Duurzaam ondernemen

Welvaere vindt het milieu en duurzaamheid erg belangrijk en wil graag op een duurzame manier mooie wellness producten maken. De hottubs en buitensauna’s die wij volledig zelf produceren bestaan voor een groot gedeelte uit hout. Doordat voor dit hout veel bomen moeten worden gekapt, vinden wij het belangrijk om iets terug te doen aan de natuur.

duurzaam ondernemen

Bolivia

Het projectgebied in Bolivia strekt zich uit over verschillende delen van de provincies Beni, La Paz, Cochabamba en Santa Cruz. In dit veelzijdige project staan herbebossing, Climate Smart Agriculture en het vastleggen van CO2 centraal. De combinatie van landbouw en bosbouw zorgt ervoor dat het gebruik van land veel klimaatbestendiger is. Naast verbeteren en behouden van het milieu zorgt dit project ook voor een verbeterde sociale en economische positie voor de boeren die aan dit project meewerken.

Certificaat

Samen met Trees for All, een door het CBF en ANBI erkend doel, gaan wij samen iets terug doen voor de natuur. Dit goede doel plant voor ons namelijk twee bomen per compleet verkochte hottub of sauna. Wij doneren hiervoor een bedrag wat het mogelijk maakt om deze bomen te planten. Met het bedrag dat wij doneren worden er twee bomen geplant, een in Nederland en een in Bolivia.

mensen Bolivia

Nederland

De bomen in Nederland worden geplant in samenwerking met Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag. Sinds 2011 worden er bossen gerealiseerd in het Venneperhout, Bentwoud, Waalbos en Park21.

Het project van Trees for all heeft de naam 1-2-Tree gekregen. 1-2 Tree is voor iedereen die de wereld groener wil achterlaten. Jaarlijks verdwijnen er namelijk zo’n 10 miljard bomen. Met het project gaat Trees for All verder dan ontbossing van de aarde.

Door deze samenwerking aan te gaan met Trees for All kunnen wij voor u een duurzame hottub, maar ook een duurzame sauna produceren. U kunt hier meer lezen over trees for all.

duurzaam ondernemen

Bossen en bomen zijn niet alleen belangrijk voor de productie van zuurstof, ze leveren ook hout voor meubels, woningen, ze leveren voedsel en medicijnen en ze beide bescherming en een woonplaats voor mensen, dieren en planten. Bomen zuiveren onze lucht, nemen het broeikas CO2 op en geven ons hier zuurstof voor terug. Bossen regulieren het klimaat, zijn erg belangrijk voor de waterkringloop en gaan erosie en uitdroging tegen.

Ook jij kan hier aan mee helpen! Voor maar €5,00 plaats jij al een boom in het Smart Forest in Bolivia. Kijk hier voor de mogelijkheden die Trees for All biedt!