Alles over hottubs en buitensauna's

Informatie

De zoektocht naar het wellness product van jouw dromen kan lastig zijn. Er zijn zoveel mogelijkheden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wil je jouw sauna elektrisch verwarmen of houtgestook, een hottub met of zonder bubbels? Op onze website kun je alle informatie vinden die jou helpt in deze zoektocht.

Showroom in Nijkerk

Ervaar een echte houtgestookte sauna en maak je eigen vuur in een hottub kachel. In het experience center nemen wij je mee in een reis langs onze producten! Onze adviseurs staan altijd klaar om te helpen met het uitkiezen van het perfecte wellness product.

Afspraak maken
Welvaere verkoopteam

Blogs

Hoe stook je hout? Hoe maak je je hottub schoon? Hoe gaat een opgieting? Lees het in onze blogs!

Blogs bekijken
Hottub productie Welvaere

Alle hottubs en sauna’s gemaakt in Nijkerk

Al onze producten worden met de hand – en heel veel liefde – gemaakt op Nederlandse bodem. Onze gepassioneerde timmermannen staan iedere dag in de werkplaats om jouw droom te creëren.

Zodra jouw product klaar is in de werkplaats nemen we contact met je op. Samen plannen we een bezorg afspraak in of kijken we wanneer we de sauna op kunnen komen bouwen.

Hottub testen Welvaere

Eigen bezorgservice

Jouw hottub of sauna bouwpakket wordt door onze eigen Welvaere bezorgservice (Emie & Max) bezorgd bij jou op de stoep- binnen Nederland – exclusief de Waddeneilanden.

Heb je een complete sauna gekocht? Dan staan er in de vroege morgen meerdere enthousiaste timmermannen op je stoep die jouw sauna in 1 dag bouwen. ’s Avonds hoef je alleen nog maar te genieten!

Veelgestelde vragen

 • Kan ik jullie producten ergens bekijken?

  Ja! Welvaere heeft een showroom waar je onze producten kunt bekijken onder het genot van een kopje koffie of thee. Wij zijn vijf dagen per week geopend, ook op zaterdag! Voor de actuele informatie kun je op de showroom pagina kijken.

  Kun je niet langskomen tijdens onze openingstijden? Neem dan contact op om een afspraak te maken buiten onze openingstijden!

 • Wat zit er bij de vanaf prijs van een hottub?

  Bij de prijzen die op de website staan voor de complete hottubs zit de kuip, Welstove medium, thermohout en Gardena afvoer inbegrepen. Hierbij zit ook de volledige montage op onze speciaal ontwikkelde bodemconstructie en is het hout aan de hottub bevestigd. Ook komen wij de hottub in Nederland (exclusief de waddeneilanden) gratis bezorgen!

 • Op wat voor ondergrond moet mijn hottub staan?

  Wij raden altijd aan om de hottub op een verharde en stevige ondergrond te plaatsen. Dit omdat een gevulde hottub best wel wat weegt.

  Wanneer je de hottub op gras wilt plaatsen kun je het beste zorgen dat er tegels/stenen liggen onder de geïmpregneerde balken constructie waar de hottub op staat. Zo staat de hottub op een harde ondergrond maar lijkt het alsof deze in het gras staat. Je kunt altijd de afmetingen van de balken constructie opvragen.

 • Kan ik kiezen waar de opties worden ingebouwd?

  Het bubbelsysteem, jetsysteem, kachel, afvoer en de led verlichting plaatsen wij op een standaard positie in de kuip. Dit doen wij op een positie waar je er het meeste plezier van hebt. Je kunt bij ons wel aangeven waar u de Filterpomp met eventueel UV-filter geplaatst wil hebben.

 • Wat zit er standaard bij een complete sauna?

  Onze sauna’s zijn voorzien van een aantal standaard opties. Daarnaast kun je kiezen voor extra’s.

  Standaard zitten er de volgende opties bij een complete sauna:

  • Thermohouten afwerking;
  • Standaard bankjes aan de binnenkant en eventueel op de veranda;
  • Dakshingels met een regenlat;
  • Glazen deur.
 • Wat houdt een sauna zelfbouwpakket in?

  Bij de aanschaf van een zelfbouwpakket krijg je alle onderdelen om zelf een sauna te bouwen. Hierbij kun je denken aan het benodigde hout, maar ook de schroeven, spijkers en bitjes voor het in elkaar zetten van de sauna. Oftewel, je krijgt alles om een sauna te bouwen, behalve het gereedschap.