Winters dagje uit!

Met de winterse kou in het vooruitzicht zijn we toch sneller geneigd om in onze behaagde huisjes te blijven, dan de deur open te trekken en op stap te gaan. Zonde, want er zijn zoveel leuke activiteiten te doen die juist in de winter extra leuk zijn!

Voor dat extra duwtje, die we tijdens de koude maanden toch af en toe nodig hebben om even naar buiten te gaan, hebben we hieronder drie leuke – winterse – uitstapjes uitgelicht voor het hele gezin!

3 winterse dagjes uit:

Slot Loevestein

Een bezoekje aan Slot Loevestein is altijd spectaculair, maar in de kerstvakantie is het extra feest! Van 22 december tot en met 6 januari hebben ze een extra kerstprogramma, waarbij je je in de winterse sferen van de middeleeuwen waant.

Ridders, jonkvrouwen, muzikanten en dansers, ze zijn er allemaal. En hoorde ik nou ook iets over een draak? Spannende verhalen zijn er in ieder geval genoeg in dit 657 jarige kasteel. Net als rijk gevulde buffetten, warme chocolademelk voor de kinderen en de niet te missen Glühwein voor de ouders.

Een spannend en leerzaam dagje voor het hele gezin. En de kou? Die is gemakkelijk te trotseren met de hoeveelheid vuurkorven die ze over het erf hebben geplaatst!

Durf je het aan? Op de website kun je meer informatie vinden over het kerstprogramma: https://www.slotloevestein.nl/

Nederlands Openlucht Museum

Ook bij het Nederlandse Openlucht Museum zijn ze klaar voor de winter! Pak de ouderwetse tram of struin lekker rond en ontdek hoe Nederland er vroeger uit zag. Verspreid over het museum kun je verschillende ambachtslieden te werk zien, naar winterse verhalen luisteren en belangrijke momenten uit de Nederlandse geschiedenis herbeleven.

Bak broodjes bij de vuurkorf, luister naar één van de concerten in het Zeeuwse kerkje en leen gratis een paar schaatsen om je danskunsten op de ijsbaan te vertonen. Het museum barst van de activiteiten. Vervelen is geen optie!

Wil je weten wat er nog meer te doen is in het Nederlands Openlucht Museum? Kijk dan even op hun website: https://openluchtmuseum.nl/

Amsterdam Light Festival

De zevende editie van het Amsterdam Light Festival staat dit jaar in het teken van verhalen vertellen doormiddel van licht. Door de hele binnenstad kun je 30 verschillende lichtkunstwerken vinden die, speciaal voor het Amsterdamse festival, gecreëerd zijn door verschillende internationale kunstenaars.

Van half december tot begin januari kun je de wandelroute ‘Illuminade’ volgen of, als je er niet zoveel voor voelt om de benen te strekken, kun je de kunstwerken vanuit een boot bewonderen met één van de Water Colors rondvaarten.

Erg warm zal het uitje niet zijn, maar als je tenen er bijna af vriezen kun je altijd één van de vele gezellige cafeetjes binnen rennen voor een kop warme chocolademelk en een oliebol!

Voor meer informatie over de wandelroute en rondvaarten kun je kijken op: https://amsterdamlightfestival.com/nl
Ontvang Exclusieve Tips voor Ontspannend Buitenleven
Schrijf je vandaag in voor onze nieuwsbrief!
INSCHRIJVEN
close-link

Kom langs in ons Experience center!

Bekijk 20+ modellen hottubs en sauna’s in ons experience center, 4 dagen per week. Ook op zaterdag!
Plan uw bezoek in
close-link
Click Me