Hoe kies ik een buitensauna uit?

Hulp bij het uitzoeken van een sauna?

Maak een afspraak met onze adviseurs
Barrelsauna welvaere

Afmetingen en ruimte

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te kijken waar de buitensauna uiteindelijk zou komen te staan en hoeveel ruimte er voor de buitensauna is. Mocht je weinig ruimte hebben dan is het verstandig om goed op te letten dat de barrel sauna bijvoorbeeld niet een te grote diameter heeft.

De afmetingen van alle sauna’s die wij verkopen staan beschreven op de productpagina’s. Mocht je langskomen in onze showroom dan kun je gerust een plattegrond of tekening van jouw tuin meenemen. Onze adviseurs kunnen je dan adviseren over de meest geschikte sauna voor jouw tuin.

Welvaere werkplaats douglas hout

Houtsoort kiezen

Bij het kiezen van uw buitensauna is ook de houtsoort een belangrijke factor. Bij Welvaere bieden wij twee verschillende houtsoorten aan: sparrenhout en thermohout. Het sparrenhout is 42mm dik en is afkomstig uit Siberië.

Voordelen van sparrenhout zijn:
– Makkelijk te bewerken;
– Zeer geschikt voor Nederlandse weersomstandigheden;
– Voordeliger in prijs vergeleken met Thermohout.

Welvaere houtwerk

Daarnaast kun je ook kiezen voor thermohout. Dit hout heeft een speciale thermische behandeling gehad. Hierdoor is het hout zeer duurzaam (klasse 1 a 2) en krijgt het een donkerdere kleur.

Enkele voordelen van Thermohout zijn:
– Levensduur van de buitensauna wordt verlengd;
– Milieuvriendelijk;
– Hogere isolatie.

De keuze van de houtsoort voor een buitensauna ligt volledig aan wat jij belangrijk vindt. Met beide keuze’s zit je er in ieder geval warm bij in de buitensauna.

Wil je meer lezen over sparrenhout of thermohout? Klik op de linkjes.

Kachel kiezen

Bij het uitkiezen van een buitensauna is het ook belangrijk om na te denken over de opwarming. Wil je graag de sauna opstoken met een houtgestookte kachel of ga je voor het gemak van een elektrische kachel voor in de buitensauna? Beide keuzes krijgen de sauna op een heerlijke temperatuur maar er zijn voordelen en nadelen.

welvaere sauna stove half panorama

Buitensauna kachels

Wij hebben het kiezen van een sauna kachel alvast wat makkelijker gemaakt. Wij maken namelijk alleen gebruik van de kachels van het Finse merk ‘Harvia’ en Huum.  Huum is creëert elegante saunakachels voor in het hart van de sauna deze kachels stralen design en kwaliteit uit. Harvia is al tientallen jaren marktleider op het gebied van sauna’s. De kans is groot, als u ooit in een sauna heeft gezeten, dat deze werd opgewarmd door een Harvia kachel.

Op deze manier weet je zeker dat jouw sauna altijd snel en krachtig op temperatuur komt.

welvaere sauna stove volledig panorama

Elektrische buitensauna kachel

Wij bieden op dit moment twee elektrische kachels aan voor uw buitensauna: de Harvia VEGA 8 kW en de Harvia Cilindro 9 kW.

De Harvia VEGA is uiterest geschikt voor de kleinere sauna’s omdat deze niet enorm veel ruimte opneemt en gemakkelijk ophangen kan worden.

De Harvia Cilindro is meer geschikt voor buitensauna’s met een grotere inhoud. Deze kachel heeft net wat meer kracht dan de Harvia VEGA en neemt daarmee ook wat meer ruimte in beslag.

Ook een buitensauna in je achtertuin?
welvaere sauna veranda

Veranda en/of omkleed ruimte?

Bij het uitzoeken van een buitensauna kun je ervoor kiezen om een veranda of omkleed ruimte voor de sauna te doen.

Standaard heeft een buitensauna direct een deur naar de sauna ruimte. Met de veranda heb je hiervoor nog twee bankjes waar je eventuele kunt zitten of spullen kunt neerleggen. Daarnaast kun je ook kiezen voor de kleedruimte. Bij de kleedruimte in jouw buitensauna heb je eerst een ruimte voor de sauna zitten waar je je in kunt omkleden en eventueel spullen in kunt leggen. Een combinatie van de twee is ook mogelijk.

Gebouwd door onze ervaren timmermannen

Bij de aankoop van een sauna bij Welvaere wordt de sauna volledig in jouw tuin gebouwd door onze ervaren timmermannen. Aan het einde van de dag kun je heerlijk ontspannen in je eigen sauna!

welvaere sauna opbouw

Accessoires

Bij jouw buitensauna kun je ook nog enkele accessoires aanschaffen. Zo kun je het gebruik van jouw sauna nog prettiger maken.

Het dompelbad is ook een goede toevoeging bij jouw sauna ervaring. Met een dompelbad kun je namelijk gemakkelijk afkoelen na een sauna sessie. Wil je graag weten hoe je de sauna en het dompelbad het beste kunt gebruiken? Klik dan naar de sauna gebruik pagina.

 

Zelfbouw

Wil je echter geld besparen en houd je van een eigen project dan kun je ook kiezen voor een zelfbouwpakket. Hierbij krijg je alle onderdelen die je nodig heeft om jouw sauna zelf op te bouwen. Meer informatie over zelfbouw? Lees onze buitensauna zelfbouw pagina.

meer informatie
Buitensauna bouwpakket