Welk sauna type ben jij?

Iedereen gaat met andere redenen naar de sauna en ervaart het anders. Er zijn echter wel een paar types te onderscheiden. Lees hieronder de beschrijvingen en laat ons weten welk sauna type jij bent.

Sauna type: Gezondheid.

Jij gaat niet eventjes naar de sauna. Als je naar de spa gaat neem je de tijd om te genieten en te ontspannen. Je bent je bewust van de voordelen die naar de sauna gaan en deze voordelen zijn ook de reden dat je gaat. Het zweten in de sauna reinigt je lichaam op een natuurlijke manier. Daarnaast train je zo de warmteregulatie van je lichaam waardoor je weerstand verhoogt en natuurlijk ontstress je. Deze voordelen zorgen ervoor dat jij zo van de spa houdt.

Sauna type: Beauty.

Je gaat met enige regelmaat naar de spa, of je zou graag met enige regelmaat naar de spa willen gaan. De sauna stimuleert je bloedsomloop en opent je poriën. Dit zorgt voor een gezonde huid en gezonde cellen. Het grootste voordeel van de sauna vind jij dan ook de effecten die het heeft op de gezondheid van je huid. Na een saunabezoekje voel jij je weer helemaal opgefrist en dat straalt van je af. En dat komt niet alleen door de sauna zelf.

Sauna type: Spierontspanning.

Jij gaat naar de sauna om je spieren te ontspannen. Sport regelmatig of je hebt een baan waar je lichaam wel eens onder lijd. Je weet dat een saunabezoekje goed is voor je spieren. Na een goede work-out ga je graag naar de spa. Hier komen je lichaam en geest echt tot rust van je training en kun je er de volgende keer weer goed tegenaan. Misschien heb je niet de mogelijkheid om na elke training even te ontspannen in de sauna, maar onthoud dan als je wel gaat de positieve invloed die het heeft op je spieren. Vergeet niet extra veel te drinken als je de sauna in duikt na een intensieve work-out, anders verlies je te veel vocht in een keer.

Sauna type: Socialising.

Je gaat niet perse naar de sauna voor de effecten die het heeft op je lichaam. Liever ga jij naar de spa als een gezellig dagje uit. Je geniet ontzetten en bent erg blij met de voordelen die een dagje naar spa met zich meebrengt. Ook vindt jij het heerlijk om met een vriendin of partner een dagje in de spa rond te lopen. Je ontspant, kletst een beetje bij en geniet en dan kom je ook nog eens helemaal zen terug, what’s not to like?

Weet jij na het lezen van deze blog welk sauna type jij bent? Of ben je eerder een goede mix van allemaal ;)?