277 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.1/10
Water onderhoud

Het is belangrijk om te letten op de hygiëne van uw hottub. Water in de hottub wat schoon lijkt kan heel veel bacteriën bevatten. Een filter kan deeltjes weghalen uit uw het water in uw hottub, maar dat heeft geen invloed op de bacteriën in de hottub. U kunt er daarom voor kiezen om schoonmaakproducten in uw hottub te doen voordat u in de hottub gaat. Dit is verstandig om te doen bij iedere hottub, ongeacht het materiaal waar uw hottub van is gemaakt. Schoonmaakproducten zijn overal te vinden en toepasbaar in verschillende vormen als: poeder, tabletten etc. Tabletten worden meestal middels een drijver in het water van uw hottub toegevoegd. De drijver zorgt ervoor dat uw schoonmaakproducten niet los in uw hottub liggen.

pH-waarde hottub

Bij het water in uw hottub moet u ook de pH-waarde goed controleren en verbeteren als dit nodig is. Een goede pH-waarde zou tussen de 7.2 en 7.6 zitten. Dit is meetbaar met bijvoorbeeld testtrips. Als de pH-waarde buiten deze selectie ligt dan zal bijvoorbeeld chloor geen werking hebben. Tevens kan een lage of hoge pH-waarde irritatie veroorzaken van huid en ogen. Als het nodig is kunt u producten kopen die de pH-waarde van uw water laten stijgen of dalen.

 

Wanneer ik de hottub in stap neem ik eerst even een verfrissende douche. Zo ben je helemaal schoon en neem je geen vuil mee de hottub in. In onze wellnesstuin staat een mooie buitendouche die we zelf gebruiken voor een hottubsessie, ideaal!

welvaere medewerker
Maayke
Content creator bij Welvaere

Alkaliniteit

De alkaliniteit is de capaciteit van het water in uw hottub om een zuur te neutraliseren. Het is de belangrijkste parameter om het water te beschermen tegen verlagingen van de pH-waarde van het water in uw hotub. Alkaliniteit is een belangrijke factor bij het verhogen van de pH-waarde. Wanneer u desinfectiemiddel toevoegt aan uw hottub zal de pH-waarde kunnen zakken. Alkaliniteit compenseert dit. Een te lage alkaliniteit zal ervoor zorgen dat de pH-waarde niet voldoende kan worden gecompenseerd wat zorgt voor een te lage pH-waarde. Het is belangrijk om de alkaliniteit dus regelmatig te meten en indien nodig te corrigeren. U kunt de alkaliniteit meten met bijvoorbeeld een testkit. De algemene regel is dat de alkaliniteit tussen de 80 en 120 ppm (milligram per liter) moet zijn. Het corrigeren van de alkaliniteit kunt u doen met alkaliniteit-verhoger. Voor het verlagen de alkaliniteit moet u hetzelfde middel gebruiken dat gebruikt wordt voor het verlagen van de pH-waarde.

Persoonlijke hygiëne

Goede persoonlijke hygiëne is ook een belangrijk punt. Iemand die niet gedoucht heeft voordat hij de hottub in gaat kan tot 200 keer meer bacteriën met zich mee brengen dan iemand die wel gedoucht heeft. Haarproducten, huidproducten en zeep zouden niet het water in moeten kunnen komen. Hierom raden wij aan dat u snel even onder de doucht stapt voordat u uw hottub in gaat.

Filtersystemen

Er zijn verschillende filtersystemen voor hottubs. Dit zorgt ervoor dat het water in uw hottub langer bruikbaar blijft. Het water in uw hottub verversen kost met de huidige water prijzen ongeveer 2 à 3 euro. Dit kan op de lange termijn veel geld besparen. Er zijn verschillende soorten filtersystemen. De filterpomp is veruit de populairste.

Ontdek welke hottub bij jou past

De Filterpomp

De filterpomp is een zeer effectieve manier om het grove vuil uit uw hottub te filteren. Het water gaat in de filterpomp door een laag filtermateriaal. Hierdoor blijft grof vuil achter en blijft uw water lang schoon. De filterpomp kan bij een hottub met een externe kachel gemakkelijk aangesloten worden tussen de kachel en de hottub. Bij een interne kachel zullen er speciale tules door de kuip van de hottub moeten worden bevestigd. Vanaf deze tules kan de filterpomp worden bevestigd met PVC materiaal of slangen.

UV filter

Een UV filter desinfecteert het water op een veilige en milieuvriendelijke manier. Door dit systeem hoeft u minder chloor te gebruiken om het water te ontsmetten. Het water wordt met dit apparaat blootgesteld aan UV licht. Hierdoor worden bacteriën gedood en heeft u fris, schoon en helder water. In het UV filter zit een UV lamp deze lamp is met behulp van een quartzbuis beschermt tegen direct contact met water.

Ducktub hottub couple welvaere

Desinfectiemiddel

U kunt u water ook onderhouden met desinfectiemiddel. Hierbij moet u altijd rekening houden dat de pH-waarde in uw bad goed moet zijn. Anders zullen deze producten uw hottub niet kunnen schoonmaken.

 

Aqua kristal set

Aqua Kristal is een milieuvriendelijk all-in-one product voor wateronderhoud van uw hottub. U hoeft met dit product slechts een minimale hoeveelheid desinfectiemiddel toe te voegen aan uw hottub vanwege de unieke werkwijze. Bovendien is Aqua Kristal biologisch afbreekbaar. Een wekelijkse behandeling met Aqua Kristal voorkomt een aanhechting van kalk. Dit is de voedingsbodem van bacteriën en andere micro-organismen in uw hottub. Daarnaast laat de reeds bestaande kalkaanslag los. Een UV lamp zorgt voor de rest. Deze doodt de losgelaten bacteriën en desinfecteert het water. Hier kunt u een Aqua Kristal set aanschaffen.

Chloor

Voordat u gebruik gaat maken van zuiveringsmiddelen is het van belang dat het water een goede pH-waarde heeft. Dit is van essentieel voor uw gezondheid en ook voor de levensduur van uw hottub kachel. Als u chloor gaat gebruiken in uw hottub raden we u aan hele kleine chloortabletten toe te voegen aan het water in uw hottub middels een drijver. De tabletten dienen maximaal 15 tot 20 mg te zijn. Gebruik absoluut niet meer chloor als dit. Dit kan aantasting veroorzaken in de aluminium kachels.

Plan een afspraak met onze adviseurs

Kevin, Rouben en Alwin helpen je graag met het beantwoorden van al jouw vragen!

Showroom
welvaere office hottub buitensauna