Het verhaal van Welvaere

Start van iets groots

Het begin van Welvaere lijkt al een hele tijd geleden, maar zo lang geleden is het eigenlijk niet. Het idee ontstond in 2008, maar de oplettende lezer en kijker heeft vast al gezien dat wij vanaf 2011 vermelden in al onze uitingen. Het oorspronkelijke idee kwam in 2008 en werd in de drie jaar naar 2011 volledig uitgewerkt tot een plan voor het starten van een bedrijf.

Het plan ging van start in 2011 en daarmee ook de eerste stappen van ons bedrijf. Op dat moment startten wij met de naam EasyBubbels en nog niet met de naam Welvaere. Al snel werd duidelijk dat de vraag naar wellness producten steeds groter werd in Nederland. EasyBubbels groeide al snel tot één van de grootste bedrijven in bubbelbaden. Groei binnen het bedrijf was geweldig voor ons, dit was de beloning van ons harde werken. Bijna iedereen weet wat deze beloning voor gevoel geeft en hierdoor werd de drijfveer voor ons steeds groter. Natuurlijk maakte de groei van het bedrijf ook het pad vrij voor vernieuwing en het ontdekken van onze passie.

Verandering van focus

Wij kunnen eerlijk zeggen dat er in het begin een zeer duidelijke mannencultuur heerste binnen het bedrijf. Veel hadden dezelfde hobby’s, interesses en wij deelden allemaal één grote passie, namelijk vuur. Voorzichtig durven wij te zeggen dat iedere man wel houdt van het maken van een vuurtje en dit was bij ons overduidelijk ook het geval.

Toen wij zagen dat er steeds grotere vraag ontstond voor houtgestookte wellness producten, was de optelsom al snel gemaakt. Laten we eerlijk zijn, je hobby en passie combineren met je werk is het beste wat iedereen kan overkomen. Al snel gingen wij schakelen om de start te maken met het produceren van houtgestookte wellness producten, een droom die uitkwam.

Naast EasyBubbels kwamen de twee dochterbedrijven EasyTubs en EasySaunas erbij. De markt voor houtgestookte wellness wordt gedomineerd door twee producten met hun oorsprong in Scandinavië, namelijk de hottub en sauna. Met EasyTubs en EasySaunas gingen wij ons volledig richten op de hottub en de sauna.

Locatie, Locatie en Locatie

Wij konden onze passie gaan combineren met ons werk, alleen dit vroeg wel om de nodige veranderingen binnen het bedrijf. Het werd tijd om te gaan kijken naar een nieuw pand, de oude locatie werd voor ons te klein. Wij wilde dat onze bezoekers de producten konden zien, voelen en ruiken en daar was ruimte voor nodig.

In 2013 vonden wij een pand dat aansloot bij onze wensen, ons huidige pand op de Stationsweg 167b in Barneveld. Hier was genoeg ruimte voor een mooie showroom en daarbij een mooie oppervlakte om een eigen werkplaats op te zetten.

Onze nieuwe locatie maakte het behalen van groei eenvoudiger voor EasyTubs en EasySaunas. Houtgestookte hottubs en sauna’s produceren en leveren aan leuke klanten, dat was ons ultieme plezier. Met behulp van de werkplaats en een tweetal getalenteerde ingehuurde werknemers uit onze eigen kenniskring kwamen de eerste mooie hottubs al de werkplaats uitrollen.

Misschien was het al duidelijk, maar kijken naar de vraag van klanten en de opkomende markt was voor ons erg belangrijk. Dit was bijna een extra dagtaak die we combineerde met het al klaarliggende werk, maar wij vonden dit één van onze sterkste punten.

Nadat de eerste producten van EasyTubs uit de werkplaats kwamen, wisten we dat we de goede beslissing hadden genomen. De traditionele houten hottub werd steeds minder populair en wij hadden onze ogen gericht op glasvezelversterkte kunststof hottubs. Een wat riskante beslissing, omdat wij de eerste waren in Nederland en omstreken met een dergelijk product. Deze beslissing hadden wij niet anders willen maken! Wij konden met een gerust hart vertellen aan onze bezoekers dat wij één van de beste hottubs aan het produceren waren in Nederland.

Het team

Bedrijven zijn net zo goed als de mensen die er werken, dit was voor ons niet anders. Wat ons uniek maakten en nog steeds maakt is ons relatief jonge team. Wanneer wij werden vergeleken met andere bedrijven, werd dit al snel als negatief gezien. Wij zagen dit niet als negatief, maar juist als een uitdaging. De uitdaging om te laten zien wat wij samen konden betekenen voor onze klanten. Dit is stiekem ook een groot deel van onze gedrevenheid. Wat zij kunnen, kunnen wij beter!

“Het team dat werkte aan de groei en bekendheid van Welvaere werd steeds groter! De Welvaere familie werd steeds uitgebreider en de passie groter en groter.”

Bas / Directeur

Vier jaar na de start kwam er een grote verandering in het team. In 2015 werden namelijk de eerste twee vaste werknemers aangenomen, die nu nog steeds bij ons werken. Door de steeds snellere groei van onze droom kwamen er steeds meer leuke gezichten bij, waaronder ook de eerste vrouw die ons een beetje in bedwang hield met onze grote ideeën.

sanne welvaere

“We moesten ons gaan gedragen”

Sanne / Marketingmanager

De naam Welvaere

In ons verhaal staan twee punten centraal, passie en de naam Welvaere. Waar die naam vandaan komt, dat hebben we nog niet verteld. EasyBubbels, EasyTubs en EasySaunas groeide in 2016 uit tot drie grote websites met verschillende producten. Er ontbrak voor ons alleen iets, welke naam noemen wij als er gevraagd wordt bij welk bedrijf werk je? Wij zochten naar een naam die wij met trots konden uitspreken, aansloot bij onze ideeën en passie uitstraalde.

Het was duidelijk, we moesten één naam bedenken voor ons gehele bedrijf. Al snel kwamen wij uit op Welvaere. De naam werd afgeleid van het Noorse woord voor wellness, namelijk ‘Velvaere’. Net zoals altijd wilden wij onze eigen draai eraan geven en Velvaere veranderde in Welvaere!

Niet lang na het bedenken van onze nieuwe naam begonnen wij al met het doorvoeren van verschillende veranderingen. Alles moest onder de naam Welvaere! De ontwikkeling van een nieuwe website begon en in de tussentijd werden er aanpassingen gedaan aan onze toenmalige websites. In 2018 zijn wij volledig over gegaan naar Welvaere.

Toekomst van Welvaere

Het harde werken van 2011 tot 2017 worp zijn vruchten af. Welvaere werd bekender en wij kregen steeds meer gezellige gezichten in onze showroom, om te kijken naar onze hottubs en sauna’s. Gedrevenheid, onze passie en onze droom om de grootste houtgestookte wellness leverancier te worden konden we niet stopzetten, dus in 2018 gaan wij nog verder.

Samen met onze geweldige klantenkring gaan wij werken aan onze droom! Het doorzetten van onze groei, maar ook het mogelijk maken van de ontwikkeling van nieuwe producten. Hottubs en Sauna’s die meer en meer onze passie en dromen doen waarmaken.

Wij hopen dat u onderdeel wordt van ons avontuur en onze droom. Wij gaan weer snel aan het werk om dit alles te verwezenlijken en hopen u snel te zien bij Welvaere!

“Onze passie is de enige drijfveer die wij nodig hebben om onze droom waar te maken! De grootste houtgestookte wellness leverancier van Europa, Welvaere!”

Het team

Benieuwd met u te maken heeft? Lees over onze medewerkers!

Bekijken