Lapland als wintervakantie op je bucketlist

Bij veel mensen zal dit speciale land, Lapland, zeker op de bucketlist staan, na het lezen van deze blog staat het ook zeker op die van jou. Heel veel sneeuw, heerlijk warme chocolademelk, rendieren en niet vergeten het huis van de kerstman.

Lapland: Een winter die nooit overgaat

Lapland ligt heel erg dicht bij de poolcirkel; winters zijn hier dus echt oneindig lang en koud. Ook is er in Lapland in de winter niet heel erg veel zon, misschien klinkt dit niet heel aantrekkelijk voor je. Maar het levert met de dikke lagen sneeuw bijzonder romantische plaatjes op.

Lapland ligt eigenlijk overlappend met de landen Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Lappen van landen. Er wordt hier met verschillende talen gecommuniceerd, ook wel de samische talen. Lapland heeft geen eigen staat.

Husky tours

Eén van die dingen die je zeker moet doen is een huskytour, of huskysafari. Tijdens zo’n toertocht word je op een slee getrokken door zo’n zes tot acht huskyhonden. Tijdens zo’n tocht kun je ultiem genieten van de stilte en de prachtige natuur.

Nog zo’n bijzondere onvergetelijke activiteit die je moet doen, is ijsvissen. Veel mensen zullen wel denken waarom? Dit is echt een activiteit die ervoor zorgt dat de oermens in je naar boven komt. Je moet zelfstandig een gat in de dikke laag ijs boren waar je je hengeltje in laat zakken om heerlijk verse vis te vangen.

Noorderlicht

Iets wat, volgens mij, iedereen wel eens in zijn leven wil zien: het noorderlicht. In Lapland heb je dan ook zeker de mogelijkheid om dit natuurverschijnsel met zijn fantastische kleuren meerdere keren te zien.

Met deze bijzondere activiteiten, de fantastische natuur met veel sneeuw is een reisje hier naartoe zeer speciaal en zeker om nooit te vergeten. Staat deze reis ook op jouw bucketlist?

Ontvang Exclusieve Tips voor Ontspannend Buitenleven
Schrijf je vandaag in voor onze nieuwsbrief!
INSCHRIJVEN
close-link

Kom langs in ons Experience center!

Bekijk 20+ modellen hottubs en sauna’s in ons experience center, 4 dagen per week. Ook op zaterdag!
Plan uw bezoek in
close-link
Click Me