die in de whirlpool worden gepompt. Het onderscheid tussen een standaard bubbelbad en een whirlpool is dat een bubbelbad lucht gebruikt om bubbels te creëren en in een whirlpool wordt water gebruikt om het draaikolk effect te krijgen.

Kenmerken Jacuzzi:

  • Vierkant spabad
  • Kunststof omranding
  • Elektrisch verwarmd
  • Bubbels d.m.v. lucht
  • Merknaam

Kenmerken van de hottub

  • Rond spabad
  • Houten omranding
  • Traditioneel houtgestookt
  • Met of zonder bubbels

Een Ducktub die past bij jou

Een Ducktub, zoals wij onze hottubs noemen, is er in verschillende vormen en maten. Omdat wij de hottubs helemaal zelf maken, heb jij de keuze welke opties jij er wel en niet in wilt. Kies je bijvoorbeeld voor een houtkachel, elektrische verwarming of toch een biobrandstofkachel? En zijn bubbels of jets iets voor jou, of juist helemaal niet? Je kiest het helemaal zelf!

Ducktubs bekijken

Soorten kunststof hottubs

Volledig naar wens samen te stellen. Gratis geleverd in Nederland.

Onze direct leverbare hottubs

Geen lange wachttijden, gewoon direct genieten! Onze direct leverbare modellen staan te wachten op een nieuwe eigenaar.

No items found.

Elektrische hottub

Welvaere is dé enige plek in Nederland waar je de mogelijkheid hebt om te kiezen voor een volledig elektrische hottub die verwarmd wordt met een Balboa systeem. Balboa is de grootste speler op het gebied van systemen voor spa's, jacuzzi's én hottubs.

Door te kiezen voor een elektrische hottub is het water altijd op temperatuur. Voordeel hiervan is dat je er op ieder gewenst moment zo in kan stappen. Je kunt onze elektrische hottubs ook combineren met een houtkachel!

Elektrische hottub bekijken

Hottub met bubbels en/of jets

Bij Welvaere maken we de hottub helemaal volgens jouw wensen. Zo heb je bij ons altijd de keuze voor verschillende opties en mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een bubbelsysteem, massagejets of onderwaterverlichting. Met deze opties maak je van jouw traditionele hottub een ontzettend luxe wellnessproduct.

Eén ding is 100% zeker; met een Ducktub hottub van Welvaere is het, met of zonder extra's, gegarandeerd genieten!

Lees meer over de hottub met bubbels

Persoonlijk advies in ons Experience Center

Bij Welvaere in Nijkerk langskomen is altijd feest - als je van een leuk gesprek en goede koffie houdt tenminste. Iets anders mag ook, net waar jij zin in hebt. En het gesprek is niet alleen leuk, het is ook deskundig. Onze adviseurs Kevin, Sven, Bart & Joppe weten namelijk alles van onze producten.

En wil je even proefzitten of de kachel zelf aansteken? Ook dat is natuurlijk geen probleem. Wanneer je een hottub, sauna of spa koopt wil je natuurlijk precies weten waar je aan toe bent.

Kom naar ons Experience Center

De wellnessparadijsjes
van onze klanten

Manon & Kevin

Heerlijk knus met z'n tweeën de dag afsluiten in de Ducktub Ovalti; Manon en Kevin doen het bijna iedere dag. Wat er dan niet mag ontbreken lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Chris & Wilco
🇪🇸

In het mooie Spanje genieten Chris en Wilco van een Ducktub Hjorn op hun prachtige dakterras. Hoe zij die daar hebben gekregen en nu van het mooie uitzicht genieten vanuit de hottub lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Valerie

Valerie en haar gezin genieten samen van een Ducktub Bjorn in hun prachtige tuin. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun #withwelvaere klantverhaal.

Lees het hele verhaal
Vanessa

Vanessa en haar gezin hebben gekozen voor de hybride Ducktub Extern, met elektrische verwarming én houtkachel dus. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Suzan & Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis (foto 2) 😂💛

Lees het hele verhaal
Manouk & Michel

Toen ik aan het scrollen was door Instagram, kwam ik Welvaere tegen. Ik liet de hottubs aan mijn vriend zien en waren gelijk verkocht

Lees het hele verhaal
Jennie
Almere

Wat een droom dit ❤️✨🧖🏻‍♀️

Lees het hele verhaal
Suzan en Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis

Lees het hele verhaal
Volg ons op instagram

Veelgestelde vragen

Lees hieronder of kijk op help.welvaere.nl

Wat voor onderhoud heeft de hottub nodig?

Wat is belangrijk bij de aanschaf van een hottub?

Wat zit er bij de vanafprijs?