Het delen van een houtgestookte hottub met je partner, beste vrienden en gezin zorgt voor een heerlijk uniek moment.

Een moment waarin je even stilstaat, geniet van de stilte of een goed gesprek en helemaal tot rust komt. Je geniet niet alleen overdag in een hottub, maar ook tot diep in de nacht blijft het water heerlijk warm.  Een hottub levert plezier voor iedereen. Jong en oud, klein en groot.

Waarom een hottub in jouw tuin?

 • Je kunt ontspannen op de beste manier die er bestaat
 • Voor een extra gezellige avond met je partner, gezin of vrienden
 • Om je tuin om te toveren tot wellness paradijs
 • Voor een 365 dagen in het jaar een vakantiegevoel op het moment dat je de tuin instapt
 • Om op te warmen in de winter en af te koelen in de zomer

Ultieme ontspanning in eigen achtertuin

Jouw tuin hoort een plek van ontspanning te zijn. Een plek om te lachen, te dromen en tot rust te komen. De houtgestookte Ducktub hottub is gebouwd om je tuin te transformeren tot een ruimte voor ultieme ontspanning. 

Zwoele zomerdagen of knusse winterdagen, elke dag is een dag om te genieten van het warme water van de Ducktub hottub en de frisse buitenlucht. Met een hottub van Welvaere ben je verzekerd van comfort, eenvoud en een meesterlijke opwarmtijd. Elke Ducktub wordt met de hand gemaakt, volledig naar jouw wens.

Vraag het Welvaere inspiratiemagazine aan!

Ontvang gratis ons digitale magazine vol met informatie over de producten in ons assortiment, de hottub & sauna favorieten, het experience center en nog veel meer. Laat je inspireren!


Waarom een hottub van Welvaere?

 • Bij ons stel je je eigen hottub samen naar jouw wensen
 • Wij garanderen een hoge kwaliteit, produceren zelf en hebben een eigen serviceafdeling
 • Je koopt bij de producent en niet bij een wederverkoper. Hierdoor hebben wij alle kennis over onze hottubs zelf in huis
 • Je kunt de hottub komen bekijken, en erin zitten in ons Experience Center
Brochure aanvragen
Ducktub extern bubble

Hoogwaardige kwaliteit

De hottub van je dromen wordt volledig gemaakt naar jouw wens in onze werkplaats. Alle modellen zijn gemaakt voor gebruik het hele jaar door. Gebruik hem als verkoeling tijdens een warme zomernacht of tijdens een zeer koude winteravond onder de sterrenhemel. 

 

De Ducktubs worden gemaakt van verschillende lagen glasvezel versterkt kunststof en beschermende coatings. Materiaal waarmee zeilboten de grootste stormen op zee overleven. Daarnaast gebruiken we natuurlijk FSC gecertificeerd milieuvriendelijk hout. Zo houden we de natuur ook in balans!

Bij Welvaere koop je een hottub volledig gemaakt in Nederland met ultiem comfort, iets dat je niet snel ergens anders tegenkomt!

Ontdek onze houtgestookte hottubs

Uniek in Nederland is dat wij onze eigen hottub productie hebben opgezet. Gemiddeld rollen uit deze productie zo’n 30 hottubs per week voor klanten uit onder andere Nederland, Duitsland en België. Iedere hottub wordt echt gemaakt op bestelling van de klant en rolt met de offerte langs de verschillende stations in de productiehal. 

Onze productiemedewerkers werken allemaal op hun eigen station waarbij we beginnen met een kuip. Op het eerste station worden alle gaten geboord en eventueel een isolatie aangebracht. Op het tweede station worden alle opties aangesloten, dan wordt de hottub getest. Tijdens dit testen wordt er gekeken of er geen lekkage is en alle opties werken. Vanuit het teststation wordt de hottub afgemonteerd en ingepakt voor bezorging. 

Ook worden in de productiehal alle houten accessoires gemaakt zoals trappetjes en filter kisten. Dit wordt gedaan door een speciaal team op de zaterdag. Breng je een bezoek aan ons Experience Center in Nijkerk? Dan ben je van harte welkom om een rondje te lopen door deze productiehal.

Benieuwd geworden naar onze hottubs?

Ontdek welke hottub bij jou past!

Gratis Inspiratie magazine aanvragen
Vierkante hottub

Veelgestelde vragen

 • Wat is een hottub?

  De naam van een hottub zegt al wat het product letterlijk inhoudt; een warm bad, welke wordt verwarmd met een houtvuur. De hottub kent een lange geschiedenis en komt uit gebieden die dicht bij de Noordpool liggen zoals Scandinavië. Scandinavië is rijk aan natuurlijke warmwaterbronnen. Hier is het idee van de hottub dan ook uit voortgekomen. Lang geleden werden er al houten baden gemaakt die verwarmd werden met een houtkachel. De houtgestookte hottub is een echte traditie geworden in Scandinavië. Sterker nog, in de landen Zweden, Finland en Noorwegen zijn veel mensen op dit moment in bezit van een houtgestookte hottub. Dit authentieke product wordt steeds populairder in de rest van Europa.

 • Hoe snel is het water warm?

  De opwarmtijd van de hottub is afhankelijk van een aantal factoren; De grootte van de Ducktub, eventuele isolatie, de sterkte van de kachel, de buitentemperatuur en de houtsoort die gebruikt wordt voor het stoken.

  In onze kleinste hottub gaat 800 liter water en in onze grootste hottub gaat zo’n 1700 liter water. Gemiddeld genomen moet een hottub met zo’n twee uur al zeker wel een aardige temperatuur hebben. Onze grootste hottub is met 3 uurtjes heerlijk warm.

 • Wat kost een hottub?

  Onze hottubs zijn er in verschillende soorten en maten, variërend in prijs vanaf € 2300,-. Bij onze hottubs zit het verschil in prijs voornamelijk in de afmetingen, extra opties en het type kachel. De kosten voor een hottub zijn afhankelijk van het gekozen model en de daaraan toegevoegde opties.

  Om een goede prijsindicatie te kunnen geven, is het voor ons belangrijk om te weten wat jouw wensen zijn. Bijvoorbeeld; met hoeveel personen wil je in de hottub? Waarvoor wil je de hottub gebruiken? Mocht je hier nog niet helemaal uit zijn, wij helpen graag bij het vinden van jouw ideale hottub.

 • Wat is de beste hottub temperatuur?

  De ideale hottub temperatuur ligt rond de 38 graden. In de zomer wellicht wat koeler dan in de winter. Wanneer het water warmer wordt dan 40 graden, dan kan dat al leiden tot lichte brandwonden. Houd daarom altijd een thermometer in het water om de temperatuur in de gaten te houden.

 • Hoe werkt een hottubkachel?

  Voordat je begint met stoken is het belangrijk dat het bad gevuld is tot 10 cm onder de rand. Op deze manier is de kachel gevuld met water. Doe je dit niet dan kan de kachel zichzelf niet koelen en gaat deze kapot.

  De beste manier om je kachel te stoken is de Zwitserse manier. De Zwitserse manier zorgt voor de meest efficiënte manier van warmte en brand het langste. Voor het stoken van de hottub is het belangrijk dat je goed stookhout gebruikt dat altijd onbewerkt is. Wanneer je een isolerende cover hebt is het handig om deze op de hottub te laten liggen. Zo verliest het water zijn warmte niet gelijk.

Zo werkt een Ducktub hottub

Het maakt niet uit welke Ducktub hottub jij kiest, het water wordt altijd verwarmd met een houtgestookte kachel. Dit stoken is echt niet moeilijk en iedereen kan het! Gemiddeld is het water in de hottub al met twee uur heerlijk warm. 

Een leuke bijkomstigheid van zo’n houtgestookte hottub is dat je geen torenhoge energierekening krijgt achteraf. Het enige dat je echt nodig hebt is genoeg water en hout om te stoken. Wanneer je de hottub niet gebruikt kost het niets.

Onze hottubs kun je volledig naar jouw wensen samenstellen. Wil je het water er langer in laten zitten dan 1 hottub sessie? Dan installeren wij een filtersysteem in je hottub. Net zoals eventuele jetsystemen of bubbeltjes.