Informatie over saunakachels

Onze sauna's bekijken?

Ontdek de modellen hier

Sauna kachels

Bij Welvaere verkopen wij kachels van HUUM en Harvia. Harvia is al meer dan zestig jaar gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van sauna kachels. HUUM is een merk dat oorspronkelijk uit Estland komt en is uitgegroeid tot internationale producent van saunakachels. In het ontwerp van hun kachels komt inspiratie uit Scandinavische natuur naar voren. De kachels die Harvia en Huum aanbieden staan voor een zeer goede kwaliteit, lange levensduur, stijlvol design en een heerlijke beleving.

Elektrische kachels

Bij Welvaere kun je jouw sauna bestellen met een elektrische kachel. Wanneer je optimaal gebruik wilt maken van deze kachel, dan heb je krachtstroom nodig. In ons assortiment hebben wij twee soorten elektrische kachels. De Harvia VEGA en de Harvia Cilindro.

Buitensauna raam
harvia vega sauna kachel

Harvia Vega - 8 kW

De Harvia Vega is een moderne en makkelijk te gebruiken elektrische saunakachel.  De roestvrijstalen buitenkant van de Vega-kachel is duurzaam en zorgt voor een moderne uitstraling van de sauna. De kachel kan laag tegen de saunawand worden gemonteerd, waardoor de onderbanken ook voldoende stoom krijgen. De elektrische kachel is makkelijk te bedienen door de ergonomisch geplaatste bedieningsschakelaars.

Diepte: 31 cm
Breedte: 48 cm
Hoogte: 54 cm

Bekijk product Bekijk product
Welvaere elektrische sauna

Harvia Cilindro - 9 kW

De Harvia Cilindro is een elektrische saunakachel. De kachel bevat een enorme hoeveelheid stenen, hierdoor is opgieten van water eenvoudig en effectief. Dankzij het roosterachige schild dat de stenen bij elkaar houdt, is het mogelijk om op verschillende manieren op te gieten. De Harvia Cilindro is indrukwekkend om te zien en te ervaren.

Diepte: 32 cm
Breedte: 32 cm
Hoogte: 93 cm

Bekijk product Bekijk product
<p>De sauna opwarmen met een echt vuurtje heeft toch wel mijn voorkeur. De geur, warmte en het geluid dat je hoort zorgen ervoor dat je extra geniet!</p>
Welvaere team marketing Jorrit
Jorrit
Marketing manager bij Welvaere

Houtgestookte kachels

Wil je echt optimaal genieten in uw buitensauna? Upgrade dan jouw sauna met een houtgestookte kachel. Met een van onze houtgestookte kachel is jouw sauna zeer snel op een heerlijk warme temperatuur. Dat is niet alleen het voordeel van een houtgestookte kachel. Zo’n kachel geeft namelijk ook de echte traditionele sfeer tijdens het sauna gebruik en geeft extra ontspanning door de geur van brandend hout en het knapperen hiervan.

Tonsauna experience center Welvaere
Buitensauna houtgestookt

Harvia M2 - 16,5 kW

De Harvia M2 is een houtgestookte sauna kachel met een klassiek stijlvol ontwerp. De kachel heeft een glazen deur, waardoor het gloeiende vuur een traditionele saunasfeer kan creëren. De gelijkmatige warmte van de kachel en de efficiënte luchtcirculatie garanderen een aangename en ontspannende saunabeleving.

Diepte: 43 cm
Breedte: 39 cm
Hoogte: 71 cm

Bekijk product Bekijk product
Saunakachel

HUUM Hive Wood - 13 kW

De Hive Wood sauna kachel is een uitzonderlijk duurzame houtgestookte sauna kachel. Hive Wood heeft de oude wijsheid van het bouwen van sauna kachels naar een nieuw niveau getild. De stalen vuurkamer is gemaakt van 5 mm dik roestvrijstaal.  De Hive Wood kachel heeft een prachtig traditioneel design, een blikvanger voor elke sauna. De unieke ronde stenen geven de kachel een extra luxe uitstraling. Het vuur dat zichtbaar is door het glazen deurtje brengt extra sfeer en licht in de sauna.

Diepte: 46 cm
Breedte: 45 cm
Hoogte: 75 cm

Bekijk product Bekijk product