Lapland Vakantie: Northern Light Ranche

Scrollend over mijn Instagram tijdlijn –  die volstaat met foto’s van vakantiebestemmingen waarbij je weg wilt kwijlen – ben ik al een paar keer de Northern Light Ranch tegengekomen.

Normaal gesproken scrol ik snel weer verder – niet geconfronteerd te willen worden met het feit dat het nog even duurt voordat ik Nederland weer verlaat – maar dit keer voelde ik mij toch geroepen om wat meer achtergrondinformatie zien te krijgen over deze speciale vakantiebestemming.

Waarom? Misschien door het jaloersmakende uitzicht, het spectaculaire kleurenspel, of misschien wel omdat dit het traditionele land is van de hottubs en sauna’s, waarmee wij bij Welvaere de hele dag omringt worden. Lees anders gewoon snel verder om er zelf achter te komen waarom je dit winterparadijsje niet aan je voorbij mag laten gaan!

De Northern Light Ranche

De Cabins

De Northern Light Ranche heeft vier verschillende blokhutjes: van ‘Standard’ tot ‘Superior Deluxe’. Allemaal hebben ze een koelkast, koffie- en thee mogelijkheden, WiFi, een uiterst stylish Scandinavische inrichting en de luxere varianten hebben zelfs een tv.

Maar wat is er dan zo speciaal aan deze huisjes vraag je je af? Nou, dat is het dak. En de ramen. Of beter gezegd: verwarmde ramen! Elk huisje is namelijk voorzien van een glazen dak en ultra grote ramen, die verwarmd worden om het zicht vrij te houden. En als ik het over ‘het zicht’ heb, dan heb ik het dus vooral over het Noorderlicht!

Het uitzicht

Zodra het donker wordt in Lapland – wat in de wintermaanden al om twee uur ’s middags kan zijn – heb je kans om dit prachtige fenomeen te beschouwen, liggend op bed, onder de dekens, in je verwarmde hutje.

En zelfs als het Noorderlicht niet te zien is, blijft het minimalistische huisje een spectaculaire belevenis. Met uitzicht op duizenden sterren, een wit wonderlandschap en hoge, besneeuwde dennen- en sparrenbomen heb je die tv uit de luxere variant niet meer nodig.

Ben je het daar mee eens, dan kun je voor de Standard Cabin gaan. Kun je toch niet zonder een TV, dan raad ik je de Superior aan. Wil je er het liefst ook nog een sauna of hottub bij? Overnacht dan in de Cabin Superior Sauna of de Cabin Deluxe.

Activiteiten

Naast deze adembenemende overnachting zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om vermaakt te worden tijdens je Lapland vakantie. Denk bijvoorbeeld aan skiën in het Levi Ski Resort, een husky- of sneeuwscooter safari, ijsvissen, een bezoekje aan de sauna, sneeuw-yoga of gewoon lekker ouderwets wandelen (maar dan wel met sneeuwschoenen aan).

Enthousiast geworden over Lapland? Of zou je ook willen weten hoe een overnachting in een glazen iglo eruitziet? Kijk dan ook even naar onze andere reistips!

Ontvang Exclusieve Tips voor Ontspannend Buitenleven
Schrijf je vandaag in voor onze nieuwsbrief!
INSCHRIJVEN
close-link

Kom langs in ons Experience center!

Bekijk 20+ modellen hottubs en sauna’s in ons experience center, 4 dagen per week. Ook op zaterdag!
Plan uw bezoek in
close-link
Click Me