Geen Ibiza of Bali, maar IJsland voor je retraite

2019: een nieuw jaar, een nieuw begin waarin je misschien wel hard aan het werken bent aan je goede voornemens. Veel mensen boeken in deze tijd van het jaar dan ook een retraite naar Ibiza of Bali twee bekende bestemmingen.

Wat is een retraite

Retraite betekent jezelf letterlijk terugtrekken. Het staat voor een periode waarin je tijd neemt voor jezelf, om te reflecteren, te verdiepen en te vertragen. Stap tijdelijk even uit je dagelijkse leven met alle verplichtingen. Alle aandacht gaat tijdens zo’n retraite even helemaal naar jezelf in plaats van je omgeving. Veel mensen boeken zo’n retraite naar Ibiza of Bali. Maar wij vinden IJsland hier ook zeker een goede bestemming voor!

IJsland

IJsland stat bekend om het schone water, de frisse lucht, warmwaterbronnen en ontzettend prachtige natuur. Wat ons betreft de beste omgeving voor een retraite! Wanneer je uit het vliegveld Keflavik in Reykjavik stapt, komt de frisse lucht je al snel tegemoet en kan je reisje beginnen.

Wat te doen tijdens een retraite in IJsland?

Geniet van de natuur

De Golden Circle is een prachtig stukje natuur rondom de hoofdstad Reykjavik. Huur een auto en ga op je eigen tempo langs al dit natuurschoon. De route duurt zo’n 3 uur en brengt je langs Geysir, Gullfoss en Thingvellir waar je heerlijk kunt wandelen. Onderweg zal je zeker nog meer moois tegenkomen zoals Kerið, een enorm kratermeer met felblauw water.

Ga heerlijk eten

Tijdens een retreat hoor je ook lekker en gezond te eten. Dat kan zeker in Scandinavië, maar ook in IJsland. Restaurant Gló heeft het milieu hoog in het vaandel staan. Een vegetarisch restaurant waar je heerlijk kunt eten, maar ook een seminar over gezonder leven kunt volgen. Restaurant Friðheimar teelt meerdere soorten tomaten op biologische wijze, het restaurant zit in de kas en hier kun je genieten van heerlijk eten.

Warmwaterbronnen

IJsland telt meerdere warmwaterbronnen die ervoor zorgen dat je huid weer gaat stralen en je het mooie land ontspannen kunt verlaten. Klinkt heerlijk toch? De volgende warmwaterbronnen kun je bezoeken in IJsland:

  • Myvatn Nature Baths
  • Laugarvatn Fontana
  • Reykjadalur
  • Blue Lagoon

Eerder schreven wij als eens een blog over deze warmwaterbronnen. Deze blog lees je hier.

Ontvang Exclusieve Tips voor Ontspannend Buitenleven
Schrijf je vandaag in voor onze nieuwsbrief!
INSCHRIJVEN
close-link

Kom langs in ons Experience center!

Bekijk 20+ modellen hottubs en sauna’s in ons experience center, 4 dagen per week. Ook op zaterdag!
Plan uw bezoek in
close-link
Click Me