De perfecte temperatuur voor jouw hot tub, spa of bubbelbad in zomer en winter!

Kun je het water in de hottub alleen maar warm gebruiken of is het ook mogelijk om er een zogeheten cooltub van te maken? Wij vertellen hieronder meer over de perfecte temperatuur voor het water in uw hottub!

Hottub temperatuur in de zomer

Wanneer het buiten warmer wordt, is er niets lekkerder dan een verfrissende duik en een koel drankje. Het laatste dat je je  misschien kunt voorstellen is het stappen in een hot tub of whirlpool van 40 graden. Daarom kun je tijdens de warme zomermaanden jouw hottub het beste verwarmen tot een temperatuur van 37 graden.

Omdat onze lichaamstemperatuur rond de 37 graden ligt vinden we alles lager dan deze temperatuur koud. Wanneer je tijdens de zomer af wilt koelen kun je ook gewoon in uw hottub of bubbelbad van 37 graden of warmer stappen, wanneer je hieruit stapt ervaar je de omgeving als koel.

 

Hottub kunststof water

Bij een temperatuur van 37 graden spreken we dus van een aangename temperatuur voor de zomer. Voor als je echt wilt afkoelen kunt u ervoor kiezen om de hottub niet op te stoken en de hottub te gebruiken als ‘cooltub’ een heerlijk koude hottub om echt goed in af te koelen. Wanneer u langer plaats wilt nemen in uw cooltub zorg dan dat de temperatuur rond de 30 graden ligt, zo koelt u heerlijk af, maar kunt u toch langer genieten.

Benieuwd naar onze hottubs?

U moet er wel op letten dat wanneer u in een koud bad plaats neemt de zweetklieren dicht trekken, stapt u uit het bad dan is het temperatuurverschil zo groot dat uw lichaam zich weer op gaat warmen en de zweetklieren gelijk zijn werk gaan doen. Het kan dus zijn dat u na een heerlijke avond in de koele hottub het nog net iets warmer heeft dan op het moment dat u hierin ging, maar dit zal iedereen anders ervaren.

Welvaere Ducktub Oval

In de winter
Een heerlijk frisse avond het vriest licht, de mooiste sterrenhemel en een heerlijk warm water om u heen. Op zulke avonden is een houtgestookte hot tub waarschijnlijk de beste plek om te ontspannen. Wanneer ere en klein laagje sneeuw buiten ligt wordt het nog specialer!

In de winter kunt u het water van uw hottub of bubbelbad het beste opwarmen tussen de 39 en 40 graden. Wanneer het water boven de 40 graden is, kan dat al leiden tot lichte brandwonden.

Wellnesstuin

De hottub – sauna combinatie
Bij het gebruik van een sauna is koelen en opwarmen heel erg belangrijk. Een hottub kunt u hier ook uitstekend voor gebruiken. De hottub kan namelijk ook perfect functioneren als een dompelbad. Het voordeel hiervan is dat het lichaam relatief snel afkoelt. Wanneer u een hottub gebruikt als dompelbad, moet het water een temperatuur hebben tussen de 10 en 15 graden.

Na het afkoelen in de hottub kunt u het water verwarmen om zelf ook weer heerlijk uit te rusten na het saunabad en op te warmen. Op deze manier gebruikt u in uw eigen wellness paradijs de hottub op twee verschillende manieren!

 

Meer weten?

Heb je na het lezen van deze blog misschien nog meer vragen over de juiste temperatuur voor je hottub, of lukt het niet om de hot tub op de juiste temperatuur te krijgen? Lees dan meer informatie over stoken in onze andere blog. Je kunt uiteraard ook contact met een van onze adviseurs opnemen.

Kom langs!
Wellnesstuin Welvaere Nijkerk
tabitha
08 mei 2018
Geschreven door tabitha
Wellness Expert