hottub maken

Je eigen hottub maken? Wij helpen je!

Graag je eigen hottub maken? Speciaal voor jou bieden wij in ons assortiment verschillende zelfbouwpakketten en losse kuipen aan die jou de mogelijkheid geven om je eigen hottub te maken.

Voor wie is zelfbouw bedoelt?

Je eigen hottub maken betekent dat je van klussen houdt en dat je ook je handen uit de mouwen kunt steken. Wanneer je enig technisch inzicht hebt dan is zo’n project prima te doen. Een eigen hottub maken betekent niet dat je altijd goedkoper uit bent dan bij een gewone hottub. Bij de overweging of je een complete hottub aanschaft of voor zelfbouw kiest moet je wel rekening houden er tijd gaat zitten in het maken van je eigen hottub.

In de grond of boven de grond

Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen wanneer je een hottub wilt gaan bouwen is of je deze boven de grond wilt houden of dat deze (gedeeltelijk) de grond in gebouwd wordt. Wanneer deze in de grond gaat, heeft u bijvoorbeeld andere materialen en onderdelen nodig. Een belangrijk voorbeeld is dat wanneer je de hottub ingraaft je een (zandfilter)pomp nodig hebt om het water te circuleren. Boven de grond gaat deze circulatie op een natuurlijke manier. Hoe de hottubkachel werkt lees je hier.

Wat heb ik nodig?

Er zijn een aantal materialen en onderdelen die je nodig hebt wanneer je je eigen hottub maakt. Denk bijvoorbeeld als eerste aan een de juiste hottub kuip, kachel en onderdelen die ervoor nodig zijn dit aan te sluiten. Daarnaast moet je denken aan een bodemplaat of zand bij het ingraven. De omranding kun je gemakkelijk vast maken aan een glasvezelring. Natuurlijk kun je de hottub omranden met andere materialen dan hout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kunststof of stenen omranding.

Voor het gereedschap is het handig om een boormachine, waterpas, kitspuit, popnageltang, afkortzaag/decoupeerzaag, sleutelset en een gatenboor te hebben.

hottub-maken
hottub-maken
hottub-maken

Zelfbouw of inbouw. Wat is het verschil?

Wij hebben twee manieren van je eigen hot tub maken verdeeld in zelfbouw en inbouw. Bij zelfbouw doe je eigenlijk alles zelf, het heet niet voor niets zelfbouw. Wij kunnen je bij zelfbouw adviseren maar doen niets aan de hottub, alles van gaten boren tot monteren doe je bij zelfbouw geheel zelf. Bij inbouw gaat het vaak om de wat luxere projecten, hier kunnen wij de hottubkuip geheel voor jou voorzien van bubbels, doorvoeren, verlichting etc. Wij kunnen bij de inbouw hottubs dus onderdelen in de hot tub voor je bouwen. Het enige dat wij hier niet doen is de hottub bij jou thuis monteren, dat stuk moet je toch echt zelf doen en dat is wel net zo leuk. Voor inbouw en zelfbouw zijn er specifieke hottubs voor je geselecteerd die perfect bij het juiste doeleinde passen.

Advies

Je eigen hottub maken, dat doe je niet van de een op andere dag. Hier gaat best een stukje voorbereiding aan vooraf. Denk hierbij aan het kiezen van de juiste locatie in de achtertuin tot het kiezen van een goed model. Wij willen je dar graag mee helpen, in onze showroom staan alle modellen opgesteld zodat je kunt kijken wat het beste bij je past. Ook kunnen onze adviseurs of timmermannen advies geven over uw specifieke project.

Geef een reactie

Ontvang Exclusieve Tips voor Ontspannend Buitenleven
Schrijf je vandaag in voor onze nieuwsbrief!
INSCHRIJVEN
close-link

Kom langs in ons Experience center!

Bekijk 20+ modellen hottubs en sauna’s in ons experience center, 4 dagen per week. Ook op zaterdag!
Plan uw bezoek in
close-link
Click Me