Stress verminderen door dit iedere dag 6 minuten te doen!

Pauze is belangrijk. Iedereen doet dit: pauze tijdens je werk, pauze tijdens een dagje netflixen, pauze tijdens het sporten. Een pauze zorgt voor stress verminderen. Pauze is iets dat eigenlijk iedereen doet, maar hoe je deze korte of lange pauzes indeelt is van groot belang op je mentale gemoedstoestand. Als je zes minuten op je telefoon zit zal je je minder ontspannen voelen dan wanneer je gaat lezen.

Positieve boost

Lezen is een laagdrempelige manier om je gezondheid een positieve boost te geven. Lezen is namelijk goed voor je lichaam en geest. Het maakt ons creatiever en empathischer. We gaan er zelfs beter door samenwerken. Daarnaast zorgt lezen er ook voor dat we minder stress ervaren, waardoor we ons weer prettiger voelen. We ervaren meer plezier op het werk en thuis. Hieronder enkele voordelen.

1. Het vergroot je concentratie

 

Verschillende wetenschappers die zich bezighouden met ons brein hebben aangetoond dat lezen helpt bij beter nadenken. Lezen kan worden gezien als een training voor ons brein. Wanneer we ons volledig verliezen in een goed boek, doen we meer dan alleen een verhaal volgen: We verzinnen eigenlijk zelf al wat er gaat gebeuren. Lezen kun je zien als fitness voor je geest.

2. Lezen verbetert de hersenactiviteit

 

Tijdens verschillende onderzoeken wordt aangewezen dat ons brein geen verschil maakt in wat er in real life gebeurt of dat wat we lezen. Op MRI-scans is namelijk te zien dat dezelfde hersengebieden actief worden.

3. Lezers zijn empathischer, creatiever en goede samenwerkers!

 

Ons empathisch vermogen wordt verbeterd door het lezen van romans, dat terwijl tv kijken tegengesteld werkt. Het lezen van fictie zorgt er dan weer voor dat je het vermogen vergoot om je in een ander te kunnen verplaatsen. Daarnaast zorgt lezen ervoor dat onze creativiteit, werkprestaties en de manier van samenwerken verbetert.

Six minute stories

 

Iedere dag zes minuten uit een groot boek lezen, kan soms wat ‘saai’ zijn. Daarom zijn de verhaaltjes van six minute stories zo leuk. Korte verhaaltjes van zes minuten om je hoofd even helemaal leeg te maken. Bekende schrijvers zoals James Worthy hebben korte verhaaltjes geschreven. Dat past ideaal bij de zes minuten pauze die je binnenkort in gaat lassen. Want, wist je dat je stressniveau al met 68% daalt door maar zes minuten op een dag te lezen?

Six minute stories
Ontvang Exclusieve Tips voor Ontspannend Buitenleven
Schrijf je vandaag in voor onze nieuwsbrief!
INSCHRIJVEN
close-link

Kom langs in ons Experience center!

Bekijk 20+ modellen hottubs en sauna’s in ons experience center, 4 dagen per week. Ook op zaterdag!
Plan uw bezoek in
close-link
Click Me